PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Thursday, December 26, 2013

Neelofa Hilang?


Neelofa Hilang?
Assalamualaikum semua,

Apa kes dengan Neelofa hilang ni? Hari tu kat Meletop ada je dia kan? ni tetibe je dah hilang. Beberapa orang suspek berjaya ditahan dan rakaman soal siasat tersebut telah tersebar. Korang tengok lah.



Rilek semua, jangan panik. Ini hanya sebuah filem pendek dari Penyamun Inc.. Neelofa tak hilang pun, beliau ada je kat Kelantan tu haaa, amik stok budu... hehehehee...


Wednesday, December 18, 2013

Kejadian pokok tumbang : live update

Sebuah pokok besar yang menjadi sebahagian dari sebuah Kuil bersebelahan dengan Stesen LRT Hang Tuah telah tumbang menghala ke arah flat bersebelahan dan menimpa beberapa buah kereta yang berada di lot parking flat tersebut.
Beberapa unit rumah mengalami kerosakan. Kuil tersebut mengalami kerosakan teruk. Buat masa ini masih belum ada maklumat mengenai kemalangan jiwa (setelah bertanya kepada penduduk setempat).
Pihak Bomba & Penyelamat sedang berusaha untuk mengalihkan pokok tersebut dan turut membantu untuk menenangkan suasana adalah penduduk setempat. Diharap tiada kemalangan jiwa yang berlaku dan syabas kepada Pasukan Bomba kerana bertindak pantas.

Tuesday, December 10, 2013

Live update: Moh kite ke Pangkor

Pada ketika ini aku sedang berada dalam bas untuk ke Pangkor. So demi mengisi masa lapang, aku buat lah live update ni.
Sampai kat lumut kang aku update balik ye. Papaaiiii...

Thursday, November 28, 2013

Bunuh Diri Bukan Jalan Penyelesaian!

Assalamualaikum semua,

Entry aku kali ini bunyi seakan serius kan? neves tak? neves tak? hohohoo...

Zaman sekarang ni kalau kita tengok kat blog, youtube, facebook, twitter, atau kat mana2 saja online, mesti tak ketinggalan mereka yang bergelar "keyboard warrior" kan? kadang2 mereka sewenang2nya mengeluarkan kata2 cacian, hinaan dan macam2 lagi jenis kutukan yang anda sendiri pun tak sanggup nak dengar, sehingga yang kena 'sembur' tu merasa trauma, rendah diri, stress, tekanan perasaan, tekanan mental dan kemungkinan besar ada yang mengambil tindakan untuk BUNUH DIRI! Aku selalu berfikir, "keyboard warrior" ni takde perasaan langsung ke? Bayangkan kalau perkara yang sama terjadi kepada mereka atau ahli keluarga mereka, mungkin ketika itu baru mereka sedar. Buat mangsa2 'keyboard warrior" kuatkan semangat, Bunuh Diri bukan jalan penyelesaian. *Apesal aku serius nih*

Sebenarnya aku cuma nak kongsikan kat korang sebuah Filem Pendek berunsur Islamik bertajuk RETAK dari Team Penyamun Inc. arahan saudara Alaka Zam a.k.a Joker In Disguise. Untuk pengetahuan korang, tujuan penghasilan RETAK adalah untuk menyertai sebuah pertandingan shortfilem Cover2Camera anjuran Majalah Jom. Dan berita gembira yang kitorang dapat tahu, RETAK berjaya tersenarai dalam Top 5 dalam pertandingan tersebut. Oh, hampir terlupa watak utama shortfilm ini tak lain dan tak bukan blogger yang selalu buat video keek separa seksi iaitu BONI KACAK dan dibantu oleh aku dan penampilan istimewa Brothers of Penyamun Inc.

Ini lah si Boni tu... 

Ini lah aku... hehehe...
Inilah kami hehehe....
POSTER RETAK

Nak tengok tak? sebelum tu meh baca sinopsis dulu...

Sinopsis :

Kecewa dan tertekan, Boni mengambil tindakan untuk melakukan tindakan nekad iaitu bunuh diri. Adakah mungkin untuk kawannya, Razi dapat menghalang dia.


*simple je* hehehe...

Sekarang jom layan shortfilem RETAK. (klik lah situ)





Tuesday, November 12, 2013

Highland Towel vs Highland Tower

Assalamualaikum semua...

Waaaahhh dah lama tak update blog. Agak terbiar sejak beberapa minggu ni. So entry aku kali ini bukan nak bercerita pasal kenapa aku dah lama tak update blog, tapi aku nak cerita mengenai sebuah filem yang agak baru juga ditayangkan di pawagam iaitu filem HIGHLAND TOWER. 

Korang dah tengok Highland Tower belum? apa pandangan korang tentang filem tersebut? Real? Fake? Bosan? Best? Takpe lah, korang ada pendapat masing2, dan ada citarasa masing2. So aku hormati pendirian korang. Walaubagaimanapun aku tak ketinggalan juga lah untuk menonton Highland Tower kat panggung, 1st show lagi tau? Sokong industri filem tempatan la h katakan... hehehe...

Korang dah tengok ke Highland Towel? Eh, aku bukan typo tau, memang aku taip betul dan korang pun tak salah baca, HIGHLAND TOWEL, sebuah parody daripada Penyamun Inc. Dibintangi oleh Bophairy (Miko / merangkap director / kameraman), Boni Kacak (Nizam), Syed Alwi (Edy), Aku (Shimo) & Reja (Bro). Siap dah ada poster lagi...

Highland Towel : Sebuah Rakaman Yang Mengikut Skrip
Sinopsis : Sebuah parodi kepada filem Highland Tower ~ Sekumpulan remaja yang memberanikan diri pergi ke Highland Tower untuk mencari entiti akhir telah berdepan dengan perkara yang tak disangka-sangka. Semua video ini adalah rakaman sebenar (yang mengikut skrip) Mohon kuatkan minda sebelum menonton.

Untuk menonton, sila klik link ini... HIGHLAND TOWEL (PARODY)

Oh ye, Untuk kepuasan yang jitu mohon guna headphone.

Selamat menonton! ^_^



Sunday, October 13, 2013

Perihal Nasi Goreng Pattaya & Mamat bajet Urban...

Assalamualaikum semua,

Sori lah terlambat update, weekend aku agak sibuk dengan shooting program, so sampai rumah je terus pengsan & blog pun terabai malam itu... hehehe...

Maka nak diceritakan pada hari semalam adalah hari mencuci mata untuk aku, so pergilah aku ke Mid Valley. Dipendekkan lagi ceritanya, aku lapar dan terus ke food court untuk mencari sepinggan nasi goreng daging yang sedap, so aku pun pergilah ke gerai "Thai Corner" kat food court tu. Maka beginilah ceritanya bermula...

Mamat bajet Urban: Nasi goreng pattaya  satu bhai..
Bhai: wokehh
Aku: (masih menunggu giliran untuk order)

5 minit kemudian...

Bhai: Nasi goreng pattaya, siap!
Mamat bajet Urban: (ambil nasi goreng pattaya tersebut dan terus jalan)
Aku: (tunggu order aku siap)

2 minit kemudian

(Mamat bajet Urban datang semula)
Mamat bajet Urban: Bhai! Mana nasi! 
Bhai: Nasi goreng kan?
Mamat bajet Urban: Ye lah! (sambil tunjuk nasi goreng pattaya kat bhai tu) 
Bhai: Itu nasi dalam tulur (telur) la...
Mamat bajet Urban: Oh? (malu dan terus jalan)
Aku: (mana order aku tak siap lagi????) *stress*

Gambar hiasan sahaja, tapi macam ni lah rupa Nasi Goreng Pattaya!!!! Sumber gambar dari http://www.lamakitchen.com




Friday, October 11, 2013

Makcik Sombong Buka Gerai Makan?

Assalamualaikum semua,

Dua hari lepas, aku terlihat seorang rakan facebook aku upload gambar ni, tapi sumber yang asal tak tau lah dari mana. tergelak golek-golek aku tengok gambar ni, lebih2 lagi lepas rakan aku tu letak 'caption'

HARAP PAKCIKNYA LEBIH MESRA



Ada siapa2 tau kat mana Gerai Makan Makcik Sombong ni?

Tapi aku rasa mungkin nama makcik tu ialah 'sombong' kot? ye dak? hehehehee...


Thursday, October 10, 2013

Sikap yang paling aku tak suka dalam Public Transport!

Bila ERL ramai orang, dan aku melihat ada seat kosong tapi orang letak beg tanpa rasa bersalah. Padahal di atas tu dah disediakan ruang untuk simpan beg, kat belakang dia pun ada juga ruang letak beg.

Anda pernah kena macam ni? Sila isikan di ruang komen...

Sunday, October 6, 2013

Kerinduan Seorang Anak Terhadap Ibunya...

Mak...
Aku Rindu...
Aku Pilu...
Di sini bukan tempat aku...
Aku rasa belenggu...

Mak...
Aku ingin lindungmu...
Seka tangismu...
Hilang rasa sendumu...
Belai rambutmu...
Kucup dahimu...
...dan bawamu dalam pelukku...

Mak...
Ambillah aku...
Aku nak kita bertemu...
Aku nak kita kembali bersatu...
Macam waktu dulu...
Bila aku di dalammu...

Dakap aku...
Dalam batik birumu...


Petikan: Sequel Jangan Baca Novel Ni
Karya  : Ismi Fa Ismail
Sila Like Page Jangan Baca Novel Ni


Sekitar Tempatan Fest 3.0

Assalamualaikum semua,
Lama tak update blog, sibuk la katakan. Aku akui agak lemau jugak sebenarnya nak buat entry sejak semakin sibuk ni, bukan idea takde tapi memang MALAS, hahaha...

So nak jadikan cerita, semalam dan hari ini aku ke satu event yang buat pertama kalinya aku hadir iaitu TEMPATAN FEST 2013 yang berlangsung di Dataran DDEC,  Jalan Kia Peng, dekat je dengan KLCC. Hari sabtu tu aku datang untuk shooting edisi khas KITARASA so tak sempat nak beli apa2(disamping lupa nak cucuk duit). Maka, kehadiran aku pada hari kedua ini adalah untuk SHOPPING!

Korang2 yang tak tau Tempatan Fest ni pasal apa, meh aku story. Tempatan Fest adalah satu platform kepada penggiat2 jenama tempatan untuk memperkenalkan produk mereka kepada umum. Produk adalah berbagai, tak kira lah pakaian, aksesori, beg, makanan juga ada, dan bermacam2 merchandise lagi antaranya, PK APPAREL, ABSTRAX, LOMPA MAFIA, THE KLIKERS, PROJEK RABAK, ELSTEES, THE BASTY, dan banyak lagi. Untuk edisi 3.0 kali ini sebanyak 118 jenama tempatan yang turut serta. Betapa ramai anak2 tempatan kita yang berbakat besar dan mempunyai daya kreativiti yang bertaraf antarabangsa.

Edisi ke 4.0 akan diadakan di Danga Bay, Johor Bahru. So kepada penggemar jenama tempatan, pastikan anda serbu Tempatan Fest. Anda pasti akan rambang mata.

Chow!



Tuesday, September 17, 2013

Makan Burger Sampai Semput...

Semalam sempena cuti Hari Malaysia aku lapar (macam la hari lain aku tak lapar kan?). So aku bersama team KITARASA! pergilah menyerbu Ampang Waterfront sebab nak cuba Burger Bakar yang sedang hangat diperkatakan orang ramai sebagai 'bapa burger bakar', nak tau kat mana? ni haaaaa kat sini.... 


sumber gambar dari https://www.facebook.com/kawdoriginal

Ni dia... Kaw'D by Kaw Kaw Burger, satu revolusi baru dalam perniagaan Burger Bakar yang semakin berkembang setelah kita lihat semakin banyak muncul bak cendawan tumbuh selepas hujan. (chewaaaahhh). Mungkin ada sesetengah yang tak tahu, Kaw Kaw Burger adalah pelopor dalam Burger Bakar dalam Malaysia (aku pun baru tau sebenarnya).


