PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Monday, November 12, 2012

Apa Kaitan Aku dengan HIV/AIDS?

Assalamualaikum semua,
Hari ni baru lah ada sedikit masa untuk membuat entry, almaklumlah busy sangat dengan shooting sana, shooting sini, macam artis daaa... Tapi takpe, sebab minat punya pasal, aku tak kisah pun, malah aku enjoy sangat...
Tapi entry aku kali ini bukan pasal short filem terbaru. Topik kali ini lebih serius, aku menjalankan tugas aku sebagai manusia yang bertanggungjawab untuk menyebarkan info-info berguna berkaitan dengn HIV/AIDS. *serius tak? serius tak? hohoho...

Tapi aku nak buat style lain sket, tak best lah bagi info guna point2 je kan? Yang penting bukan Oppa Gangnam Style ye? hohoho...


hohohoo... Mesej kemasyarakatan ini dibawakan untuk khas untuk anda demi menyokong Majlis AIDS Malaysia & Red Ribbon Youth Club.

Sempena Sambutan Hari AIDS Sedunia yang disambut pada 1hb Disember 2012 ini, saya selaku Blogger Rasmi menjemput anda semua untuk sama-sama kita meriahkan sambutan Hari AIDS Sedunia bertempat di BERJAYA TIMES SQUARE. 

Terdapat berbagai aktiviti-aktiviti yang dijalankan pada hari tersebut, dan tidak ketinggalan juga kehadiran selebriti-selebriti tanah air juga akan memeriahkan sambutan ini.

Aaron Aziz merupakan salah seorang Celebrity Supporters

Untuk sebarang maklumat lanjut, anda boleh layari laman-laman berikut:-

Facebook Page Red Ribbon Youth Club : https://www.facebook.com/RedRibbonYouthClub
Facebook Page Malaysian AIDS Council : https://www.facebook.com/Malaysian.AIDS.Council

Come and Join Us, Show Them Your Love & Care!







Tuesday, October 30, 2012

Terima kasih sekali lagi Enche' Boni Kacak!

Assalamualaikum semua, 

Uwaaaa rajin pulak aku hari ni untuk buat entry lagi, sementara idea tengah mencurah2 ibarat mencurah air ke daun keladi (apa kaitan???), maka terhasil lah sebuah entry untuk pagi ini...

Pada entry yang lepas2 aku pernah buat satu entry yang bertajuk Terima Kasih Encik Boni Kacak, kali ini sekali lagi tuan punya blog http://www.bonikacak.com/ tersenarai dalam entry ini. Jika sebelum ini Boni berkongsi pengalaman shooting short filem PUPUS arahan Abam Bophairy, kali entry beliau adalah untuk mempromote (wujudkah istilah ini??) short filem terbaru dari Team Penyamun Inc. Terima kasih sekali lagi enche' Boni Kacak, kerana membuat entry tentang short film kitorang.  korang dah tengok ke? Kasi layan dulu lah...


sekali lagi, terima kasih enche' boni kacak!


PUPUS (Short Film)
Sinopsis - Pada tahun 2070 kepupusan berlaku dengan drastik sekali. Bagaikan tiada apa yang mampu untuk membendungnya. Akhirnya muncul seorang lelaki yang ingin mengubah keadaan ini. Mampukah dia?



Ini pulak Official Poster PUPUS hasil kreativiti Encik Amir Nour Azan <--- font="font" size="3">klik sini untuk ke akaun facebook beliau

Official Poster PUPUS
Penyamun Inc. Brothers
Jutaan terima kasih diucapkan kepada Boni Kacak kerana banyak menghulurkan bantuan dalam pembikinan PUPUS. Semoga kita akan dapat bekerjasama lagi pada masa akan datang. Kepada Amir Nour Azan, penyamun inc amat mengagumi bakat kreatif anda, semoga anda lebih berjaya dan kerjasama antara kita semua akan berterusan. Last but not least kepada Penyamun Brothers, walaupun perkenalan kita tidaklah terlalu lama, namun keakraban kita seperti sudah lama berkawan, malah hubungan kita semua sudah seperti adik beradik. Harap hubungan akrab kita akan berkekalan sampai bila2. 

