PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Thursday, June 9, 2011

siapa pernah nampak hantu?

Assalamu'alaikum semua...

motif sangat kan aku nak ajak sembang pasal benda mistik bistik nih? kebetulan je sebenarnya, semalam aku boleh pulak layan wayang hantu sampai pukul 3 pagi sedangkan aku harus bangun pada jam 5.15 pagi untuk bersiap2 ke opis, dah la pagi2 aku kena lalu kubur cina, tengok pulak cerita hantu cina, memang cari nahas la kan? koh koh koh...

korang pernah tak mengalami kejadian2 pelik yang kadang tak boleh diterima akal? teringat pulak dulu2 zaman aku sambung study, bukan setakat namapk je, siap kena ganggu lagi. terseksa badan aku menanggung hazabnya bila hantu tu dah naik hantu... (dah la hantu, naik hantu pulak kan???) Apa motif aku kena ganggu pun aku tak tau, adakah disebabkan ke'gojes'an aku yang telah mencapai tahap maksimum telah mengakibatkan hantu itu jeles? atau disebabkan diorang takde kawan, lepas tu saja nak main kawan2 dengan aku? whatever, yang penting sekarang semua tu dah berlalu. walauponnn... aku masih dapat rasa benda tu ada di sekitar, tapi syukurlah aku tak dapat melihat mereka dengan mata kasar macam dulu2...

korang semua mana yang pernah mengalami kejadian pelik meh kongsi sket, tak kisah la samada ternampak ke, diganggu ke, kawan ternampak ke, kawan diganggu ke. Meh kongsi sket cerita korang, kengkadang seronok jugak bila dapat dengar cerita dari orang lain, at least kita dapat berkongsi pendapat, berkongsi pengalaman, berkongsi kongsian *dah start merapu dah...

Korang kadang2 mesti tertanya2 kan, apesal setiap kali cerita pasal hantu mesti hantu tu pompuan, pakai kain buruk kaler putih, rambut menggerbang, gigi tajam, kuku tajam, ditambah lagi bila filem2 seram di Malaysia asyik menonjolkan hantu yang memakai fesyen yang sama je...

jubah putih, rambut panjang...
evening gown putih, siap ikut shape pinggang lagi...

kan aku dah cakap, fesyen semua sama je kan?






7 comments:

Nana said...

Ya ba genk....hahaha.sama ja pesen.

razzwey said...

kan? lepas tu cara dia jadi hantu pun lebih kurang... perempuan tu kena r*g*l, lepas tu kena bunuh... teramat stereotype... hohoho...

Ezelovesse7en said...

majoriti orang set fesyen hantu macam tu.. dah tu muncul mengejut2.

razzwey razz said...

hantu2 tu training macam tu kot...

kena ikut spesifikasi... hahaah...

Addin said...

tp kan..aku rasa ko lg takut ngn ex-caretaker bangunan BSMM caw. Sabah tu dulu banding ngan hantu ..hehehehee..

razzwey razz said...

Hantu zaman sekarang perlu stylo... Hahahaa... Penampakan pula kena buat style2 macam lalu lalang sambil menari zapin gitu... Kikikii

razzwey razz said...

Itu memang berada di list paling atas... Sampai sekarang masih takut.... Hahahaha