Korang nak tau tak kitorang order apa? ni diaaaaaa...........

LamberNizer

LamberNizer jugak + topping

Burger Permaisuri

SmokeyNizer

Sos2 penambah selera

tengok je la berapa banyak burger yang kitorang kena habiskan!!! hohohoho...

Akhirnya burger2 tak habis dek makan separuh pun dah kenyang dan semputtttt, maka masing2 pun bungkus bawak balik makan kat rumah. Apa2pun pada aku, sebagai orang yang tak pernah makan burger bakar, inilah burger bakar terbaik yang pernah aku rasa... Nak tau review lebih detail? tunggu videonya ye? hohhoo...



Apa2pun korang kasi like dulu page ni ye?


Babaiiii.............

Friday, September 13, 2013

Adakah anda berpotensi menghidap Kencing Manis?

Assalamualaikum semua...

Lama tak update blog si bulat ni kan? Almaklumlah, sejak akhir2 ni aku selalu sibuk. Tak kira lah, sibuk kerja pejabat ke, sibuk shooting ke, sibuk buat artikel ke? Macam2 jenis kesibukan yang aku alami. Yang penting, jangan SIBUK HAL ORANG sudah lah kan? hehehe

Dalam2 sibuk tu aku akui diet aku jadi tak teratur, aku makan belasah je apa yang ada, tak kira masa. Hingga kan aku terfikir, adakah aku ni berpotensi untuk menghidap Kencing Manis? So paranoia aku ni membuatkan aku terpaksa untuk berdisplin lebih tinggi dalam gaya pemakanan aku, korang pun tau lah badan aku ni macam mana kan? takyah tengok gambar, nama blog aku pun dah cukup untuk menggambarkan betapa bulatnya aku... koh koh koh...

Maka atas kesedaran itu aku cuba untuk google tahap2 kencing manis, untuk aku lebih berhati2 di masa akan datang, maka aku pun jumpa lah gambar ni...


Ok, Cool!!!! Aku takde kencing manis!!!!!!!!! YAAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYY!!!!!!!!!1

p/s: Jagalah kesihatan anda selalu, mencegah lebih baik dari mengubati... koh koh koh

Friday, August 30, 2013

Gangster Comel!!!!

Tengah layan facebook tadi aku nampak la ada satu page ni share gambar ni...


And i was like..... SERIOUSLYYYYY???????



serta merta aku bayangkan diorang nih...


Nota kaki: apesal budak botak pakai spek tu macam muka.........??????????

Review Filem -KL ZOMBI

Ohooohooiii, lama aku update blog ni, ini pun dah bersawang dah, barulah nampak bersih sikit. Sori lah lama tak update, akhir2 ni aku agak sibuk sikit dengan macam2 benda disamping kesihatan yang kurang baik, akibat demam & keracunan makanan... huhuhu...

Meh aku straight to the point, semalam aku & Awi pergilah menonton filem KL ZOMBI kat mid valley tu. Excited jugak aku sebab ini adalah adaptasi dari salah sebuah novel Fixi kegemaran aku iaitu ZOMBIJAYA karya Adib Zaini & MJ Woo & biasanya novel2 yang selalu dijadikan filem mesti novel cintan cintun kan. So kali ini aku rasa macam "this is cool". Maka aku mesti tengok wayang ni. Aku meletakkan harapan yang tinggi pada KL Zombi ni sebab pada aku Zombijaya ialah sebuah novel yang amat best!

Poster KL ZOMBI

COVER NOVEL ZOMBIJAYA

Maka aku dengan senang hati menonton lah wayang ni, tapi harapan aku macam hancur sikit la (sikit? rasa macam banyak jugak lah). Entah kenapa aku rasa seolah2 Zizan kurang berjaya menjiwai watak NIPIS tu dengan berkesan. NIPIS digambarkan sebagai seorang yang 'serabai', 'kurus', 'rambut keriting kembang' (afro kot), pendek kata characteristic Nipis tu hampir menyerupai seorang 'MAT PIT'. Tapi Nipis dalam KL Zombi adalah seorang yang agak bergaya jugak la, dengan jaket kulit lagi pergi lawan zombi. Dan seingat aku, Nipis takde kakak (dilakonkan oleh Izara Aishah). Entah kenapa aku rasa Sofi Jikan lebih sesuai membawakan watak Nipis tu (sebab jauh lebih kurus dari zizan kot).

Ending juga agak mengecewakan aku sebenarnya, sebenarnya tiada happy ending dalam Zombijaya. Tapi dalam KL Zombi sebaliknya. Ada juga beberapa watak dalam novel yang tiada dalam filem (watak tu agak penting sebenarnya). Takpe lah, aku maafkan, hehehe...

Part aksi dalam filem ni boleh lah, tak hebat sangat dan tak lah teruk sangat pun, so so je lah. Tapi aku masih boleh terima lagi.

Sebenarnya Zombijaya adalah sebuah karya yang SERIUS, bukan komedi sebenarnya. Tapi ye lah, kena lah ikut kehendak penonton kan? Dan ada lagi yang aku pelik, motip beberapa ungkapan dialog yang di"TOOOOT"kan, kalau ikut pada gerak bibir, bukannya diorang mencarut pun, berulang2 pulak tu, rasa annoying pun ada jugak rasanya.

So, itu je lah review aku kepada filem KL ZOMBI. Kepada yang dah baca Zombijaya, mungkin filem ni agak biasa2 saja kot, tapi yang belum baca, have fun menonton...

Dari 5 bintang, aku bagi 2.79 bintang je kot...

But still a fun movie to watch though...

Sokonglah industri filem tempatan!


Wednesday, July 24, 2013

Penyamun di KLCC?

Rilek, rilek semua...

Ini bukan lah penyamun yang dok buat jenayah tu. Ini penyamun yang baik dan berbudi, hehehe... Tak lain tak bukan Penyamun Inc.. Sabtu lepas buat pertama kalinya kitorang berjaya mengumpulkan kesemua 8 ahli Penyamun Inc. setelah setahun berkumpul asyik tak lengkap je. Ye lah, masing2 pun ada komitmen tersendiri ye tak? kitorang pun faham, so perjumpaan kali ini mencatat sejarah baru dalam Penyamun Inc. sendiri setelah kali terakhir kitorang berlapan berjumpa adalah semasa shooting shortfilm "PUPUS", tapi itu tak official sebab Boni kacak masih belum jadi ahli Penyamun inc.

So bila dah berjumpa kesemua 8 penyamun ni, kegilaan kitorang berada pada tahap naga sakti kesuma dewi *ini sudah lebih* Korang layan je lah kegilaan kitorang ni ye?

Penyamun Inc. kalau dah berjumpa, macam ni lah...

dari kiri: Reja Mus, Aman Wan, Alaka Zam, Awi, Bophairy, Xs Rizal, Boni Kacak & Razi

Buddyz, takkan terpisah, bak kata Aman Wan... :-)

Harapan kami semua, semoga hubungan persahabatan ini akan berkekalan sampai bila-bila. Amin...





Tuesday, July 23, 2013

Wordless Wednesday "KEKEJAMAN BERLELUASA"

Cakap banyak pun tak guna, korang tengok je lah...


Kalau nak tempah, call je lah nombor2 henpon tu... Aku bukan ejen pun... hahahaha...



Monday, July 22, 2013

PENEMUAN BARU! penawar kepada penyakit tekanan darah rendah

Assalamualaikum,

Selamat berpuasa semua, tak lama lagi kita dah nak raya dah kan? Tapi kepada mereka yang mempunyai tekanan darah tinggi jaga-jaga sikit bab makan tu, kang tak pasal2 beraya kat hospital ye tak? Bagaimana pula mereka yang mempunyai tekanan darah rendah? Ada penawar tak? Ini adalah satu penemuan terbaru, hasil dari kajian pakar2 kesihatan seluruh dunia, dan telah diumumkan melalui TWITTER saja... Well, dunia dah maju kan? hahaha... 