Kepada anda2 semua, teruskan memberi sokongan kepada team Penyamun Inc., InsyaAllah kami akan cuba untuk menghasilkan video2, short film yang menarik & berkualiti untuk tontonan anda semua, tanpa sokongan anda siapalah kami. Terima Kasih daun keladi...


Review filem Seram - SINISTER

Assalamu'alaikum semua,

Agak lama jugak aku tak update sebarang entry kan? nak kata sibuk, tak jugak, lebih kepada kadar kerajinan yang agak merosot sikit (dalam istilah yang lebih kejam - MALAS).

Dan aku rasa dah lama jugak aku tak buat review mengenai filem2 yang aku dah tonton. Semalam aku berpeluang untuk menonton filem SINISTER bersama 4 Brothers of Penyamun (Aku, Aman Wan, Awi & Reja) dan juga bersama dengan kenalan baru kami iaitu Afham Shah a.k.a APAM a.k.a AM & Nur Aqilah Syafiqa a.k.a Ieka a.k.a AMI.


Serius, aku agak teruja untuk menonton filem ni, sebab rakan2 aku yang dah tengok filem ni majoriti mengatakan ini adalah filem seram terbaik yang diorang pernah tonton tahun ni. So aku pun tak nak ketinggalan Komuter, aku mesti tengok filem ini walaupun apapun yang terjadi... (Chehhh ensem gile ayat  ko kan razi???)

sebelum aku teruskan dengan review, apa kata korang baca sinopsis filem ni dulu, dalam Bahasa Inggeris la pulak, aku malas nak translate, korang copy la sendiri lepas tu tengok kat google translate ye? hohoho...

A struggling true-crime novelist stumbles into a grim supernatural mystery that threatens the lives of his entire family in this nightmarish horror yarn is seeking inspiration for his latest book when he moves his wife and children into a home where an entire family perished under gruesome circumstances. Terror soon hits closer to home, however, when the writer discovers a box of old family movies in the attic of his new house, and watches in horror as images of various families being murdered flicker before his eyes. Now the deeper Ellison investigates the disturbing case, the more he begins to fear he has stirred an ancient evil that won't rest until it has claimed his entire family

Amacam agak seram tak sinopsis dia? Jom Layan Trailer pulak...

Dah tengok trailer? Bagussss.... sekarang mari kita mulakan review ye? tapi ulasan aku ini dari sudut seorang penonton ye? Aku tak reti nak komen, teknik rakaman, sinematografi, atau perkara yang berkaitan dengan teknikal. 

Tahap keseraman SINISTER ni pada aku hampir berada pada paras maksimum, atau dalam erti kata lain ialah SERAM GILE!!!! Walaupun ada sesetengah peminat filem seram sudah boleh menjangkakan bila moment2 "mengejutkan" akan keluar, namun jenis kejutan yang diberikan adalah di luar jangkaan. Jaminan untuk anda terkejut sambil menjerit dan terlompat dari seat panggung wayang adalah sangat tinggi. 

Dalam filem ini juga terdapat adegan pelakon utama menonton rakaman misteri mengenai pembunuhan tragis beberapa keluarga. Footage2 pembunuhan tu pada aku sangat2 'disturbing' & serius fikiran aku agak terganggu selepas menonton footage tersebut hingga menyebabkan aku tidak boleh tidur langsung (sehingga entry ini ditulis, aku masih belum tidur lagi ye?)

