PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Friday, December 26, 2008

Hari yang serba tak kena...

Halo semua, kali ni aku nak story sket la tentang apa yang terjadi kepada aku semalam semasa cuti krismas...

PAGI KRISMAS, 25 Disember 2008... (muzik latar: jingle bell2x jingle all the way... lalala...)

6.00 Pagi
me: zzzz...

7.00 Pagi
me: zzzz...

7.30 Pagi
me: wargghhhh... (menguap dengan sepenuh hati)
pergi mandi

7.50 Pagi
(selesai mandi)
me: zzzz...

9.00 Pagi
me: zzzz...

9.30 Pagi
me: warghhh... (menguap ala2 manja)
on laptop jap, nak check email...
lepas tu... zzzz.....

11.00 Pagi
sarapan...
kenyang la pulok...

11.36 Pagi
Henpon: "the phone, the phone is ringing, the phone we'll be right there..."
me: eh, ada sms...
along: "katne? jom kuar"
me: "kt ruma, p mane?"
TIMES SQUARE...
yeihaa...

1.09 Petang
jumpa along kat LRT Hang Tuah, the terus menuju ke times square...

sampai je kat times square, along dan aku terus menuju ke kaunter tiket wayang...
memandangkan kitorang tak plan lagi nak tengok wayang apa, so dengan tak sengaja nya kitorang telah membeli tiket premier class THE SPIRIT!!! tayangan pukul 1.50 Petang..

1.30 Petang
Along : lapar la, tak makan nasi lagi ni...
me: lorhh, apesal tak beli je tiket jam 3.55?
along: takpelah, kita tengok je la wayang tu dulu...
me: ok...

1.40 Petang
kitorang buang tebiat g makan ice cream kat yogur berry...
me: sempat ke kita masuk dalam ni? wayang start jam 1.50...
along: alaa... sempat la, kan banyak iklan dalam tu, kompem jam 2 baru start la...
me: a'ah kan... lupe...

1.55 Petang
aku & along g beli popcorn caramel serta 1 tin air... hehe...

2.oo Petang
still iklan lagi la...
me: (duduk je terus buka popcorn dan makan secara non stop)
along: (mengambil tindakan yang sama seperti d atas)
wayang pun start 3 minit kemudian...

2.30 Petang
me: (still mengunyah popcorn sambil minum soya bean)
along: (sama sperti di atas)
me: (dah start ngantuk balik)

3.00 Petang
me: zzzz....
along: (still mengunyah popcorn)

3.15 Petang
me: ( bangun jap untuk menghabiskan popcorn & soya bean)
along: (khusyuk menonton wayang)

3.30 Petang
me: zzzz....
along: (popcorn & air tin dah abis, so sambung menonton wayang)

3.45 Petang
wayang dah abis...
me: wargghhhh... (menguap manja2)
along: bosan gile wayang tu, menyesal tengok!
me: mamai lagi...
kat luar panggung..
along: lerr, tido ke?
me: a'ah, bosan tak terkata la wayang tu...
along: jom kita g low yatt
me: ok jer...

oleh kerana aku tak pernah g low yatt sendiri, so aku dengan wajah innocent ikut je along naik monorail turun kat bukit bintang...
rupa2nya...

LOW YATT TU BETUL2 KAT SEBERANG JALAN MENGHADAP TIMES SQUARE!!!!! KENAPA AKU TAK MENYEBERANG JE KE SEBELAH???


lepas ronda2 low yatt, aku & along terus g minum kat bawah...

along: razi, pernah tak cuba jus cellery?
me: cellery tu kan daun sup?
along: bagus la, untuk kuruskan badan...
me: takde jus lain ke?
along: sedap la razi, kita order ek?
me: (senyum kambing)
along: kita campur la skali dengan apple, & oren...
me: eewww...
along: cuba la dulu, kalau sedap, kita order la jus cellery saja, tak yah campur jus lain..
me: eewww...
along: akak, nak order...
akak waitress: ye, nak order apa?
along: saya nak jus apple campur oren campur cellery...
me: saya nak jus apple campur carrot campu celerry(along paksa)... eewww...
hasilnya....

TAK SEDAP!!!!! BAYANGKAN MINUM DAUN SUP YANG DIKISAR TANPA GULA DAN TANPA AIR... UUWWEEEEKKK!!!!!

lepas tu kitorang pun balik....
hehehe....


No comments: