Cosmoderm


Tuesday, July 7, 2015

Promosi Sen Heng | Jom! Kongsi Raya Bersama Zul Ariffin

Assalamualaikum semua,

Aidilfitri bakal menjelang tidak lama lagi. Bagaimana dengan persiapan raya anda? Nak cari barangan elektrik untuk kediaman anda. Ye lah kan, musim perayaan ini anda mesti nak kelengkapan tersebut serba baru. Raya kan setahun sekali, bukan selalu.
  
Tapi, di mana nak dapatkan barangan elektrik yang terbaik dan berbaloi?

Jangan runsingkan kepala anda. Kunjungi Senheng sekarang juga kerana mulai 15hb Jun 2015 hingga 31hb Julai 2015 ini, Senheng mengadakan Promosi JOM! KONGSI RAYA BERSAMA ZUL ARIFFIN sempena Aidilfitri yang bakal menjelang.

Promosi Sen Heng | Jom! Kongsi Raya Bersama Zul Ariffin
Promosi Sen Heng | Jom! Kongsi Raya Bersama Zul Ariffin
Berbelanjalah di Senheng kerana anda bakal menikmati promosi-promosi yang sangat mengujakan iaitu;


BAUCER RM100 SARANG BURUNG eZen


FAEDAH AEON CREDIT SERVICES SERENDAH 0.5% SETIAP BULAN

Jangan terkejut dengan kadar faedah tu, Senheng menawarkan kadar faedah yang amat rendah berbanding tempat yang lain. Woww!!!


KAD KREDIT DENGAN FAEDAH 0% UNTUK 36 BULAN


0% kadar faedah untuk 36 bulan dengan pembelian menggunakan kad kredit. Anda mampu menjimatkan banyak wang dengan promosi Jom! Kongsi Raya Bersama Zul Ariffin. Macam ni baru lah boleh beli lebih banyak barangan elektrik untuk kediaman anda.


KAD REBAT SEHINGGA RM200

Promosi Sen Heng | Jom! Kongsi Raya Bersama Zul Ariffin
Promosi Sen Heng | Jom! Kongsi Raya Bersama Zul Ariffin
Bagaimana cara untuk anda layak menerima Gift Card ini? Begini caranya.

Dengan pembelian berjumlah RM 833 dan ke atas, secara automatik anda layak untuk menerima Senheng Gift Card bernilai tidak kurang dari RM 25 hingga RM 200. Nilai Gift Card tersebut adalah bergantung kepada jumlah nilai perbelanjaan anda di Senheng. Pemberian Gift Card ini adalah sebagai tanda terima kasih Senheng kepada pelanggan setia mereka yang sentiasa menyokong Senheng. Menarik sungguh ni! 

Eh, bukan itu saja. Ada lagi! Anda juga berpeluang untuk memenangi banyak lagi hadiah yang berjumlah RM 340, 000.00!!!. Haaaaa, Ohsem ke idok? Mestilah Ohsem!


Jadi apa lagi, kunjungi cawangan Senheng yang berdekatan dengan tempat anda. Mana tahu rezeki, beraya sakanlah bersama Senheng! Memang Ohsem!

Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik

Assalamualaikum semua,

Tarikh istimewa, 7 Julai 2015 telah berlangsungnya pelancaran model terbaru telefon pintar Oppo iaitu R7 Series yang menampilkan R7 Lite dan R7 Plus sebagai flagship mereka. Kenapa RZ katakan tarikh 7 Julai sangat istimewa? Ini adalah simbolik dengan angka 7 yang menjadi siri model terbaru pengeluar telefon pintar yang semakin mendapat tempat di hati penggemar gajet pintar di serata dunia.

Rakan-rakan Kelab Blogger Ben Ashaari berbangga kerana menjadi antara yang terawal di Malaysia untuk menyaksikan sendiri kehebatan Oppo R7 Lite dan Oppo R7 Plus. Sebagai penggemar gajet pintar, RZ tidak harus lepaskan peluang untuk 'godek' kedua-duanya dengan sepenuh hati, hehehe.

Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Pelancaran R7 Series, Oppo R7 Lite dan R7 Plus yang berlangsung di Hotel Shangri-La, kuala Lumpur berjaya membuatkan semua hadirin terpaku kerana spesifikasinya yang hebat, penambahbaikan yang jauh lebih baik dari model sebelumnya dan sudah pasti kerana HARGA yang MAMPU MILIK
                                
                                                Oppo R7 Plus        Oppo R7 Lite
                                                    RM 1998                  RM 1298
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
          Oppo R7 Lite (pandangan hadapan)    
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Oppo R7 Plus (pandangan hadapan)
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Mungkin ada yang berpendapat "Takkanlah harga begitu, spec hebat?" Jujur, RZ sendiri pun terkejut apabila CEO Oppo Malaysia, William Fang mengumumkan harga jualan bagi kedua-dua model Oppo R7 Series, Oppo R7 Lite dan Oppo R7 Plus. Bagi telefon pintar yang memiliki spesifikasi yang hebat tetapi meletakkan harga serendah RM1298 dan RM 1998 pastinya ianya sangat berbaloi untuk dimiliki.

