PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Tuesday, July 2, 2013

"Deborah Henry, 26 Malaysia!"

Perghhh.... masih terngiang-ngiang ungkapan tersebut walaupun telah dua tahun berlalu. Anda masih ingat Deborah Henry? alaaa... Miss Malaysia Universe 2011 yang mewakili Malaysia ke pertandingan Miss Universe di sao Paolo, Brazil (gile laa, macam mana aku boleh tau semua ni??). Masih aku teringat ketika itu, Debbie (nama manja beliau) antara yang diramal ramai bakal memenangi pertandingan global tersebut... 

"Deborah Henry, 26, Malaysia!!!"


Tapi kali ini aku bukan nak cerita pasal Miss Malaysia Universe, itu saje je sebagai 'pembuka selera' untuk citer selanjutnya, hehehee.... Nak dijadikan cerita, aku baru je hadiri satu event, berkaitan dengan 'miss miss' jugak lah, bukan 'miss call', bukan 'i miss you', bukan juga miskomunikesyennnnn, hahahahaa. Event itu ialah...



"MISS MALAYSIA KEBAYA 2013" Ye, tuan tuan dan puan puan... itu lah dia... aku pergi event ini atas undangan blogger tersohor dan terkacak seantero rawang iaitu Bro Framestone, tapi bukan kitorang berdua je, ada lagi 2 blogger turut join sekali iaitu  marqis careno dan blogger cantik Kak Dayah. hehehee...

Penganjuran 'Miss Malaysia Kebaya 2013' ini salah satu objektifnya adalah untuk mempromosikan Kebaya Malaysia ke peringkat Global. Disamping itu event ini juga serentak dengan MOU diantara pereka fesyen terkenal Amir Luqman dan Bonz Zainal. 

Meh aku kongsi sikit gambo2 yang sempat aku snap guna ipad aku...

dari kiri : Kak Dayah, Bro Framestone & Marqis Careno

Antara model yang memperagakan pakaian rekaan Amir Luqman (yang pakai crown tu Miss Malaysia Kebaya 2012)
lepas habis event, kitorang pun amik gambar... hehehe...
P/S : Terima kasih kepada Bro Framestone atas peluang yang diberikan... korang, sila lah follow blog beliau di http://www.broframestone.com (klik je icon G+), follow juga blog rakan2 blogger di atas juga ye... klik je kat nama diorang... ^_^

No comments: