Cosmoderm


Monday, September 21, 2015

Amjifa Exclusive | Qurta Anta Basic by Amar baharin | Fesyen Lelaki Terkini

Assalamualaikum semua,

Aidiladha bakal menjelang beberapa hari saja lagi, jejaka-jejaka di luar sana yang sedang memikirkan baju apa nak dipakai pada pagi Aidiladha nanti, dah ada idea ke? Pernah terfikir tak nak cuba Kurta? Senang, boleh padankan dengan seluar slack, khakis, atau jeans sekalipun nampak padan, kain pelikat? boleh cuba tu, hehehe.

Kurta kan dah jadi trend lelaki moden sekarang? Selain dari baju Melayu dan jubah, Kurta kini menjadi pilihan ramai lelaki yang gemar berfesyen. 

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive


Amjifa Exclusive by Amar baharin, memperkenalkan koleksi terbaru mereka iaitu QURTA ANTA BASIC, bertepatan masanya dengan ketibaan Aidiladha beberapa hari lagi. Qurta Anta Basic adalah kurta lelaki berpotongan Slim Fit menampilkan Lima pilihan warna pastel yang sangat memikat Qalbu, haaa gitu!

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Penerangan mengenai Qurta Anta Basic diberikan oleh pemilik jenama Amjifa Exclusive sendiri iaitu Saudara Amar Baharin, alaaa pelakon Kerana Terpaksa Aku Relakan tu, cair tak? hahaha.

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive


Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Material fabrik pada Qurta Anta basic ialah 100% Italian Cotton, sangat berkualiti, sangat selesa dan membuatkan si pemakai tidak berasa panas, dah nama pun cotton kan? Amar baharin sempat berkongsi tips untuk memilih saiz Qurta Anta Basic. Jika anda biasanya memakai saiz M, maka saiz Qurta Anta Basic anda haruslah bersaiz L, haaa gitu. Maknanya, pilih satu saiz lebih besar dari yang anda biasa pakai. Dah nama pun Slim Fit kan? hehehe.

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta basic juga adalah kurta 'wudhu friendly', di lengannya terdapat zip untuk memudahkan anda mengambil wudhu. Jadi lengan baju takdelah basah kena air paip kan? Qurta Anta Basic ni labuhnya kalau ikutkan hingga ke lutut, tapi kalau RZ yang pakai mungkin lebih bawah lagi, dek faktor kekurangan inci, hahaha. Tapi serius, Qurta Anta Basic ini memang cantik!

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Pilihan Saiz bagi Qurta Anta Basic bermula dari saiz S, M, L, XL dan XXL. Jadi jangan risau, ada saiz untuk semua orang, hehehe. Tidak lama lagi Amjifa Exclusive akan memperkenalkan set Qurta Anta Basic berserta seluar dan juga untuk kanak-kanak lelaki. Jadi para bapa yang nak ber Qurta Anta Basic sedondon dengan anak boleh lah jenguk-jenguk ye?

HARGA QURTA ANTA BASIC

RM 139.00 sepasang

Pembelian Qurta Anta basic buat masa ini hanya secara online sahaja, jadi anda boleh menghubungi:-

Instagram: Amjifa Exclusive
Whatssap: 0166860645
E-mail: amjifaexclusive@gmail.com

Ada yang berminat nak menjadi rakan niaga Amjifa Exclusive? hubungi:-


atau

0169696891 

Oh ya, siapa nak menang sepasang Qurta Anta Basic dari Amjifa Exclusive? Pergi serbu Laman Instagram Amjifa Exclusive sekarang. Senang saja, hanya perlu repost, tag kawan-kawan anda, dan kalau rezeki berpihak pada anda, boleh la menang Qurta Anta Basic ni. Cepat. Peraduan berakhir hujung bulan ini!

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Apapun Mari RZ belanja Selfie berketul2 ye?

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive

Qurta Anta Basic Amjifa Exclusive


Tuesday, September 15, 2015

Panik! 45 Minit Terkurung Dalam Bilik! | Breakout Nu Sentral

Assalamualaikum semua,

Apa perasaan korang bila terkurung dalam bilik yang berkunci, sempit, gelap dan sejuk? Takut? Berani? Kelam Kabut? atau Panik? Pengalaman terkurung ini RZ rasai sendiri semasa berada di Breakout Nu Sentral, baru-baru ini. Selain dari Nu Sentral, Breakout juga terdapat di Avenue K, dekat je dengan KLCC.

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Tahu tak Breakout tu apa?

Breakout ini adalah satu permainan berkonsepkan "survival", "escapism" dan penyelesaian kes yang sememangnya mencabar minda dan tahap toleransi seseorang. Haaaa, RZ pun hampir-hampir stress akibat memikirkan klu untuk ke lokasi seterusnya, dan adakalanya terasa hampir mustahil untuk diselesaikan.

Macam mana nak main?