Skrin memang tip top, dengan ukuran 5 inci dan paparan 16M AMOLED memang terbaik. Dengan resolusi kamera belakang 13 Megapixel manakala kamera hadapan pula 8 megapixel, kaki Selfie memang puas lah dapat kamera yang power. RAM 2gb, manakala ROM 16gb (ditingkatkan sehingga 128gb) memang terbaik!

 Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu MilikOppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik

Manakala bagi Oppo R7 Plus pula, skrin berukuran 6 inci, resolusi sama seperti R7 Lite. Namun beza yang paling ketara adalah kapasiti bateri yang sangat menakjubkan iaitu 4100mah, anda tidak perlu risau akan bateri yang cepat kehabisan tenaga kerana R7 Plus dilengkapi dengan sistem VOOC Flash Charging yang mana anda hanya perlu mengecas bateri telefon pintar selama 5 minit saja tapi mampu menyokong masa berbual selama 2 jam! Hebat kan? sangat berguna sekiranya berlaku kecemasan. Oppo R7 Plus juga memiliki sistem pengecaman cap jari di bahagian belakang.

Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu MilikOppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik

Seperti yang ramai sedia maklum, Oppo adalah antara pengeluar telefon pintar yang memiliki fungsi kamera yang terbaik. Bagi R7 series ini, fungsi kamera telah ditambah baik dengan resolusi kamera hadapan ditingkatkan sehingga 8 megapixel, yang mana RZ rasa resolusi kamera hadapan terbaik setakat ini. Fungsi kamera juga ditingkatkanlagi dengan Dual-Drive Hybrid Focus System yang merangkumi Laser Focus, Anti-Shake Optimisation, Contrast Detection Autofocus dan yang terkini, Phase Detection Auto Focus (PDAF) yang menjadikan setiap gambar yang diambil lebih stabil. Penggemar Mobile Photography mesti cair lah dengan applikasi tersebut.

Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Oppo R7 Series | Spesifikasi Hebat Harga Mampu Milik
Sememangnya model R7 Series kali ini berjaya memikat RZ untuk memilikinya, dengan harga yang mampu milik tidak mustahil RZ katakan Oppo bakal menjadi pengeluar telefon pintar terhebat satu hari nanti.

Untuk lebih lanjut mengenai Spesifikasi Oppo R7 Series, sila layari http://www.oppo.com/my/ atau lari laman sosial facebook Oppo Malaysia.

Wednesday, July 1, 2015

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum

Assalamualaikum Semua,

Masih ingat tak lagi entry sebelum mengenai RZ nak mencuba satu produk penjagaan kulit? Agak-agak kalau ingat-ingat lupa tu, apakata klik link ini dulu ye Review Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum.

Kali ini mari RZ tunjukkan cara-cara menggunakannya. Haaa, ala-ala tutorial gitu, barulah menarik dan kacak kan? hehehee.

Tapi sebelum RZ memulakan tutorial, mari kita ambil sedikit gambar muka sebelum dan menunjukkan sedikit bukti kewujudan minyak berlebihan pada muka RZ yang sangat banyak.

Ini adalah wajah RZ sebelum membasuh muka, nampak tak bahagian yang glowing tu? Itu lah dia minyak-minyak yang memenuhi muka RZ. Itu belum lagi kalau kita lap muka menggunakan tisu, memang ketara sangat.

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Nampak tak tisu tu, ada kesan minyak wooo.

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Baiklah mari kita mulakan operasi! Mula-mula kita kena basuh muka terlebih dahulu dengan menggunakan pembersih muka yang bersesuaian. Tetapi dalam kes ini, RZ menggunakan Tea Tree Oil Facial Cleanser, kerana produk ini sesuai bagi kulit yang mempunyai masalah minyak yang berlebihan.

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Ayuh kita basuh muka.

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Selepas membasuh muka, lapkan sehingga kering menggunakan tuala yang bersih. Langkah seterusnya pula, RZ menggunakan Cosmoderm Tea Tree Oil-Control Serum.

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Sapukan Tea Tree Oil-Control Serum ini ke muka serata mungkin. sapukan dengan lembut saja, jangan kasar-kasar tau, hehehe.

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Selesai pun. Senang saja kan? Sekarang mari kita lihat wajah RZ selepas beberapa hari menggunakan produk Cosmoderm Tea Tree Oil Cleanser dan Tea Tree Oil-Control Serum.

Haaa, nampak tak perbezaannya? Kulit RZ kini mengambil masa yang agak lama untuk kembali berminyak semula, itu pun tak banyak sangat. 

Untuk kesan yang lebih baik, selepas membasuh muka, sapukan toner dulu sebelum menggunakan serum tersebut. Bagi gadis yang memakai foundation, boleh menggunakannya selepas meratakan serum tersebut. Serum tadi akan membantu pengeluaran minyak yang berlebihan.

Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Review Produk | Cosmoderm Tea Tree oil-Control Serum
Untuk lebih lanjut mengenai produk, boleh layari : http://www.cosmoderm.com.my/

Selamat mencuba! ^_^