Cosmoderm

Wednesday, February 22, 2012

Mari Berzumba...


Wuuhhuuu....

Korang tau tak ZUMBA tu apa? Zumba sekarang ni dah mula popular di kalangan penggemar aktiviti kecergasan berbentuk aerobik. Zumba ni pun masih baru lagi pada aku, tapi ia adalah sebahagian dari genre Latin jugak, so Zumba ni mungkin tidaklah terlalu asing pada aku, memandangkan aku mempunyai latar belakang dalam bidang aerobik ni. Meh aku tepek sket pengertian Zumba yang aku copy dari wikipedia:-

Zumba is a Latin dance -inspired fitness program created by dancer and choreographer Alberto "Beto" Perez in Colombia during the 1990s. [2]

Zumba involves dance and aerobic elements. Zumba's choreography incorporates hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, mambo, martial arts, and some Bollywood and belly dance moves. Squats and lunges are also included

aku dah excited ni nak berZUMBA, pada yang berada di Putrajaya atau sekitarnya, kat bawah ni ada event yang menarik kalau korang nak join, tempat terhad je tau. Bukan senang kita nak jemput Jurulatih Luar ni, peluang keemasan tau. Kalau berminat boleh hubungi penama2 yang dinyatakan di bawah ni:-



Everybody! LETS ZUMBAAAAAA!!!!!

2 comments:

poohrist said...

zumba memang best..
cuba lah saya pernah pergi event zumba,
terbaikkk

razzwey said...

Memang best, sekarang ni sy tgh nak usaha utk jadi instructor zumba... :-)