Cosmoderm

Thursday, November 19, 2015

JDT Diserang Penulis Hebat | Road Tour penulis Terbaik PTS 2015

Assalamualaikum Semua,

Wah wah, belum pun selesai Road Tour penulis Terbaik PTS 2015 minggu ini negeri Kedah dan Pulau Pinang, penulis-penulis kita sudah dijadualkan untuk ke Johor pula. Tapi kali ini mereka bukan berempat saja, Road Tour Penulis Terbaik PTS 2015 yang akan diadakan pada 28 hingga 29 November 2015 turut diserikan dengan kehadiran penulis-penulis cilik PTS yang dicungkil bakatnya melalui program Tunas Super.


Dan ini bermaksud, selain berjumpa dapat belajar melukis komik, anda juga akan dapat berkongsi pengalaman dengan penulis muda PTS yang berumur 9 tahun. Kepada yang nak merisik cara bagaimana menghasilkan buku pada usia muda, apa kata cuba tanyakan pada penulis-penulis cilik ini.

Jika pada entry sebelum ni kita berkenalan dengan Ben wong, kali ini mari berkenalan dengan Duo Adik Beradik Nazry dan Afiq Salam.


Gandingan adik beradik ini sememangnya tidak perlu diperkenalkan lagi. Karya mereka sering tersenarai antara buku yang mencatat jualan tertinggi setiap kali berlangsungnya pesta buku. Antara karya mereka termasuklah;

·          Misi Kira: Pertandingan Matematik
·         Misi 4 Flat
·         Misi Menyelamat Komika
·         Misi Straight A
·         Misi 10A Finale
·         Misi Cikgu Baru
·         Lukisan Hati
·         Kelab Pelajar Super
·         Misi 8A The Novel
·         Misi 10 A Plus
·         Komika: Ada Apa Dengan Komik?
·         Ali dan Tuah: Sarang Empat Penjahat
·         Kelab Da Vinci
·         MISI 10 A
·         Aviasi Fantasi #2
·         Remaja@ptsone 2010
·         Misi 8A
·         Aviasi Fantasi# 1
f
f
f   Ayuh kita berkenalan pula dengan salah seorang penulis cilik yang turut ditampilkan oleh PTS di Road Tour Penulis Terbaik PTS 2015. Adik Wan Nurshafiqah binti Wan Mohd Sharif merupakan salah seorang peserta program Tunas Super anjuran PTS. Baru berumur 12 tahun, adik Wan Nurshafiqah telah menghasilkan novel sendiri yang bertajuk Tunas Super: Allysia Fantasia.



g  Tapi di mana lokasi Road Tour Penulis Terbaik PTS 2015 di Johor ni? Johor kan besar, hehehe. Lihat di bawah;

28 November 2015 (Sabtu)

2.00 Petang
Kedai buku 
Badan Cemerlang
Plaza Angsana, Johor Bahru

29 November 2015

4.30 Petang
Kedai Buku
Pustaka Arris
Pasir gudang, Johor

     Apa lagi? Jom ajak keluarga, rakan-rakan anda ke lokasi-lokasi di atas memeriahkan Road Tour Penulis Terbaik PTS 2015.

      Untuk membaca siri Jelajah Penulis yang lalu klik link-link berikut;