PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Friday, August 29, 2014

Cendol Durian Borhan

Rajin pula aku update entry pasal makan-makan ni. Nampak sangat aku ni kuat makan kan? 

Kalau korang ingat di entry sebelum ini aku ada cerita pasal restoran kat Dengkil kan? Ingat tak? Ok, tak payah susah-susah cari, korang boleh baca kat SINI.

Sebenarnya lepas aku makan di Restoran Sri Manis tu(sebelum solat Jumaat), habis je solat Jumaat masa dalam perjalanan pulang ke pejabat, aku sempat singgah lagi ke kedai cendol. Biasanya aku ni tak berapa suka sangat minum cendol, tapi ada sesuatu yang benar-benar menarik perhatian aku sampai aku terus singgah, iaitu...


DURIAN!!

Sebagai 'hantu durian' yang berjaya dan comel, aku tak dapat menahan nafsu aku untuk singgah ke kedai CENDOL DURIAN BORHAN ni. Jangan kata bau durian, nampak gerai jual durian dari jauh saja dah mampu buat aku terliur. Hahaha.


Korang tengok saja lah borang order ni, berapa banyak jenis cendol dia jual. Kalau boleh aku nak je order semua, makan satu-satu. Tapi bila mengenangkan perut aku yang semakin memboyot ni, aku order satu jelah. Aku order cendol special. Bukan takat cendol-cendolan saja yang dijual, ada mi kari, laksa, cucur udang, keropok lekor dan banyak lagi.


Maka inilah dia cendol special tu, ada durian, jagung, keladi, pulut dan featuring kacang merah. 

Serius, sedap wehh!!! Rasa menyesal pula order satu saja. Takpe next time aku nak beli dua lepas tu minum sorang-sorang, hahaha...

Haaa... Kalau ada kengkawan yang nak belanja aku, aku terima dengan hati terbuka. Hhahaha...
 

6 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wow wow!! Sedapnyaa cendol durian.. lama tak melantak cendol durian... urrrgghhh mohon belanja ena abang razi

therylisa nurul ain said...

Belanja pleasee

Huszaini Haron said...

RAZi bagi lokasi yang tepat plis!!

razzwey razz said...

Ena, meh meh detim kat cendol borhan jom! Hehehe

razzwey razz said...

Mari, mari... Jom, jom! Hihihihi

razzwey razz said...

Abam zaini, ikut jalan ke dengkil dari arah PICC tu, lalu taman cabaran... Boleh nampak dari tepi jalan...