PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Thursday, June 4, 2015

Hotel Perdana Kota Bharu | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan

Assalamualaikum semua,

Sejak akhir-akhir ni korang asyik lihat entry RZ semasa berada di Kota Bharu, kelantan saja kan? Haaaa, masih lagi cerita tentang Kelantan, tapi kali ini RZ nak cerita tentang lokasi penginapan RZ sepanjang 3 hari 2 malam berada di Kota Bharu. Jika korang baca entry-entry yang lalu mesti dah tahu di mana RZ menginap kan? Banyak kali RZ mention  dalam entry, siap BOLD lagi tau? hahaha. Tidak lain tidak bukan...

HOTEL PERDANA KOTA BHARU

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan

Hotel Perdana Kota Bharu yang terletak di tengah Bandar Kota Bharu, kelantan berdiri megah dengan taraf 5 bintang yang dianugerahkan oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. Dan juga pengiktirafan sijil halal dari JAKIM


Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan

Menariknya tentang Hotel Perdana Kota Bharu adalah kerana lokasinya yang berdekatan dengan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra (15 minit), ia juga berdekatan dengan tempat membeli belah, pejabat kerajaan, hospital, stadium dan banyak lagi tempat menarik, semuanya dalam jarak berjalan kaki saja.
    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
    Melangkah masuk ke lobi Hotel Perdana Kota Bharu, sudah terpancar aura kemewahan dan tradisional. Lobi yang sangat luas dihiasi dengan barisan lukisan dari pelukis tempatan. Setiap hasil seni yang dipamerkan adalah eksklusif hanya Hotel perdana Kota Bharu sahaja.

    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
    (Kredit gambar www.hotelperdanakotabharu.com
    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
    Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Bermula dari pintu masuk, ke front desk, Coffee House, House Keeping dan staff lain yang berselisih sentiasa memberikan senyuman yang tidak pernah putus.

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan 
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan


Memberi salam setiap kali berselisih sesungguhnya memberi satu kelainan yang jarang ada pada hotel yang lain. Pada RZ inilah budaya Malaysia yang sebenar, seperti kata Kak Hanim, pemilik blog http://blog.dloop.com.my/:-

I could not help but noticed just how cheerful everybody was and wonder if that was something unusual. I soon discovered that the staff at the hotel truly embodies the spirit of a true Malaysian hospitality where every guest that walks through the door is welcomed like a long lost family member."

Dan apa yang dirasai oleh Kak hanim, juga RZ dapat rasakan.

Bersebelahan dengan lobi terdapat sebuah ruang yang menarik. Melangkahkan kaki ke dalam Hotel Perdana kota Bharu, perkara pertama yang menarik perhatian RZ adalah ruang ini, kelihatan seperti “mirror infinity effect”. Anda akan terkejut apabila melihat tiada pantulan imej anda pada ruang tersebut, (jangan feeling2 Edward Cullen tau?) tapi sebenarnya tidak ada cermin yang dipasang pun. Ruang ini sebenarnya adalah tempat berehat santai, menunggu atau perbincangan juga boleh. Jangan lupa ambil foto di ruang ini ya?


Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan 
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu terbahagi kepada 2 wing iaitu:-

1. Classic Wing
Classic Wing sebenarnya merupakan blok lama kepada Hotel perdana Kota Bharu namun telah diubahsuai secara total termasuklah bilik, perabot, tandas, koridor dan banyak lagi. Classic Wing merangkumi bilik-bilik seperti:-
Deluxe Classic
Accessible Rooms
Premier
Deluxe Premier
Deluxe Suite

Mari kita jenguk sekitar Classic Wing ye.


Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Jika anda baca di senarai jenis bilik di atas, nampak tak accessible rooms? Bilik tersebut dikhaskan bagi penginap Kelainan Upaya (OKU) sahaja. Selain dari pintu bilik yang luas, keluasan tandas juga diambil kira bagi memenuhi keperluan mereka sekiranya ingin membawa masuk kerusi roda ke dalam tandas. (kredit gambar http://redscarz.blogspot.com)



Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
(kredit gambar http://redscarz.blogpsot.com
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
(Kredit gambar http://redscarz.blogspot.com)

2. Executive Wing
Blok baru Hotel Perdana Kota Bharu, atau lebih dikenali dengan nama Executive Wing yang berketinggian 11 tingkat menempatkan bilik-bilik seperti:-
Perdana Executive
Perdana Suite
Presidential Suite
The Royal Suite

Bagaimana pula bilik-bilik di Executive Wing? Jom terjah.

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan

Berbeza sedikit dengan bilik di Classic Wing, tab mandi dan shower diasingkan bagi memberikan pengunjung pilihan. Kadang-kadang ada yang suka berendam di tab mandi (macam RZ) dan ada juga yang lebih suka shower sahaja, hehehe.

