Cosmoderm

Thursday, November 28, 2013

Bunuh Diri Bukan Jalan Penyelesaian!

Assalamualaikum semua,

Entry aku kali ini bunyi seakan serius kan? neves tak? neves tak? hohohoo...

Zaman sekarang ni kalau kita tengok kat blog, youtube, facebook, twitter, atau kat mana2 saja online, mesti tak ketinggalan mereka yang bergelar "keyboard warrior" kan? kadang2 mereka sewenang2nya mengeluarkan kata2 cacian, hinaan dan macam2 lagi jenis kutukan yang anda sendiri pun tak sanggup nak dengar, sehingga yang kena 'sembur' tu merasa trauma, rendah diri, stress, tekanan perasaan, tekanan mental dan kemungkinan besar ada yang mengambil tindakan untuk BUNUH DIRI! Aku selalu berfikir, "keyboard warrior" ni takde perasaan langsung ke? Bayangkan kalau perkara yang sama terjadi kepada mereka atau ahli keluarga mereka, mungkin ketika itu baru mereka sedar. Buat mangsa2 'keyboard warrior" kuatkan semangat, Bunuh Diri bukan jalan penyelesaian. *Apesal aku serius nih*

Sebenarnya aku cuma nak kongsikan kat korang sebuah Filem Pendek berunsur Islamik bertajuk RETAK dari Team Penyamun Inc. arahan saudara Alaka Zam a.k.a Joker In Disguise. Untuk pengetahuan korang, tujuan penghasilan RETAK adalah untuk menyertai sebuah pertandingan shortfilem Cover2Camera anjuran Majalah Jom. Dan berita gembira yang kitorang dapat tahu, RETAK berjaya tersenarai dalam Top 5 dalam pertandingan tersebut. Oh, hampir terlupa watak utama shortfilm ini tak lain dan tak bukan blogger yang selalu buat video keek separa seksi iaitu BONI KACAK dan dibantu oleh aku dan penampilan istimewa Brothers of Penyamun Inc.

Ini lah si Boni tu... 

Ini lah aku... hehehe...
Inilah kami hehehe....
POSTER RETAK

Nak tengok tak? sebelum tu meh baca sinopsis dulu...

Sinopsis :

Kecewa dan tertekan, Boni mengambil tindakan untuk melakukan tindakan nekad iaitu bunuh diri. Adakah mungkin untuk kawannya, Razi dapat menghalang dia.


*simple je* hehehe...

Sekarang jom layan shortfilem RETAK. (klik lah situ)





Tuesday, November 12, 2013

Highland Towel vs Highland Tower

Assalamualaikum semua...

Waaaahhh dah lama tak update blog. Agak terbiar sejak beberapa minggu ni. So entry aku kali ini bukan nak bercerita pasal kenapa aku dah lama tak update blog, tapi aku nak cerita mengenai sebuah filem yang agak baru juga ditayangkan di pawagam iaitu filem HIGHLAND TOWER. 

Korang dah tengok Highland Tower belum? apa pandangan korang tentang filem tersebut? Real? Fake? Bosan? Best? Takpe lah, korang ada pendapat masing2, dan ada citarasa masing2. So aku hormati pendirian korang. Walaubagaimanapun aku tak ketinggalan juga lah untuk menonton Highland Tower kat panggung, 1st show lagi tau? Sokong industri filem tempatan la h katakan... hehehe...

Korang dah tengok ke Highland Towel? Eh, aku bukan typo tau, memang aku taip betul dan korang pun tak salah baca, HIGHLAND TOWEL, sebuah parody daripada Penyamun Inc. Dibintangi oleh Bophairy (Miko / merangkap director / kameraman), Boni Kacak (Nizam), Syed Alwi (Edy), Aku (Shimo) & Reja (Bro). Siap dah ada poster lagi...

Highland Towel : Sebuah Rakaman Yang Mengikut Skrip
Sinopsis : Sebuah parodi kepada filem Highland Tower ~ Sekumpulan remaja yang memberanikan diri pergi ke Highland Tower untuk mencari entiti akhir telah berdepan dengan perkara yang tak disangka-sangka. Semua video ini adalah rakaman sebenar (yang mengikut skrip) Mohon kuatkan minda sebelum menonton.

Untuk menonton, sila klik link ini... HIGHLAND TOWEL (PARODY)

Oh ye, Untuk kepuasan yang jitu mohon guna headphone.

Selamat menonton! ^_^