Minit pertama filem ini sudah berjaya membuatkan aku rasa 'disturbing' dan ianya berterusan sehingga penghujung filem. Kesannya, aku telah transform menjadi seekor panda! yeay!!! (merujuk kepada mata panda), bukan badannya okay?? hohoho...

beginilah aku bila tidak cukup tido.... koh koh koh...
Kepada peminat tegar filem2 seram, aku memberi sokongan sepenuhnya jika anda ingin menonton filem ini. Pastikan anda kuat semangat ye? Amaran awal, Ibu2 mengandung, pesakit lemah jantung, lemah semangat, melatah (cambest je klu orang melatah tengok citer nih kan?), lemah tenaga batin (ini sudah lebih!!!) tidak digalakkan menontonnya, kerana dikhuatiri akan memberi kesan kepada kesihatan & emosi.

Rating aku untuk filem ini: 9/10

p/s: kalau ada tilam best ni tido!!! huhuhuhu...

abih tengok muvi, kitorang pun pergi ngeteh... hehehe...

L-R : Ami, Aman Wan, Awi, Am & Aku... ^_^

Sunday, October 14, 2012

Terima kasih encik Boni Kacak!

Assalamualaikum semua,

Letih sangat badan aku sejak akhir2 ni, bermula dari hari Jumaat lepas sampailah ke hari ini. Rasanya kalau aku dapat tilam nih, boleh tido 48 Jam non stop woo... Nak kejutkan aku, terpaksa la cari puteri raja cium aku, ala2 dongeng Sleeping Macho.. koh koh koh... (Perasan lebih pulak ko razi ooiii)

Tapi kali ini aku tak nak cerita kenapa aku mengalami keputihan yang amat sangat... errr, maksud aku keletihan, ye tuan2 & puan2 sekalian, KELETIHAN! hohoho... 

Entry2 aku sebelum ni aku fokuskan kepada Team Penyamun Inc saja kan? kali ini masih lagi tentang Penyamun Inc., tetapi liputan ini adalah daripada seorang blogger yang juga seorang vlogger terkenal tanah air iaitu Encik Boni Kacak. (<------ klik situ kalau nak pergi blog beliau) hohoho...


Pengalaman berjumpa dengan beliau adalah satu pengalaman yang menarik disamping dapat berkongsi ilmu sebagai seorang blogger yang berjaya. Terima kasih juga kepada Enche' Boni Kacak di atas kesudian anda berada di lokasi dari mula hingga selesai. Anda memang Ohsem!!!

Chalooo....

Thursday, October 11, 2012

Penyamun paling dikehendaki di Malaysia sedang diburu...

Assalamu'alaikum semua,

Macam mana dengan entry yang lepas? ok tak? harap terhibur la ye... Walaupun tajuk macam serius je, tapi sebenarnya hanya untuk suka2 saja, malah tiada sesiapa pun yang tercedera dalam pembikinan video klip tersebut (sila klik SINI kalau nak baca entry tersebut), hahaha... Pasal tajuk entry kali ni, aku saja je letak camtu nak bagi saspen sikit... hahaha... (jahat gile ko razi!!)

Ok, dalam entry yang aku dah janji nak cerita lebih detail mengenai siapa Penyamun Inc. sebenarnya? Nah, korang leh baca penerangan kat bawah ni...

Penyamun Inc. ditubuhkan secara semulajadi dan tanpa dipaksa paksa oleh 7 orang pemuda (sesetengahnya tak berapa muda) yang meminati seni komik dan pembikinan short filem. Tujuan page ini ialah untuk memberi segala update tentang aktiviti Penyamun Inc. dan kegiatan kegiatan seni ahli ahlinya secara individu.

Penyamun Inc. terdiri daripada Bophairy Baharum, Aman Wan, Syed Alwi (Awi), Reja, Xs Riz
al, Art Zam dan Shairazi Azlin. Kesemua mereka ini masing masing mempunyai background dalam kerja kerja seni seperti melukis komik, karikatur fotografi, vlogging dan mengarah filem pendek/iklan.

Mari aku kenalkan...

