Cosmoderm

Tuesday, February 10, 2015

Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia

Assalamualaikum semua, Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia

Pernah terjadi tak situasi ini pada korang? Bila mendengar satu lagu yang best di radio dan korang menunggu sehingga lagu tersebut habis dimainkan dengan harapan DJ Radio akan menyebut tajuk lagu tersebut berserta nama penyanyinya sekali? Tapi DJ tu tak sebut pun, malah terus diputarkan lagu lain... stress tak? Hahaha...

Tapi bukan hal itu yang RZ nak ceritakan dalam entry kali ini, hahahaa... RZ nak cerita pasal menu terbaru yang telah diperkenalkan oleh Délifrance Malaysia untuk tahun 2015. RZ bersama rakan-rakan dari Kelab Blogger Ben Ashaari berpeluang untuk merasai sendiri hidangan baru ini. Selama ini RZ ingat Délifrance Malaysia hanya ada roti dan pastry saja, rupanya it's more than meets the eye. *chewaaahhhh speaking kauuu*

RZ juga sempat mencuba roti-roti dan pastry yang lain di Délifrance Malaysia, memang menyelerakan dan lain dari pastry yang biasa. seperti Sultana Croissant, Apple Turnover, Chicken Mushroom Bechamel, Tuna Mushroom Fuliliette dan bermacam lagi. Oh my diet! hahahaha...

Classic French Baguette I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Pilihan antara Butter, Jem Strawberi dan Jem Kaya

Tuna D'Licious I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Tuna D'licious ini memang sedap, korang boleh juga pilih roti mengikut selera masing-masing iaitu Baguette(seperti di gambar), Butter Croissant, Crois-Bread atau Ciabatta.

Meatball Sandwich I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia

Meatball sandwich ni pun sangat sedap, sekali gigit penuh mulut tau. hahahaa...

Meatball Pasta I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Tak cukup dengan meatball sandwich, apa kata cuba Meatball Pasta juga. Meleleh wa cakap lu...

Grilled Chicken Leg with Mushroom Sauce I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Mahu cuba hidangan yang lebih berat? korang boleh try Grilled Chicken Leg with Mushroom Sauce yang dihidangkan bersama kentang putar dan sos dibanjiri sos cendawan, dan salad. Sesuai untuk makan tengahari, errrr petang pun boleh, errmmm malam pun lah. Hahaha...


Spicy Fish Served with Rice I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Bagi yang tidak boleh berpisah dengan nasi dan sambal, hehehe... Délifrance Malaysia juga ada menyediakan hidangan ikan dori, dengan sos sambal pedas bersama nasi. Délifrance Malaysia tidak melupakan selera Malaysia dalam hidangan baru kali ini. Terbaik!!!


Provencal Lamb Shoulder I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Baik, ikan dah ada, ayam dah ada, meatball dah ada, jangan terkejut hidangan kambing juga ada, yaaaayyyy!!!! Sebagai penggemar kambing, RZ akui agak terliur bila melihat hidangan ini. Daging lembut dihidangkan dengan sos provencal dan salad. Berebut dengan abang Ben Ashaari nak makan kambing, hahahaa... *Ampun!!!!*

Beef Crois-Bread I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia

Chicken Crois-Bread I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Jangan pelik kenapa RZ sebut Crois-Bread. Sebabnya Délifrance Malaysia telah menemui satu resepi roti yang baru iaitu gabungan antara Croissant + Bread maka terhasil lah Hybrid Crois-Bread, tekstur yang lembut dan rangup ditambah pulak dengan filling sandwich ayam dan daging, i can eat this all day. Hahahaa...

Macarons I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia
Pertama kali dalam seumur hidup RZ makan macarons ni, rangup di luar lembut di dalam. Tapi jangan makan banyak sangat, manis tauuu... hehehehe...

Antara Geng KBBA yang hadir I Bon Appétit! Jom cuba Menu Baru di Délifrance Malaysia


Délifrance Malaysia merupakan antara rangkaian bakeri yang paling berjaya di dunia, kini telah mempunyai 15 outlet di seluruh Malaysia dan akan terus mengembangkan lagi rangkaiannya dan memberikan perkhidmatan terbaik buat pelanggan.

Dan yang paling penting Délifrance Malaysia memiliki sijil perakuan HALAL oleh JAKIM. So anda tidak perlu ragu-ragu untuk menikmati semua jenis hidangan di Délifrance Malaysia.

Ok untuk 10 Pembaca pertama bertuah, ada contest menarik untuk anda dalam masa terdekat ini di akaun instagram RZ, pastikan anda follow RAZZWEY, dan nantikan maklumat terkini ya? Hadiahnya berupa:-

VOUCHER DELIFRANCE!!!! YAAAAYYYY!!!!


Untuk Sebarang maklumat terkini boleh layari:-





6 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

alaaaa... semua nampak sedap... dah la tengah lapar :(

razzwey razz said...

Cepat pergi serbu délifrance... Yoshhh!!!

aziz hazard said...

Hai. tumpang promote blog jap, boleh ? hehe. Pelbagai jenis barangan elektronik & gajet2 sprt powerbank, speaker, case2 handphone, monopod ada dijual di blog ini http://lelonggadget.blogspot.com

Jom singgah segera !

razzwey razz said...

Boleh, dengan syarat....

Follow blog saya ye? Hehehehe

Mama Kembar 3 said...

Sedappp sgt provencal lamb tu kan

razzwey razz said...

Sedap sangat... Berebut semua nak makan... Hahaha