PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Wednesday, December 16, 2015

Sekitar Pelancaran Buku Terbaru Matluthfi | Momen2 Matluthfi

Assalamualaikum Semua,

Hujung minggu yang lalu RZ mendapat undangan istimewa dari pihak PUTEH PRESS untuk ke majlis pelancaran buku terbaru Vlogger terkenal Malaysia, tidak lain tidak bukan MATLUTHFI. Buku terbaru beliau kali ini diberi tajuk Momen2 Matluthfi.

Momen2 matluthfi

Selepas kejayaan buku pertamanya; Catatan Matluthfi yang telah mecatatkan jualan sebanyak 125, 599 naskah, kini matluthfi kembali dengan buku keduanya yang menurutnya lebih panjang, lebih serius dan lebih dewasa nadanya.

Wakil Puteh Press, Encik Mohd Ikram Mohamad Nor Wazir meletakkan sasaran jualan yang lebih tinggi bagi buku Momen2 Matluthfi kerana sambutan di luar jangkaan bagi buku Catatan Matluthfi yang mula dijual sejak setahun yang lalu.

Momen Bersama Matluthfi yang diadakan di MPH Nu Sentral, Kuala Lumpur pada 13hb Disember 2015 yang lalu telah menjadikan suasana hadapan MPH begitu sesak dengan peminat-peminat beliau yang mula memenuhi ruang seawal jam 12 tengahari lagi. Mujur RZ datang awal, kalau tidak pasti tak sempat nak duduk, hehehe. Punya lah popular Matluthfi ni, hingga beliau hendak ke tandas pun mereka bersorak, hahahaha. Bayangkan kalau beliau berdiri atas pentas pula macam mana? koh koh koh.

Momen2 matluthfi

Jika anda mengikuti perkembangan Puteh Press di laman facebook mereka, satu pertandingan telah dianjurkan khas kepada peminat-peminat Matluthfi. Mereka hanya perlu memberikan komen pada post Puteh Press tersebut mengenai pendapat mereka tentang Matluthfi sekreatif mungkin dan beliau sendiri yang akan memilih pemenangnya yang mana hadiah akan disampaikan pada hari pelancaran nanti. Like FB mereka untuk maklumat acara seterusnya.

Sebenarnya pada acara yang lebih kurang sama tahun lalu, telah diadakan juga pertandingan seperti ini dan RZ merupakan pemenang tapi nak buat macam mana, tiada rezeki RZ untuk hadir ke acara tersebut kerana berada di luar kawasan.

Abaikan kisah sedih tu, kita berbalik kepada topik asal, hahahaha.

Momen2 matluthfi

Mujur ada seat disediakan buat team media pada hari itu, hehehe. Tapi RZ tidak hadir berseorangan tetapi juga turut dihadiri oleh rakan-rakan blogger Kelab Blogger Ben AshaariNajeeb, Yanty, Kak Sue dan Yaya Cendana. Terima kasih Puteh Press kerana menjemput kami, hehehe.

Momen2 matluthfi

Nak tengok tak sesaknya MPH Nu Sentral masa tu?

Momen2 matluthfi

Suasana semasa sesi kerusi puteh sangat-sangat mencuit hati. Semua yang hadir tidak kering gusi dengan celoteh dari Matluthfi. RZ sendiri pun hingga sakit perut akibat gelak tanpa henti, hahaha. 

Seperti yang dijadualkan pengumuman pemenang bagi pertandingan yang  dianjurkan oleh Puteh Press namun hanya seorang saja dari 3 pemenang yang hadir.

Momen2 matluthfi

Antara momen yang menggamatkan suasana ialah apabila Matluthfi terjumpa seorang yang agak seiras dengannya, rasanya video tu pun dah viral di page sukan star tv ke siakap keli, korang pandai lah cari sendiri, hahaha.

Momen2 matluthfi

Sesi autograf dan bergambar bersama peminat adalah sesi yang paling ditunggu-tunggu oleh peminat Matluthfi

Momen2 matluthfi

Momen2 matluthfi

Momen2 matluthfi

Terima kasih Matluthfi kerana sudi berkongsi momen anda bersama kami. Momen itu juga pasti akan menjadi sebahagian daripada momen kami.

Momen2 Matluthfi dijual pada harga RM 25.00 di Semenanjung Malaysia dan RM 28.00 di Sabah/Sarawak. Anda boleh mendapatkannya di MPH seluruh negara atau boleh juga mendapatkannya secara atas talian di laman web Bookcafe.

Momen2 matluthfi

Dan sudah tentulah sebagai raja selfie....

Momen2 matluthfi