Cosmoderm

Sunday, September 28, 2014

Makan-Makan di Huzai Artis Seafood

Tu diaaa... Makan kat kedai artis pula RZ kali ini. Sabar dulu, tak explain habis lagi ni. Walaupun nama restoran ni HUZAI ARTIS SEAFOOD, tapi pemilik restoran ini bukan artis. RZ pun tak pasti kalau nama HUZAI tu adalah nama pemilik restoran ini. Tapi apa yang RZ boleh katakan, 'artis' yang sebenar di sini adalah MAKANAN di restoran ini.

Lokasi HUZAI ARTIS SEAFOOD ni tak susah nak cari sebenarnya, tepi jalan saja. Memang tak sesat lah, search saja di Waze atau apa-apa aplikasi GPS "Taman Keramat Permai" memang akan jumpa tempat ni. Namun bagi insan seperti RZ yang susah nak ingat peta, maka RZ serahkan tugas mencari jalan kepada rakan yang memandu, hehehe...

Menurut rakan RZ, restoran ini agak terkenal dengan Mi Gulung, Mi Celup, Rojak Buah, Som Tam. memandangkan RZ tak pernah tahu akan kewujudan Mi Gulung ni, maka peluang tidak harus dilepaskan (dasar kuat makan). Mulanya RZ ingatkan mi gulung ni, adalah Mi yang digulung dan dipotong (sila bayangkan mi laksam), hehehe... Rupanya mi tersebut dibalut dengan telur dadar, oh menariknya... (sebenarnya kalau bagi air kosong kat RZ pun dia akan cakap sedap).

Bahagian depan Restoran Huzai Artis Seafood

Nak makan kat belah atas tu pun boleh, tinggi sikit viewnya...


APA YANG RZ MAKAN?

Mi Celup
Inilah dia Mi Gulung, kejap... Mana Mi?
Tadaaaa... Mi gulung...
Rojak buah!!! sedap! terangkat!!!
RZ minum jus carrot je, baik untuk mata... hehehe...

Sedap! Kuah Mi Gulung yang pekat memang best. Cukup rasa! Rojak buah tidak kurang hebat, rangup! sedap! Harga pun tidak mahal, servis laju, makanan tip top. Korang kena singgah di HUZAI ARTIS SEAFOOD ni, dan rasakan makanan-makanan yang bertaraf ARTIS, hehehe...

6 comments:

Nieyna Zainal said...

teddia satu jag air minum sorg2 .. hahaha

Mawardi Yunus said...

arghhhh mee gulung. nak try

Ahmad Fauzi Aryaan said...

mee celuppp.. sedapp nye !!!

At-Tarmizi said...

Salam ziarah =)

Saya dah follow blog awak...sudi-sudikanlah follow blog saya pula ya :)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

fizafantagirO said...

Mee gulung? first time dengar.hihihi
MEE CELUP???? waaaa nakkkk

Saidila Abdul Rahman said...

mi gulung dalam imaginasi ai ialah mee yg digulung cam sanggul.....tapi menarik untuk dicuba