PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Wednesday, September 9, 2015

Anda Stylo atau Kuno? | Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Assalamualaikum semua,

Apa khabar, harap semuanya sihat belaka? cuba lihat cermin hari ini, bagaimana dengan penampilan anda? Classy? Trashy? Stylo? kuno? Apapun yang anda lihat di cermin itu, apa yang pasti, anda sudah tentu inginkan penampilan anda kelihatan menarik dan kemas kan? Tidak terkecuali juga RZ, sentiasa ingin kelihatan menarik dalam berpakaian. Dalam erti kata lain, kita nak nampak STYLO gitu, haaaa. Lebih-lebih lagi RZ yang adakalanya sering menghadiri event di sana sini, adakalanya terasa seperti pokok Krismas pun ye juga, hahaha. RZ rasa masalah ini bukan saja dialami oleh RZ sendiri tapi ramai rakan-rakan di luar sana.

Maka bertitik tolak dari situ, satu bengkel anjuran bersama Oleh Perunding Imej Korporat & Selebriti, Puan Wawa Idris dan Kelab Blogger Ben Ashaari diadakan bagi berkongsi ilmu pengetahuan akan kepentingan menjaga penampilan diri, pembawaan diri dan juga pemakaian yang bersesuaian mengikut masa, acara dan tempat.

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Ada yang masih belum mengenali siapa Wawa Idris? Mari kita berkenalan dengan beliau.

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Wawa Idris merupakan seorang perunding Imej Korporat & Selebriti yang bertauliah dan berpengalaman dalam mengendalikan kursus dan seminar berkenaan imej dan penjenamaan (personal branding). Wow Attitude Wow Attire merupakan tagline popular beliau.

Kepakaran Wawa Idris dalam transformasi telah banyak digunapakai oleh syarikat korporat dan individu. Selain ketrampilan, beliau juga mengendalikan kursus berkenaan Komunikasi dan protokol.

SEKITAR STYLE WORKSHOP BERSAMA KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Bengkel bermula dengan sesi memperkenalkan diri oleh semua yang hadir, suasana sangat meriah kerana kebanyakan yang hadir tidak pernah berjumpa sesama sendiri. Ada juga rakan-rakan blogger yang RZ sendiri belum pernah jumpa, maka boleh lah dikira sebagai pertemuan bersejarah gitu, haaaaa.

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Seronoknya mengenai Wawa Idris, RZ tidak berasa bosan kerana gaya penyampaian beliau yang sangat bersahaja dan fun menjadikan bengkel ini sangat menyeronokkan. Ternyata Pemegang Ijazah Sarjana dalam Komunikasi korporat dan Diploma di Style Coach Institute, London ini benar-benar pakar di dalam bidangnya, bukan calang-calang orangnya Wawa Idris ini ye? Bangga pula RZ berguru dengan beliau.

Banyak perkara yang diajar kepada blogger, antaranya  ujian personaliti yang ditentukan melalui soalan-soalan aneka pilihan.

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Blogger juga diminta untuk membawa pakaian tambahan bagi aktiviti mix & match, di mana Wawa Idris menunjukkan bagaimana cara untuk menyuai padankan pakaian untuk kelihatan lebih menarik  dan lebih sesuai dengan tempat dan tema pakaian sesuatu acara. Trick berpakaian ini juga boleh dipraktikkan untuk menjadikan kita kelihatan lebih kurus, tampak berisi, dan juga lebih tinggi.

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari


Ada juga aktiviti ukur mengukur di mana kami diberi pita pengukur untuk mengetahui jenis bentuk badan, dan dari situ alternatif berpakaian boleh dipilih untuk menutupi kekurangan tersebut seterusnya menjadikan penampilan kita lebih menarik.

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Sepanjang bengkel berjalan, majlis diselang selikan dengan aktiviti cabutan bertuah. Penaja hadiah cabutan bertuah terdiri daripada;

1. Kapt Jai Marketing (produk kesihatan lelaki dan wanita)
    - Produk Ratu Jannah
    - Produk Raja Jannah


2. Salees Food (Produk makanan)
    - Nasi lemak Instant
    - BBQ Chicken Slice Pack
    - Kuih Siput
    - Fried Dhall Nuts
    - dan banyak lagi

3. MBH SPA (Spa dan produk kesihatan)
  
4. Chemboja (Butik fesyen)
    - Tudung /shawl
    - pakaian

5. Eyemaster (cermin mata)

Selain dari tajaan hadiah, Style Workshop Wawa Idris juga mendapat tajaan lain seperti;

1. Kaio Studio (Videography & Sinematogaphy)
  - Merakamkan setiap saat perjalanan bengkel, aktiviti bengkel dan suasana sepanjang bengkel berjalan.

2. Uncle kay Photoworks (Photography)
    - Live Update bengkel seawal pendaftaran sehingga tamat. Gambar-gambar boleh dilihat di laman Instagram Wawa idris dan laman instagram Uncle Kay Photoworks.

Jutaan terima kasih kepada penaja-penaja. Anda sangat Ohsem!!!!

Bengkel juga diserikan dengan sesi berjimba, hehehe. Takdelah! Sesi regangan badan gitu, oleh seorang pendatang baru dalam dunia hiburan iaitu saudara Nik Nabil. Beliau juga sempat menyumbangkan dua buah lagu cipataanya sendiri semasa bengkel, sedap lagu-lagunya. Gadis-gadis, mohon cair dengan suaranya ye? ^_^

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
DARI LENSA RAZZWEY

Mari RZ kongsikan apa yang RZ dapat snap sepanjang bengkel ini berjalan.

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari
Style Workshop Wawa Idris bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Apa yang RZ dapat belajar sepanjang bengkel ini sebenarnya sangat bernilai. Ilmu pula dikongsikan oleh individu yang memang benar-benar pakar dalam bidangnya. Terima Kasih Wawa Idris, InsyaAllah jika ada rezeki pasti kita semua akan dapat bekerjasama lagi untuk program akan datang! Dan bila tiba saat itu, kami pasti akan DRESS TO KILL!!! Haaaa gituuu!!!

WOW!!!!

#WowAttitudeWowAttire

6 comments:

Shuhaida Kabdy said...

best je tengok..next time ada peluang nak join jugak..

Shuhaida Kabdy said...
This comment has been removed by the author.
Hanim Hashim said...

happening gilos workshop ni! Tapi naper cikali muka macam tukujut je tu? hahaha... well done RZ and #kelabbloggerbenashaari :)

anazarin dotcom said...

Best tengok event nie...nak join lagu je rasanya

anazarin dotcom said...

Best tengok event nie...nak join lagu je rasanya

Wawa Idris said...

RZ, terima kasih . Anda memang focus kelas patik.. Patik gembira..