Cosmoderm

Friday, July 4, 2014

Berbuka Di Manhattan Fish Market

Beberapa hari lepas, berbekalkan perancangan di saat-saat akhir aku sempat join geng2 KBBA untuk berbuka puasa bersama-sama. Tapi masalah utama adalah....

"Nak Makan Kat Mana?"

Punya lah nak ambil masa semata-mata nak pilih lokasi berbuka, masing-masing ada pilihan tersendiri. dan akhirnya kitorang sebulat badan memilih untuk berbuka di....

THE MANHATTAN FISH MARKET

Jangan risau, kitorang bukan makan kat Pasar Ikan Man Hattan kat Presint 8 tu, kitorang makan kat Kompleks Alamanda. Rasanya ini kali pertama aku berbuka puasa di TMFM ni, errr tak! ini kali pertama aku berbuka puasa di Alamanda! setelah 6 tahun menetap kat KL ni... hahaha...

Macam biasalah, apa2 kejadian, aku mesti akan sampai awal. So sementara tu ambil la 8-15 keping gambar selfie dulu, hahaha. Terima kasih kepada Kak Sue Izza kerana tolong booking dulu, kalau tak mesti kitorang makan roti sosej je tepi kolam Alamanda tu. Anyway bukan aku dengan kak sue je, tapi dengan NajeebYantyQaseh dan Mawardi. Walaupun kami berenam saja, tapi kecoh macam 66 orang, hahahaa...

Dah nama pun blogger, tak sah kalau order tak sampai, kitorang tak amik gambar kan? lantak lah orang nak kata mental ke apa, kesaahhh??? hahaha... Nak tau apa yang kitorang order? Naaahhhh....

 Ni Namanya Fried Giant Platter, kongsi berempat kaaauuu... Hahahaa...

 Ini aku selalu keliru nak sebut, aglio olio, camtu kot. Ni Najeeb punya *platter pun ada share dia jugak*

 Ini aku punya, Lamb Stew & Fried Dory, ini menu promosi Ramadhan tau...

 Madi punya lah excited tengok order dia (aku yang terlebih), rupanya order salah hantar

Sebenarnya Madi order yang ni je... Hahaha...

 Ye, Giant Platter ni besar gile okay?? Mari kita ambil gambar dengan gaya terkejut! hahaha...

Ok, mari ambil gambar dengan order yang tersalah hantar... Hahaha....

Komen aku, memang sedap!! Next time kalau ada rezeki lebih aku akan datang singgah lagi! Tapi tak nak la datang sorang je, ajak kawan-kawan lah. Kang dikata 'Forever Alone' pula. Hahaha...

Selamat Berbuka Puasa dan Selamat Menjamu Selera.


8 comments:

ikhwan yusuff said...

meriahnya makan...makan besar ni..:DD

razzwey razz said...

Makan biasa2 je, tapi meriahnya macam makan besar.... Hahahaa

Yan Ty said...

Tak masukkan I dlm bloglist pun , Eh!

Hahaha terlebih 66 orang dah kita , saiko sorang2.. last bukan menu yang diorder rupanya table sebelah punya.. adeh bikin malu saja!!!!! HahaHa

Carlos Santiago said...

gila ah...tgk je dh meleleh air liur aku

razzwey razz said...

Ty,
Dah add dah... Hahahaha...
Kecoh tu perlu, baru lah leh makan dengan penuh kegembiraan.. Hahahaha

razzwey razz said...

Sabar, sabar...
Gi bawak2 tido dulu, kang bangun baru tengok balik gambar makanan tadi... Hahahaha

PakcikLie PCL said...

wah takut kalau sorang makan mau tak terbangun dah ea Razi..; korang ni memang kaki makan !! mana2 event yg ada makan mesti adalah 2, 3 muka uolls...but pcl suka tgk korang hepi selalu as blogger yg tak sombong dgn yg lain2. (sejak aku kanal korang baru2 ni..haha).

razzwey razz said...

Pokcik Lie, tengok hidangan besar tu pun kitorang dah takut, besar sangat. Kalau event makan2 ni, kena ada muka kitorang sebab masing-masing kuat makan... Hahahaa...
Sombong tak bawak kita jauh pokcik, kena rajin bermesra dengan orang, baru disayangi... Hehehe...