PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Thursday, October 11, 2012

Penyamun paling dikehendaki di Malaysia sedang diburu...

Assalamu'alaikum semua,

Macam mana dengan entry yang lepas? ok tak? harap terhibur la ye... Walaupun tajuk macam serius je, tapi sebenarnya hanya untuk suka2 saja, malah tiada sesiapa pun yang tercedera dalam pembikinan video klip tersebut (sila klik SINI kalau nak baca entry tersebut), hahaha... Pasal tajuk entry kali ni, aku saja je letak camtu nak bagi saspen sikit... hahaha... (jahat gile ko razi!!)

Ok, dalam entry yang aku dah janji nak cerita lebih detail mengenai siapa Penyamun Inc. sebenarnya? Nah, korang leh baca penerangan kat bawah ni...

Penyamun Inc. ditubuhkan secara semulajadi dan tanpa dipaksa paksa oleh 7 orang pemuda (sesetengahnya tak berapa muda) yang meminati seni komik dan pembikinan short filem. Tujuan page ini ialah untuk memberi segala update tentang aktiviti Penyamun Inc. dan kegiatan kegiatan seni ahli ahlinya secara individu.

Penyamun Inc. terdiri daripada Bophairy Baharum, Aman Wan, Syed Alwi (Awi), Reja, Xs Riz
al, Art Zam dan Shairazi Azlin. Kesemua mereka ini masing masing mempunyai background dalam kerja kerja seni seperti melukis komik, karikatur fotografi, vlogging dan mengarah filem pendek/iklan.

Mari aku kenalkan...

Bophairy a.k.a Chip Penyamun (kadang2 kitorang panggil Abang Besar)
Aman Wan a.k.a Mr Director
Art Zam a.k.a Joker In Disguise
Awi a.k.a Mr Smiley
Razi a.k.a Secret Weapon
Reja Mus a.k.a Silent Killer
Xs Rizal a.k.a Wild Child

Amacam? Macho2 tak semua? hohoho... Kalau korang mengetahui setiap aktiviti team Penyamun Inc. korang boleh layari Fan Page Penyamun Inc. (<---- Klik situ). Di sana kitorang akan update segala aktiviti team penyamun tak kira secara berkumpulan termasuk lah update penggambaran short filem, upate komik terbaru errr... macam2 lagi lah. Korang juga boleh share Artwork korang di wall kitorang.

   
Jangan lupa Klik 'Like" ye? hehehe... (Kantoi bukak 9GAG, hohoho)
Sedikit surprise untuk korang... Esok (sabtu 13hb Oktober 2012) Kitorang akan shoot untuk projek Short filem Team Penyamun yang keempat. Nantikan tayangannya di Pawagam Youtube berdekatan ye? hehehe...

Chowww...

4 comments:

boni kacak said...

memang banyak betul dugaan daripada pagi..hehehe..sabo je lah..hehehe

razzwey said...

tau takpe, tangan masih sakit lagi lepas jatuh hari tu...

Syakir Rahman said...

korg memang terbaek =D

razzwey said...

terima kasih Syakir Rahman, teruskan menyokong kitorang ye? :-D