Cosmoderm

Sunday, June 8, 2014

Jom Berbuka Puasa di Bangi Golf Resort


Sabtu lepas aku berpeluang menghadiri acara Media Testing, Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort. Terima kasih kepada Big Ben, eh!!! Brader Ben Ashaari kerana ngajok kita yang kuat makan nih... hehehe...


Kalau dah mention pasal buffet ramadhan ni, orang selalu akan tengok harga dulu kan? betul tak? betul tak?  Hanya Rm50 untuk satu kepala yang dewasa, kalau kepala kanak-kanak Rm25 je. Bagi aku yang tak pernah pergi berbuka secara buffet di hotel, jujur aku katakan berbaloi sangat! Itu tak dikira dengan jumlah hidangan yang disediakan lagi, lebih 150 juadah tau? perghhhh!!!

Kalau sembang pasal menu pulak, jangan cakap lah. Aku yang kuat makan ni memang rambang mata sangat. Rasa macam nak try semua. Apa2pun meh aku belanja gambar ye?


Kuih Muih Tempatan wajib ada wooo....
Makanan Itali pun ada!




Buah-Buahan tempatan pun ada!!!
Sayur campur yang menggoda!!
Ikan Keli Masak lemak Cili Api
Kerabu Perut yang ohsem!!!
Ini Pulak Kerabu Udang, weeehuuu!!!!

Kaki Ratah Ulam-ulaman dan sambal belacan, nahhh amik ni....
Nasi Ayam pun ada...
Daging Gulai Kawah woooo....
Butter Prawn sedap weehhhh!!!
Amik feel raya sikit, BGR menyediakan Lemang & Rendang... weeehuuuu!!!!

Buffet Ramadhan tak lengkap tanpa Kambing Golek!!! perghhh... terbaik wooooo!!!!


Tadi aku belanja main course kan? ni aku belanja dessert pulak...









Dah terliur dah? Aku rekemen sangat kat korang untuk try berbuka di Bangi Golf Resort ni. Tapi Pastikan buat tempahan awal dulu, full house nanti kempunan pulak nak merasa menu ohsem ni! hohoho...

Kalau nak booking senang je, korang boleh contact Luliy Shalwani ( 016 267 8284 ) atau Siti Zawiah ( 017 316 9316 ) , atau terus call 03 – 8925 3728

Alamat :
 Bangi Golf Resort  , 
No 1 . Persiaran Bandar. 
43650 , Bandar Baru Bangi. 
Selangor Darul Ehsan.

Laman Web: www.bgrrest.com


Jom #BGRmakan

9 comments:

PakcikLie PCL said...

memang barbaloi ..kira murah la kan..rm50/kepala kecik besar sama..eh kepala bebudak plak bkn rm25 ke..konfius la aii razi ?

~pcl
http://www.nazlee.com
http://gelagatorang.blogspot.com

Mawardi Yunus said...

Razi tu nk ambik gambar senduk ke , nak ambik gambat ikan keli? Ekekekeke. Singgah huhu

razzwey razz said...

PCL, salah... RM25 untuk kanak2... dah betulkan balik, thanks... ^_^

razzwey razz said...

Mawardi,aku nak amik gambar mangkuk letak senduk tu... cantik sangat uollsss... hahahahaa

ejulz said...

terbaek bro..

razzwey razz said...

Hohohoo.... Blog kau senyap dah ke?

mrrafizi said...

Sedapnyerr....

mrrafizi said...

Sedapnyerr....

razzwey razz said...

Abang pzee,
Sedap wooo, tak nak belanje buka kat sini ke? Hehehe