Bophairy a.k.a Chip Penyamun (kadang2 kitorang panggil Abang Besar)
Aman Wan a.k.a Mr Director
Art Zam a.k.a Joker In Disguise
Awi a.k.a Mr Smiley
Razi a.k.a Secret Weapon
Reja Mus a.k.a Silent Killer
Xs Rizal a.k.a Wild Child

Amacam? Macho2 tak semua? hohoho... Kalau korang mengetahui setiap aktiviti team Penyamun Inc. korang boleh layari Fan Page Penyamun Inc. (<---- Klik situ). Di sana kitorang akan update segala aktiviti team penyamun tak kira secara berkumpulan termasuk lah update penggambaran short filem, upate komik terbaru errr... macam2 lagi lah. Korang juga boleh share Artwork korang di wall kitorang.

   
Jangan lupa Klik 'Like" ye? hehehe... (Kantoi bukak 9GAG, hohoho)
Sedikit surprise untuk korang... Esok (sabtu 13hb Oktober 2012) Kitorang akan shoot untuk projek Short filem Team Penyamun yang keempat. Nantikan tayangannya di Pawagam Youtube berdekatan ye? hehehe...

Chowww...

Wednesday, October 10, 2012

Cedera parah dipukul kerana Gangnam Style?

Assalamualaikum semua,

Fuhhh, dah lama aku tak post sebarang entry kan? Hati tu terasa macam nak post entry baru je hari-hari, tapi apakan daya, sibuk sangat lah sejak akhir-akhir ni. Ini pun aku curi masa sikit untuk buat entry ni..

Hangat kan tajuk entry aku hari ni? Siapa la yang tergamak nak pukul aku yang comel nih? (perasaaannn!!!) aku tak pernah nak cari pasal dengan orang apatah lagi dengan haiwan2 di zoo mahupun di rumah. Paling kurang pun cuma bertepuk tampar je dengan nyamuk, tu je...

Kejadian berlaku pada minggu lepas di area Petaling Jaya, berdekatan dengan Amcorp Mall. Apa lah nasib aku kali ni, takde siapa-siapa nak bantu aku waktu kejadian tu berlaku. Sudahlah tidak dibantu, malah mereka berlari meninggalkan aku, mungkin takut dipukul juga. Takpe lah, aku maafkan. Tapi bila ada yang boleh rakam pulak video aku kena pukul tu, aku takleh terima!!! Arrgghhhh...

Korang nilai lah sendiri...


Kui... Kui... Kui... Gurau je, semua tu hanya lakonan semata-mata... Kitorang tak gaduh2 pun, semua dah macam adik-beradik.

Video singkat hasil idea spontan team Penyamun Inc. semasa sesi latihan untuk penggambaran short filem kitorang akan datang.

Ok lah, dalam entry akan datang aku akan ceritakan pulak dengan lebih detail pasal Siapa Penyamun Inc. sebenarnya?

Choww!!!

Tuesday, July 17, 2012

"Giveaway Rahmatnnya Ramadhan" by Musical Xiao


"Ramadhan pada tahun tiada bezanya dengan ramadhan yang telah aku lalui sejak 4 tahun lepas. Semenjak bergelar perantau ni, kesemuanya harus aku lakukan sendiri, sahur, berbuka, masak, beli juadah berbuka, pergi tarawikh, shopping baju raya, semuanya aku lakukan sendirian tanpa ditemani siapa-siapa. Berbeza dengan berpuasa di kampung bersama keluarga, apa saja yang mak aku buat, aku mesti ada di sebelahnya untuk membantu, mak aku masak, aku pun nak masak, kakak aku bancuh air, aku pun nak bancuh air jugak. Ayah aku ke bazaar ramadhan aku pun nak ikut juga,  pergi supermarket pun aku ikut, pergi toilet... errrr yang itu terkecuali ye... wuhuehuehuee..."

"Ramadhan aku bersama keluarga cuma 2 hari saja sebab waktu itulah aku akan pulang ke kampung. Namun bagi aku 2 hari itu sudah cukup untuk melepas kerinduan aku untuk berbuka, bersahur, masak lauk, bancuh air, pergi tarawikh, shopping, pergi bazaar ramadhan, gotong royong beramai-ramai bersama ayah & ibu & adik beradik dan tidak lupa juga anak-anak saudara aku akan turut membantu dan aku sebagai supervisor budak-budak ni, hehehe... Bohonglah kalau aku kata 2 hari tu benar-benar cukup untuk semua akitiviti di atas tu, sebab itu lah aku cuti 2 minggu setiap kali hari raya menjelang. hahahaa!!!"

"Kepada ayah, Ibu, kakak, abang & anak-anak saudara ku, tunggu ketibaanku ye? Kurang dari sebulan je lagi untuk aku kembali ke kampung. Dapatlah aku melepaskan rindu yang lama aku pendam terhadap keluarga yang aku sangat2 cintai. Aku rindu hendak memeluk ibu & bapa, cium pipi mereka dan tidur di atas riba mereka. Aku akui bahawa aku memang anak yang manja, itu adalah hakikat yang sebenarnya. AKU ANAK MANJA. Aku akan manfaatkan cuti itu untuk bersama dengan keluarga sepanjang masa, dah la balik setahun sekali. Ini saja masa yang aku ada untuk keluarga aku dalam masa setahun."


Aku kena Langgar!!!

Assalamualaikum semua,

Maaf lah ye beberapa minggu ni takde sebarang entry pulak, terlalu sibuk dengan urusan kerja. Sampai je rumah aku mandi, makan, solat & terus 'flat'. Kesibukan aku berlanjutan sehingga beberapa minggu sehinggalah ke event Anda, PM & Kartunis 2012, barulah aku free sikit untuk memikirkan sebarang entry, tapi hampa sebab sambung pulak sibuk untuk projek inovasi kat pejabat. 

Ok, kita abaikan cerita pasal hal kerja aku, bukan menarik pun. *jahat gile*. Nak dijadikan cerita, 2 minggu selepas pertemuan aku dengan geng2 kartunis, kami dah berjanji untuk berkumpul semula untuk meraikan 'belated birthday' Aman Wan pada 7hb Julai yang lepas. *birthday Aman 1 Julai*. Dah 24 tahun dah umur Aman. :-)

maka pada 7 Julai jam 12 tengahari tu berjumpa lah kami semua di Mid Valley Megamall kat McD dekat Panggung Wayang tu... siapa kami itu? mereka ialah...

dari kiri : Reja Mus, Aman Wan, Xs Rizal, Bophairy, Awi & Art zam... *aku tukang gambar je*
Happy Birthday Aman! (^_^)/
Perjumpaan kitorang semata2 nak celebrate je, tapi tetibe terfikir pulak nak buat video spontan. Maka bincang punya bincang punya bincang punya bincang maka terhasillah...

Poster "LANGGAR" oleh AMAN WAN
Sinopsis ringkas: Sebuah filem pendek "kurang dialog" berkisarkan kehidupan "Pelanggar" di yang melanggar kehidupan orang lain!. Dengan Tagline "Apa Aja Kau Punya, Aku Punya juga!" diharap semua terhibur dengan short filem kali ini. "Langgar" ni lebih kurang macam sekuel untuk "Belasah Punya Budak" (klik sini untuk menonton Belasah Punya Budak). kat bawah ni pulak adalah antara gambar behind the scene "Langgar".

Scene Gaduh Aman & Reja
Ambik Angle Lain pulak ye? Aku terkompius sampai tergaru2 kepala... hehehe...
Scene Langgar melanggar
Bophairy keletihan
Reja dah habis scene, Awi pulak tengah tunggu giliran... hohoho...


