Cosmoderm

Tuesday, November 17, 2015

MyCerita Mengubah Kisah Anda Ke Bentuk Komik

Assalamualaikum semua,

Setiap manusia mempunyai kisah hidup sendiri. Setiap hari ada saja kisah-kisah inspirasi yang sering di'viral'kan samada di blog, facebook atau di mana-mana medium media sosial. RZ pasti anda juga mempunyai cerita sendiri yang dikongsikan dengan orang lain. Tetapi adakah cerita anda mampu untuk memberi inspirasi, pengajaran dan manfaat kepada orang lain?

Bayangkan jika kisah anda diterjemahkan dalam bentuk komik. Ya komik

"Tak reti lukislah, tapi saya ada cerita.."
"Cerita saya best, kalau jadi komik lagi best kot.." 

Mungkin ini adalah persoalan yang bermain di fikiran anda. Tidak pandai melukis bukan masalah lagi. Blog Mat Komik mengambil inisiatif untuk merealisasikan impian anda untuk menjadikan kisah inspirasi kepada bentuk komik melalui MyCerita.


Secara ringkasnya, Laman web MyCerita merupakan himpunan cerita, kata-kata dan pengalaman seseorang yang boleh di jadikan inspirasi dan pengajaran kepada diri kita. Setiap cerita berbaloi untuk di kongsikan.


Anda boleh berkongsi apa saja kisah di MyCerita. Lebih dari sekadar berkongsi cerita, tetapi MyCerita merupakan satu cabang baru untuk menyampaikan mesej dengan cara yang tidak tipikal. Ada orang suka membaca cerita panjang yang berperenggan, ada pula yang suka membaca cerita pendek, ada juga yang suka penyampaian dalam bentuk komik


Jika anda pembaca setia blog RZ, pasti anda ingat akan kisah seram yang RZ alami sendiri di LRT Maluri. Kisah itu juga ada di dalam MyCerita, hehehe.

Kos? Jangan risau, tiada sebarang pembayaran yang dikenakan untuk mengubah cerita anda kepada bentuk komik. Khidmat yang ditawarkan oleh MyCerita adalah secara PERCUMA.

Jadi tunggu apa lagi, kongsikan kisah anda di MyCerita, dan saksikanlah ianya dalam bentuk yang lain pula iaitu KOMIK!

7 comments:

Unknown said...

Wah menarik tu

razzwey razz said...

Akak, kisah akak boleh jadi inspirasi untuk ramai orang, serius...

Lisa Nurulain said...

Menarik..mcm nk try

Lisa Nurulain said...

Menarik..mcm nk try

Mommy's Diary of Life said...

Menarik..mcm nk try

Liyana Anuar said...

mmg menarik ni

Lya Akif Imtiyaz said...

Wah macam menarik je apa yang razi kongsikan ni