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Pertama: Bina kumpulan dalam lingkungan 2-8 pemain

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral

Kedua: Pilih Bilik mengikut tema yang diingini

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral

Ketiga: Pilih peranan setiap ahli pasukan

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral

Keempat: Lepaskan diri dalam masa.....

45 MINIT!!!

Haaaa, macam mana? kelihatan sukar? Maka setelah diputuskan kumpulan RZ ditentukan untuk memasuki bilik yang bertemakan THE WAR FOR REMBRANDT. Macam mana tu?


Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Ok, dah baca? Bagus! Maka setelah dibahagikan mengikut peranan masing-masing, RZ yang bertindak sebagai "The Oracle" yang mampu melihat masa depan dan kelebihan ala-ala "Deja Vu" gitu bertindak sebagai pemandu arah supaya tiada klu yang tertinggal dan hingga akhirnya berjaya melepaskan diri dari bilik tersebut. Haaa, feeling ada kuasa ajaib lah pulak!

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral 
Breakout mengajar kita untuk berfikir di luar kotak untuk menyelesaikan masalah, bagaimana untuk membuka pintu yang tidak bertombol untuk ke ruangan seterusnya, merungkaikan kod elektrik untuk membuka pintu. Kesemuanya memerlukan kesabaran dan ketenangan minda dan bantuan rakan-rakan sepasukan juga! 

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Namun, adakah pasukan RZ berjaya 'breakout' dalam masa yang ditetapkan?

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Pasukan kami berjaya 'breakout' dalam masa 44 minit 59 saat. Dan dalam masa yang sama menjadi kumpulan yang pertama keluar dari bilik! Tahniah kepada rakan sepasukan RZ atas kerjasama yang ditunjukkan! Anda memang hebat! Dan sebagai ganjaran, kami diberi button badge yang super ohsem ini!!!!

Oh ya! Ada yang mahu tahu tentang harga kemasukan breaokout ini ye? Lihat jadual di bawah.

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
RZ sangat rekomen anda semua untuk merasai sendiri pengalaman di breakout ini. Daripada duduk saja lepak ngeteh menghadap telefon bimbit, apakata isi masa tersebut dengan aktiviti yang sangat menyeronokkan ini. RZ pun rasa nak repeat lagi sekali ni. Nak cuba selesaikan bilik yang lain pula!

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Dah selesai aktiviti, apa lagi! jom bergambar!!!!

Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Breakout Nu Sentral
Untuk maklumat lebih lanjut dan info mengenai promosi terbaru breakout, anda boleh layari http://www.breakout.com.my/nu/. Dan jangan lupa follow akaun Instagram mereka iaitu @BreakoutMY.









Thursday, September 10, 2015

Indonesia Food Festival | Seri Pacific Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum Semua,

RZ nak tanya. Selain dari makanan malaysia, makanan dari negara mana lagi yang anda selalu cuba? Kalau jawapan anda INDONESIA, jangan lepaskan peluang untuk mengunjungi Seri Pacific Hotel, kuala Lumpur kerana di Zende Restaurant, sedang berlangsungnya Indonesia Food Festival yang menyajikan hidangan yang sangat menyelerakan dan yang penting sekali, HALAL. Hehehe.

Indonesia Food Festival, Seri pacific Hotel berlangsung bermula 4hb September 2015 hingga 11hb September 2015. hah, sempat lagi ni kalau nak pergi!

Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival 
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Promosi wonderful Indonesia akan dihidangkan pada waktu makan tengahari bermula jam 12.30 tengahari hingga 3.00 Petang. Makan malam pula akan dihidangkan bermula jam 6.30 petang hingga jam 10.30 malam. Harga bagi seorang ialah RM 79 (termasuk 6% GST).

Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Antara menu yang dihidangkan di meja buffet adalah Mie Kocok, Cumi Gulai, ikan kakak Fillet Saus Padang, Perkedel Jagung, Sambal Tempe kari Kacang, Tumis Jamur Kuping Kacang Hitam, Cumi Tepung Asam manis, Pepes Tahu Sumsum, Perkedel kentang, Mie Bakso, Soto Ayam, Sate Lontong, Orak Arik Tempe Cabai Hijau, Gurame Acar Kuning, Gurame Pindang, nila Sambal Kecap dan baaaaaaaanyak lagi!

Mari RZ kongsikan sedikit gambar hidangan wonderful Indonesia.

Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Sambil menikmati hidangan, anda turut dihiburkan dengan persembahan tarian tradisional, nyanyian lagu tradisi Indonesia dan alat muzik tradisi indonesia. Sungguh mengasyikkan!

Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Indonesia Food Festival
Haaaa, seronok ke idok? Untuk sebarang pertanyaan dan urusan tempahan, sila hubungi 03-40494351. Layari juga laman web Seri pacific Hotel, kuala Lumpur http://www.seripacifichotel.com