Korang nak tengok hasilnya? ini dia... Enjoy! jangan lupa untuk support "Langgar" & Aman Wan. Boleh Subscribe Channel Aman Wan di Sini http://www.youtube.com/AmanWan. Selepas Langgar ini, nantikan satu lagi Short Filem yang akan menyusul, tapi kali ini arahan Bophairy pulak, subscribe sekali ye https://www.youtube.com/Bophairy...  Tungguuu...


Chow! (^_^)/

Monday, June 25, 2012

Anda, PM & Kartunis

Assalamu'alaikum semua,

Rasanya lama jugak takde posting terbaru dari aku, almaklum lah ada masanya aku ni kekeringan idea, ditambah pulak dengan kesibukan aku yang sangat melampau pada minggu lepas. Stress sungguh, kalau korang yang add aku kat facebook tu mesti akan terbaca status aku yang meroyan macam cik ponti'baby'. 

Tapi kali ini aku tak sesibuk seperti minggu lepas dah, so boleh la mencari2 idea untuk jadikan sebagai entry blog aku hari ini.

Kali ini aku nak cerita pasal satu event yang aku hadiri. Bila? Di Mana? Dengan Siapa? Kenapa? cuba tengok gambar kat bawah ni, rasanya dah boleh jawab 3 dari 4 soalan yang di atas tu kan? Kenapa aku pergi event ni? walhal aku bukan lah seorang kartunis pun, lukis pun tak pandai... huhuhu.. Aku datang untuk memberi sokongan kepada kartunis2 tanah air, sebab aku memang hantu komik pun. Aku masih lagi menyimpan koleksi lengkap komik Dragon Ball dari volume 1 - 43, Doraemon, Dr, Slump, Dik Cerdas (shinchan), Misteri Naga, Utopia, Ujang, Apo?, G3, Mastika (sejak bila mastika jadi komik pulak neh?) apa lagi? memang aku seorang penggemar komik. Tapi Setakat baca komik saja pada aku tak cukup, aku nak jugak jumpa dengan kartunis2nya sekali. Baru lah seronok kan?


Kartunis pertama yang aku jumpa tengahari tu ialah??????

Aman Wan a.k.a abang tembam jelatek... hehehe...

Aman Wan adalah orang yang pertama aku jumpa di Pasar Seni, nasib baik lah Aman ingat lagi dengan muka aku yang bulat ni, so aku pun bertegur sapa dengan Aman. Sembang punya sembang korang tau apa aku dapat?

Awwww Yeaaahhhh, aku dapat sepasang button badge 'Lawak Sekolah' dari Aman. Thanks banyak2 ye Aman, sejak Aman post gambar button badge ni kat fb dia, aku memang teringin sangat nak dapatkan badge nih, bayar pun bayar lah, janji dapat. Akhirnya Aman memberinya kepada aku secara percuma. Murah rezeki ko Aman... (^_^)/

Selepas tu Kartunis kedua yang aku jumpa pulak 'Awi', Kartunis Majalah G3. Gambar secara individu aku dengan Awi takde pulak, jap lagi aku tunjuk gambar diorang beramai2 ye...

Lepas tu pulak aku ronda2 CM tu, terserempak dengan geng2  "iKLan Gangster", Bophairy a.k.a Shark (kartunis Komik-M, G3 dan WuuHuu, Reja Mus a.k.a Ajib (Kartunis Komik-M dan WuuHuu), tidak ketinggalan jugak Xs Rizal (Kartunis G3), dan Artzam (kartunis Saga dan Komik Niaga). So bila dah terserempak tu, apa lagi... 

L-R (Artzam, Awi, Aman Wan, Bophairy, Reja Mus, Xs Rizal
ahli baru iKLan Gangster??? Mana hilangnya Jai????
Gambar2 sekitar event Anda, PM dan Kartunis...

Keluang Man

Hasil Lukisan Bophairy

Nipah kut yang lukis neh...

by Reja Mus

Soon... Soon...
Meowww.... by Aman Wan

Imuda juga turut hadir memeriahkan suasana di Aidilfitri... (ape aku merapu neh...) hohoho...