Takyah susah2 log in twitter anda nak cari, tak perlu juga susah2 nak register twitter semata2 nak cari, aku dah dapatkan printscreen tersebut. Maka dengan segala hormat dan bangganya aku yang merupakan pesakit tekanan darah rendah mengumumkan.....



P/S: kalau siapa2 ludah aku, aku sepak guna selipar crocs aku nih!!!!




Sunday, July 21, 2013

Kita Dapat Bonus lagi?

Akhirnya, 2 kali bonus untuk semua. Confirm.. !!!

Berikut adalah beberapa garis panduan pemberian dan penerimaan bonus sebelum hari raya tahun 2013



1. Bonus pertama akan masuk dalam tempoh 10 hari sebelum hari raya bermula 29 Julai 2013.

2. Bonus kedua akan masuk pada 8hb Ogos 2013.

3. Dibayar tahun ini juga.

4. Kadar penerimaan bonus tidak berasaskan penilaian atau gred gaji semasa.

5. Pekeliling umum sudah dikeluarkan.

6. Pemberian bonus bersyarat & terma.



Berikut adalah terma dan syarat yang ditentukan pembahagian dan penerimaan bonus tahun ini :

1. Bonus pertama berupa malam lailatul qadar yang melebihi 1000 bulan beribadat.

2. Bonus kedua merupakan sambutan hari raya yang akan disambut pada 1 Syawwal

3. Bersungguh2 memenuhi malam2 10 terkhir dengan amalan yang dianjurkan nabi.

4. dilakukan dengan ikhlas dan penuh pengharapan kepada Allah sebagai seorang hamba.

5. Bonus tertakluk kepada kehendak Allah SWT kerana Dialah Yang Memberi dan menjadi tanggugjawab hamba untuk mencarinya



Sekian, terima kasih...


P/S: jangan marah haaa... 

Thursday, July 18, 2013

Baju Raya Aku Hanya Sehelai T-Shirt...

Assalamualaikum,

Bunyi tajuk di atas macam sedih je kan? Tapi takde lah sedih mana pun sebab raya tahun lepas pun aku tak beli baju melayu, t-shirt je. Tapi apa2pun aku bersyukur atas rezeki darinya. Terkejut juga aku, sebab aku ni jarang sangat lah nak terima parcel kat opis ni. Ye lah, aku ni pun bukan kaki shopping online...

Suspen je...

Hasil dari pada pemerhatian, aku bukak la bungkusan tu... Dan ini lah diaaa....
T-shirt Kelab Blogger Ben Ashaari
Maka ini lah Baju Raya aku untuk tahun ini... hahahahaa....

Terima Kasih Abang Ben Ashaari... 

Wednesday, July 17, 2013

Buah Tangan Terbaru Bophairy...

Assalamualaikum semua...

Selamat berpuasa semua rakan2, kali ini entry aku nak buat review pasal satu komik yang masih panas lagi, masih bau kilang printing lagi, hahahaa... Bukan komik luar negara, tapi ini adalah komik kebanggaan negara hasil karya anak tempatan kita. Komik bertemakan Adiwira, Ultra Qalif yang kini telah memasuki siri ke 5, tampil dengan 100% halaman berwarna, memang terbaik wooo... segar mata memandang. Cover pula kelihatan sempoi kali ini, warna2 ceria dan mendamaikan (chewaaahhh). Aku cerita pasal komik je, tapi aku tak mention pun siapa komik artisnya kan? Beliau tak lain tak bukan Abang BOPHAIRY!!!!!! a.k.a Chip Penyamun Inc. *sempat promote lagi*

Cover Ultra Qalif #5, sempoi...
Sebelum aku terus ke review, apakata korang baca dulu sinopsis Ultra Qalif #5:-