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Haaaa... Dah bersedia? kita nak terjah masuk ke Presidential Suite ni. Berkeluasan 113 meter persegi, Presidential Suite yang menghadap pemandangan Bandar Kota Bharu yang menakjubkan. Suite ini dilengkapi dengan perabot serba moden dengan hasil seni dan pasu kreatif. Bilik tidur utama sangat elegan dilengkapi dengan katil king size dan bilik tidur kedua dengan katil berkembar. Setiap bilik mempunyai bilik mandi. Suite ini dilengkapi dengan ruang tamu bilik, meja makan, dapur kecil, dilengkapi dengan peti sejuk, ketuhar gelombang mikro, pinggan, peralatan makan dan Coffee Maker.

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan 
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Baiklah, dah bersedia untuk ke suite yang seterusnya? Berpeluang untuk meninjau keadaan di sekitar suite yang paling ekslusif di Hotel Perdana Kota Bharu ini tidak wajar dilepaskan begitu sahaja. 'everything screams Royalty in this suite'!!! Begitu teruja RZ untuk menjamu mata dengan keindahan suite ini. Yes, tidak syak lagi, selamat datang ke...

THE ROYAL SUITE

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan 
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Dilengkapi dengan perabot yang serba mewah dan hiasan dalaman yang sangat cantik dan teratur benar-benar membangkitkan satu suasana yang lain dari dari suite dan bilik-bilik yang terdapat di Hotel perdana kota Bharu. Terbahagi kepada beberapa ruang iaitu, bilik tidur utama, ruang tamu, bilik tidur kedua, dapur, ruang makan dan setiap bilik memiliki bilik air.

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
RZ surrender... ada JACUZZI!!!!! Waaaaahhhhh!!!!!!!!!!!!!

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Peluang untuk masuk ke Royal Suite ini tidak dilepaskan oleh RZ dan rakan-rakan blogger untuk mengambil gambar sepuasnya. Ok guys, 3.. 2.. 1!

video

Jika anda berpeluang meneroka setiap ruangan dan koridor di Hotel Perdana Kota Bharu, anda akan melihat banyak lukisan, perhiasan dan ukiran kayu menghiasi dinding-dinding. Betapa Hotel Perdana Kota Bharu menghargai karya seni anak Kelantan sehingga ianya diabadikan di setiap sudut hotel ini.

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Haaaa... Dah tengok bilik-bilik yang lain, nak tengok bilik kitorang?

Sesungguhnya bila RZ menginap di mana-mana hotel, perkara yang paling utama RZ titik beratkan adalah (selain makanan yang sedap), katil dan bantal yang selesa, hehehe. Alhamdulillah, percubaan untuk landing di atas katil selama 5 minit berjaya membuat RZ tidur, dan 5 minit yang seterusnya pula terus berdengkur, haaaaa maknanya selesa sangat lah tu. Terasa macam tak nak turun dari katil pula.

Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Dah namanya hotel 5 bintang, sudah tentulah kemudahan yang disediakan di bilik juga lengkap.
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan 
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan 
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan
Terima kasih Hotel Perdana Kota Bharu di atas pengalaman yang terbaik sepanjang penginapan kami di sini. Jika berpeluang untuk kembali ke Kelantan, Hotel Perdana Kota Bharu pasti akan menjadi lokasi pilihan kami.

Terima kasih juga kepada Destination Malaysia atas peluang yang diberi, insyaAllah kita ada rezeki, boleh lah kita bekerjasama lagi.

Oh ya, tahniah juga kepada Hotel Perdana Kota Bharu atas Anugerah yang diterima baru-baru ini dari Trip Advisor, yang menjadikkannya Hotel 5 Bintang terbaik di negeri Kelantan. Sememangnya Hotel Perdana Kota Bharu layak untuk menerimanya. Kekalkan kecemerlangan itu.
Hotel Perdana Kota Bharu  | Hotel 5 Bintang Terbaik di Kelantan

Terima kasih, Hotel Perdana kota Bharu, hingga berjumpa lagi...

Do like and follow the links below for their latest updates, events, and promotions... ^_^

facebook Hotel Perdana Kota Bharu:
Instagram Hotel Perdana Kota Bharu:

Facebook Destination Malaysia:
Instagram Destination Malaysia:

8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wahhh kalau ke sini harus cuba ni...

Mek Onie said...

SEHINGGA BERTEMU LAGI SEMORANG

razzwey razz said...

Amik royal suite tau? Hahahaha... Iols nak tumpang jacuzzi je! Wakakakaka

razzwey razz said...

Hai mek onie, selamat berkenalan... Hehehehe

Lisa Nurulain said...

Bestnyaaa nape u tak hajak aii

razzwey razz said...

Lisa, nanti kita gi sama2 ye? #ehhhh

razzwey razz said...

Lisa, nanti kita gi sama2 ye? #ehhhh

razzwey razz said...

Lisa, nanti kita gi sama2 ye? #ehhhh