So Selesai je event tu, kitorang beramai2 lepak kat restoran mamak, sembang2, gelak, golek2, guling2, lompat2, (ini sudah lebih....) So plan seterusnya adalah, nak celebrate birthday Aman pulak pada 1hb Julai 2012, tarikh dan tempat masih belum dikenalpasti. Tapi terpaksa celebrate selepas 1hb Julai sebab Aman ada aktiviti bersama keluarganya time tu... Takpe, belated pun belated lah, janji celebrate...

Habis je minum2, makan2, kitorang pun mula beransur pulang. Singgah surau jap solat maghrib, keluar dari Central Market, ambik gambar sikit2, lepas tu kitorang pun balik...

Satu pengalaman yang menarik dapat berjumpa dengan kartunis2 tanah air, mereka memang kepala gila2, dan ini membuatkan aku kembali minat untuk melukis komik semula, macam dulu2... (entah mana hilang komik yang aku buat zaman sekolah rendah dulu dengan classmate aku tu...)

:-)

Monday, June 18, 2012

kemunculan semula aku yang baru...

Assalamualaikum semua,


Entry kali ini pendek saja, sebab aku baru hendak mencuba aplikasi baru di tablet aku ni iaitu bloggerdroid. Sebelum ini aku dah install, tapi ada beberapa masalah aku telah uninstall dan re-install semula.


Namun alang2 aku dah buat posting ni, aku cerita gak la sikit2. Ada jugak kawan2 bertanya "kenapa lama takde posting baru?". Namun seperti yang telah aku jelaskan pada entry yang  terdahulu, keadaan kesihatan aku yang tidak menentu ditambah pulak dengan kesibukan di tempat kerja membataskan waktu aku untuk membuat sebarang entry.


Namun alhamdulillah kini satu demi satu tugasan aku sudah selesai, kesihatan aku pun sudah semakin baik, berkat doa keluarga & rakan2 semua. Bila dah makin sihat tu, bukan saja dari segi sihat dari sebarang penyakit, badan aku pun turut makin 'SIHAT' (if you know what i mean....). Maka projek diet aku pun akan bersambung, ye lah tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan, mungkin ini adalah satu peluang baik untuk aku menurunkan berat badan kan?


Lagipun aku dah berazam untuk menurunkan berat badan dalam tahun ini, moga dikuatkan semangat aku untuk terus berusaha menurunkan berat badan, InsyaAllah... Doa2kan ye kawan2 semua?


Walaupun ada lah jugak orang sekeliling yang berkata, "tak payah la kurus, nanti tak comel". Masalahnya, aku tak comel pun.... Huhuhuhu... Ada jugak yang berkata, "tak payah la nak diet2 bagai, nanti ko jatuh sakit pulak, ko kena makan, nak tak nak ko kena makan jugak" adoooiiiii, banyak juga halangan dari orang sekeliling kan?. Tapi semua tu terpulang pada diri aku sendiri, samada YA @ TIDAK, MAHU @ TIDAK. Sebab ini bukan untuk kebaikan orang lain, untuk kebaikan aku jugak. Yang kurus nanti siapa? Aku jugak. Yang gojes nanti siapa! Aku jugak. Yang sihat nanti siapa? Aku jugak. So aku kena abaikan semua hasutan berbentuk negatif, dan kuatkan semangat aku.


Ye lah kan, sebilangan korang mungkin tahu bahawa aku merupakan jurulatih kecergasan (senamrobik) yang diiktiraf oleh Kementerian Belia & Sukan Malaysia. Pada kebiasaannya orang berpendapat jurulatih senamrobik mestilah mempunyai fizikal yang menarik, even sekarang pun mentaliti itu masih tak berubah. Walaupun aku telah buktikan pada ramai orang bahawa berbadan 'comel' bukan lah alasan untuk berkata TIDAK. Buktinya, daripada 8 pertandingan aerobikthon (aerobik 2 jam 30 minit tanpa henti) yang aku sertai, 6 daripadanya aku telah berjaya mendapat tempat. Malah impak dari penyertaan aku di setiap pertandingan tersebut, ada sebilangan peserta yang gerun bila aku mendaftarkan diri untuk bertanding.