KETENANGAN SEBELUM RIBUT MELANDA...
Pertarungan dengan Tuan Mus sudah berakhir. Penjahat-penjahat sudah diberkas pihak berkuasa. Atuk abah dan Qalif membawa Jebat yang cedera pulang ke rumah. Namun, sesuatu yang mengejutkan. Jebat yang cedera parah sebelumnya pulih kembali dengan cepat menggunakan Tenara 5!
 Apakah sebenarnya Tenara 5? Adakah dia bakal memberi kesan buruk kepada Jebat?
 Ada kuasa misteri menghampiri. Bersediakah Qalif?
Hah! Suspen tak sinopsis kali ini? Baru baca sinopsis, belum baca komiknya lagi. Pada aku, jalan cerita UQ#5 makin best, tidak sarat dengan adegan berlawan seperti UQ#4 (ye la, asyik lawan2 aje memanjang nanti orang bosan pulak kan?). Nak cerita detail kang jadi spoiler pulak, maka aku cerita sikit-sikit je lah.
ULASAN AKU
1. Aku suka scene lawan kali ini sebab Qalif dah ada sidekick. 
2.Ada beberapa part lawak yang aku sangat suka, antara Qalif dengan Tok Abah, Jebat dengan Dai, Qalif dan watak perempuan tu (aku lupa nama dia, hahaha), Jebat dengan perompak. 
3. Qalif akhirnya baru tahu siapa Kamal sebenarnya.
4. Wujudnya satu persoalan tergantung, siapa sebenarnya Tok Abah?
5. Ada kejutan istimewa di dalam UQ#5. 
6. Cover lebih segar & sempoi
7. Intro & Outro dimulakan dengan sketsa pelukis. (meneruskan style yang sama seperti UQ#1,2,3&4) Aku suka... 
Ultra Qalif #5, kini boleh didapati di semua kedai2 buku yang popular yang tak popular pun ada. Tapi kalau nak dapat diskaun istimewa korang boleh beli secara online di Book Cafe, penghantaran percuma je tau. Atau kalau korang tak sabar sangat nak baca, ambil kunci motor/kereta terus ke kedai Book Cafe yang beralamat di:-
PTS Bookcafe Sdn Bhd
No 26, Jalan DBP 3,
Dolomite Business Park,
68100 Batu Caves, 
Selangor, MALAYSIA

Sebagai Penutup, aku mengucapkan tahniah kepada Abang Bophairy di atas kelahiran Ultra Qalif #5. Semoga terus gigih berkarya demi memartabatkan indsutri komik Malaysia di mata dunia! Standing in the eyes of the world~~~ *tiba2 menyanyi*






Tuesday, July 16, 2013

Projek Bulan Ramadhan

Alhamdulillah kini Team Penyamun Inc. mempersembahkan sebuah shortfilm terbaru sempena Ramadhan yang mulia bertajuk "PROJEK BULAN RAMADHAN". Ini bukan cerita cliche yang anda selalu lihat di youtube ataupun di TV, anda mesti menonton kisah ini. Produksi simple sahaja, hanya memerlukan sebuah kamera, beberapa prop, dan 3 orang pelakon yang bertukar2 menjadi kameraman... hahaha...

Poster Simple saja, aku edit guna iPad je... hehehe...

KLIK SINI UNTUK MENONTON ----> PROJEK BULAN RAMADHAN

Dapat mesej dari Lisa Surihani...

Terkejut juga aku tiba2 je dapat mesej dari 'Malaysia's Sweetheart', Lisa Surihani. Kepala terus melayang ke angkasaraya, sambil membayangkan aku & Lisa berlari2 di tepi pantai menikmati angin sepoi2 bahasa kebangsaan. Oh Lisa....

Yakin je kan aku balas mesej tu? hahahaa...


Poyo je kan? Macam lah aku sorang je yang dapat... Hahahahaaa...

p/s: Kalau korang nak dapat mesej2 macam ni dari Lisa Surihani, sila lah add Wechat beliau...

Thursday, July 4, 2013

Dilamar menjadi artis Metrowealth?

Rutin aku setiap pagi nak pergi ke pejabat:-

5.00 a.m - Bangun / mandi / bersiap
6.00 a.m - Keluar rumah (kadang2 lagi awal)
6.15 a.m - *sebelum sampai stesen LRT aku singgah Masjid solat subuh*
6.30 a.m - *Bas pertama dari KL ke Putrajaya* (kalau sempat, aku akan naik bas yang ni)
6.45 a.m - *Bas kedua dari KL ke Putrajaya* (biasanya aku naik yang ni)
7.30 a.m - Sampai Opis...

