PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Tuesday, February 7, 2012

Projek Dance Tutorial

Kini aku sedang dalam proses perancangan membuat satu video dance tutorial yang akan menampilkan aku sendiri dan insyaallah rakan2 seperjuangan aku jugak, cuma sedang mempertimbangkan perkara2 berikut:-

1. Siapa yang akan ditampilkan di dalam video itu bersama2 aku & berapa ramai

2. Di mana lokasi penggambaran

3. Bila masa yang sesuai untuk shooting

4. Bila masa nak jumpa dengan mereka *featured dancer*

5. Kalau ada yang nak sponsor studio @ gym sebagai lokasi shooting *menarik gak tu*

6. Lagu untuk dance tutorial

Sekarang ni dalam kepala aku ada satu dance rutin yang aku dah hafal secara complete, lagu pun menarik, memang sure rasa nak menari lah kalau dengar lagu nih. Taklah lah banyak pun lagu2 yang aku dah hafal koreografinya, memandangkan bukan mudah nak hafal setiap rutin tersebut, dan mungkin juga rutin yang aku tunjukkan tidak sama 100% dengan koreografi yang asal, aku akan improvise rutin tersebut mengikut keselesaan aku, well bukan semua pergerakan tarian aku boleh buat, aku pun bukan penari professional pun, just sekadar suka2 saja, mana la tau kot2 ada group2 tarian yang nak guna video tutorial aku tu... hohohoho...

Mungkin juga dance tutorial tu aku tak buat full song, mungkin aku buat separuh lagu saja, mengikut kesesuaian la kan & tak lupa jugak mengikut peng'hafal'an aku *wujudkah istilah itu???*

Ini adalah merupakan senarai lagu yang akan digunakan dalam dance tutorial aku:-

1. Jahat - Stacy
2. Sorry Sorry - Super Junior
3. errr... ada siapa2 yang boleh tolong tambah?

Everybody!!! Lets Dance!!!!

2 comments:

Cik Intan said...

aku tambah :
1-kalo ko nak setudio ---- umah aku ade! x pon nak luas lagi,umah aku kan ade padang kawad :)
2-ko nak dancer kan? aku ade 2 org talented wey...fifi n sara (huhuhuhu....hebat dancer aku nie!!)
3-lagu tu nk tmbh 1 lagi....rapuh by opick! (-_*) baru mencabar keteroran ko!! kihkihkihkih....

razzwey said...

1.padang kawad, eerkkk.... sudah lama tidak berkawad...

2.kalau fifi & sara, ai kena tukar koreografi... kena buat lagu barney kut... hahaha...

3. rapouh - opick, kena tukar costume lah pakai jubah, kopiah, tapi menari ganas macam stacy... hohoho