Cosmoderm

Thursday, June 25, 2015

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place

Assalamualaikum semua,

Sudah seminggu kita berpuasa, sudah rasa jemu hendak ke bazaar ramadhan? Sesak? Panas? Takut makanan yang dibeli tak sedap? basi? Haaa, macam-macam dalam kepala korang kan bila nak ke bazaar ramadhan kan?

Biasanya pada musim sekarang kebanyakan warga kota Kuala Lumpur sudah mula memikirkan untuk mencari lokasi yang menyediakan pakej berbuka puasa. Rata-rata mula bertanya pada 'pakcik google' untuk menikmati buffet ramadhan yang sedap dan berbaloi.

RZ cadangkan anda untuk ke Flora Terrace, Hamphshire Place untuk menikmati buffet ramadhan ini. Bagi yang sudah familliar dengan Flora Terrace, anda pasti tidak dapat melupakan suasananya yang sangat romantik, penuh dengan bunga-bungaan, lampu chandelier dan sudah tentulah hidangan yang sungguh menyelerakan.

Lokasi Flora terrace, hampshire Place ni dekat je dengan LRT Ampang Park, tapi kalau waze pun takde masalah mesti jumpa punya, landmark terdekat adalah bangunan Tokio Marine yang terletak berhadapan saja dengan Flora terrace.

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan, Flora Terrace menyajikan lebih dari 50 jenis hidangan bermula dari appetiser, main course hinggalah ke dessert. Anda pasti akan rambang mata  melihat kepelbagaian hidangan Buffet Ramadhan, Flora Terrace yang merangkumi masakan melayu, hidangan barat dan Timur Tengah. Haaa, dah terliur belum? sabar, sabar, gambar tak tunjuk lagi kan? hehehe.

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place

Mahu tahu apa yang dihidangkan di Buffet Ramadhan, Flora Terrace tahun ini? jom kita terjah.

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
kerabu pun ada, ohhh maaaiiii, bertambah tambah selera RZ tau. hahaha.

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Rilek, itu baru appetiser ye? Nak tengok hidangan yang lain? Mari ke ke Meja Buffet

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Haaaa, nampak tu panjang sampai ke hujung, jom kita jenguk satu persatu.

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place

Hidangan-hidangan Buffet Ramadhan, Flora Terrace ini kebiasaannya akan bertukar-tukar mengikut rotation tetapi kecuali satu menu istimewa iaitu Mandy Chicken & Mandy lamb, perghhhh yang ini memang terbaik!

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Mari kita ke meja hidangan seterusnya ye?

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place

Nak tahu apa yang menarik perhatian RZ di meja ini? tu diaaaa....

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Jom kita ke meja sebelah pula. Ada berbagai desert anda boleh cuba. Semua sedap, hehehe. Termasuklah buah-buahan tempatan juga, baru lah best!

Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Harga bagi pakej Buffet Ramadhan di Flora Terrace, Hampshire Place bermula dari RM70 seorang (dewasa) manakala bagi kanak-kanak di bawah umur 12 tahun hanya perlu membayar sebanyak RM35 sahaja. Buffet ini bermula dari jam 6.00 petang hingga jam 10.00 malam.

Alang-alang dah sampai Flora Terrace yang sungguh cantik ni, jangan lepaskan peluang untuk mengambil gambar sepuas hati.  
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place 
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place
Buffet Ramadhan | Flora Terrace, Hampshire Place

Sebarang pertanyaan dan urusan tempahan boleh hubungi:

03-2181 0872 (Encik Safwan)
Flora Terrace, Hampshire Place,
A-LG-1, Lower Ground Floor
No,1 Jalan Mayang sari
50450 Kuala Lumpur.


  • 6 comments:

    Yan Ty said...

    cantiknya I olls! Eh Opss...
    Sedap n best ja makan kat sini.

    razzwey razz said...

    Amboiii, hahahaha

    Dkna Abza said...

    menggoda betul makanan kat sana.. gambar cantik buat mulut ni meleleh hahaa

    Mama Kembar 3 said...

    Banyaknya makanan! Nampak sedap belaka. Tempat pun cantik, sure lg berselera makan kan

    razzwey razz said...

    Bayangkan la masa sebelum berbuka ai amik gambar2 ni, terliur yuuuu.... Hahhahahaa

    razzwey razz said...

    Banyak sangat, sedap2 pulak tu... Datang sini jgn lupa try nasi arab & kerabu... Memang perghhh, sedap!