Nak dijadikan cerita ada la satu hari tu, aku tido lewat, tapi bangun awal. Maka, tahap2 ke'MAMAI'an tu agak tinggi jugak. Kemungkinan untuk mata aku berhalusinasi pun tinggi, kon merah tepi jalan pun aku nampak macam anjing, hahahaa. Dipendekkan cerita, aku pun sempat la naik bas jam 6.45 pagi, bayar je tambang bas aku terus cari seat & TIDO. Mujurlah tak terlajak tido, kang dibuatnya aku buka mata dah sampai KL semula, tak ke naya jadinya? hahahaa...

Turun je dari bas, aku yang mamai ni berjalan la dengan penuh longlai menuju ke bangunan opis aku di seberang jalan. Dalam mamai2 tu secara mendadak mata aku terbeliak & kaget untuk beberapa ketika bila terlihat serangga gergasi betul depan mata aku. 

Ini bukan gambar semasa aku terkejut, korang tengok bahagian tertentu dah tak sama saiz kan? hahahaa....

Dalam terkejut2 tu nasib baiklah aku tak terjerit dengan sepenuh hati namun masih mengekalkan kesopanan budaya timur, tapi sempat juga aku amik gambar serangga tu. Ini kalau tersebar gambar ni kat media tempatan & antarabangsa boleh terkenal aku, silap2 Mejar David Teo terus sign kontrak amik aku jadi artis Metrowealth. Bobo pulak akan dianaktirikan, dan aku boleh la mengurat Wawa Zainal, hang out dengan Shahiezy Sam, ngeteh dengan Yana Samsudin, macam2 lagi lah. "sorry bobo, you're outdated... hahahaa...". Nanti di ruangan hiburan, akhbar utama, majalah hiburan mula lah keluar kenyataan macam ni...

CAPTION ADALAH REKAAN SEMATA-MATA

CAPTION PERASAN MAUT DARI AKU... HAHAHAHA....

Ok, aku dah jauh menyimpang dari cerita asal dah ni... Angan2 Mat J.Lo betul lah (apa barang Mat Jenin)... Kita berbalik kepada serangga besar yang aku jumpa tu. Saiznya terlalu besar, malah lebih besar dari aku yang dah memang besar ni, ermmm... maksud aku, comel, ye COMEL... Ini lah gambar yang aku maksudkan itu...

Besar kan???? hahahahaa....
Hahahaa... Ini lah dia serangga tu, seekor 'Rama-Rama' a.k.a Butterfly dari bahan2 terbuang. Kreatif juga orang2 kita kan. Dari bahan terbuang boleh jadi bahan pameran, tapi bila masa nak lupuskan benda ni jangan pulak bakar, hantar je ke tempat kitar semula, kang tak pasal2 jadi punca jerebu datang balik... hahaha... 

ok lah, aku nak fikir entry seterusnya pulak... nak publish yang ini dulu... hahaha...


nota kaki: Nak kena kaki??? hahahahaa...









Kau Kerja Apa eh?


Ya, aku selalu dapat soalan2 seperti itu... dan soalan tersebut akan diikuti dengan statement...

"Aku tengok facebook kau banyak aktiviti dengan artis je"



Imran Ajmain, Lisa Surihani & Marsha

Kartunis Legend, Aie Sulong

Aaron Aziz

Kartunis Legend Gayour

Selebriti Blogger, hanis Zalikha

Hafiz Hamidun

Kartunis Legend, Nik

Fahrin Ahmad

Scha Al-yahya

Sham Kamikaze

Stacy

Kartunis Sukun & Sireh

Bob AF
Team Majalah Boboi


Ifa Raziah
Ye, aku di Studio rakaman...
Last but not least, Penyamun Inc....

Jawapan aku.... "Bukan soal kerja, tapi ini lah LIFE aku"