Kini, aku rasa dah tiba masanya untuk aku 'transform' (patutnya dari dulu lagi ko dah transform lah razi). Masih belum terlewat lagi, aku ingin kembali mengajar aerobik seperti dulu semasa aku di kota kinabalu. Di KL ni ada jugak aku menerima jemputan untuk mengajar di studio kecergasan, tapi atas sebab jarak studio yang jauh (batu caves tuuuu) dan juga kesibukan bekerja, aku terpaksa menolak. InsyaAllah bila aku dah bersedia mental & fizikal nanti aku akan membuat COMEBACK!


Kawan2 semua, doakan yang terbaik yah?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, June 17, 2012

Aku & Sophie

Assalamu'alaikum semua,

Dah lama aku tak update blog aku ni, almaklumlah kesibukan yang melampau menyebabkan ketiadaan sebarang entry sejak akhir2 ini.

Dengar tajuk kat atas tu, korang jangan pulak ingat aku tengah bercinta pulak ye. aku masih single & available lagi, belum masanya untuk aku bercinta lagi, nak stabilkan ekonomi dulu lepas tu baru lah fikirkan hal2 yang lain. Keutamaan aku sekarang adalah keluarga. 

Kali ini aku ada satu berita baik untuk dikongsi bersama followers2 sekalian, aku telah menceburi satu bidang yang agak baru pada aku, iaitu bidang perniagaan, ye lah nak mencari pendapatan sampingan kan? Nak harapkan gaji semata2 memang tak cukup lah.

Nak tau apa business tu????


SOPHIE PARIS Malaysia was officially launched in January 2012. It is the 5th and latest market ventured by SOPHIE PARIS, the Asia’s largest fashion direct selling company. We are proud to be the number 1 Fashion Multi-Level Marketing Company in Malaysia, which has rapidly cloaked Klang Valley in its own special tone of magenta!

SOPHIE PARIS Malaysia is a 100% foreign direct invested company with its corporate office located at C-01, PJX-HM Shah Tower, No.16A, Persiaran Barat, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia, next to Amcorp Mall and Taman Jaya Putraline LRT Station. The 9,000 square feet extended space and state-of-the-art office are well-designed and functional for the purpose of corporate operation, flagship store, business talk and definitely a fantabulous place for the latest trendy fashion shows to take place.

The unique range of French-designed and well priced bags, wallets, watches and accessories have wasted no time in capturing the imagination of Malaysia's fashionistas, and, we pledge that you will certainly be a SOPHIE-holic as you browse through our fantastic catalogue!

We have more than 40 well-trained and friendly team MEMBERs are ready to provide you the best ever service.

SOPHIE, C’est Ma Vie!

Butik Sophie Paris Malaysia
Butik Sophie Paris Malaysia

 Our catalogues presenting our new collections are circulated every 45 business days. It approximately contains of around 250 fashion items including trendy bags, accessories, wallets and watches. Our products are mainly designed by French professionals who are regularly updated with fashion trends in Europe. On top of that our catalogue will always serve as one of the best sales tools for your business as you have a mobile fashion shop just by keeping it with you whenever going out and meet your potential customers.  At SOPHIE, we commit to equip you with a well presented catalogue for your own business achievement with us in the long term!!

Berikut antara banrangan dari Sophie Paris yang aku tangkap sendiri guna henpon aku ye... :-)





























amacam? cantik tak? kalau berminat boleh la reply kat komen ye?

SOPHIE, C’est Ma Vie!