PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Wednesday, December 28, 2016

Sambut Tahun Baru Di Citta Mall | 16 Going On 17 New Year Countdown Party

Assalamualaikum senua,

Pejam celik pejam celik, tak sedar 2016 hampir melabuhkan tirainya, sekejap betul masa berlalu. Lagi berapa hari kita akan melangkah ke tahun 2017. Korang dah ada plan ke nak sambut ambang tahun baru kat mana?

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

Apa kata korang datang beramai-ramai ke Cita Mall, Ara Damansara malam 31hb Disember ini. Kita sama-sama meriahkan 16 Going On 17 New Year Countdown Party. 

Bermula seawal jam 8 malam, ada pelbagai aktiviti akan dijalankan sepanjang masa hinggalah ke saat countdown seperti karnival mini, yang menampilkan persembahan abang badut, ahli silap mata dan banyak lagi.

Ok, siapa nak menang hadiah? pengunjung yang membeli belah di Citta Mall bermula 30hb Disember 2016 hingga 1hb January 2017 berpeluang untuk menyertai CITTA CHALLENGE, hadiah lumayan wooo. Terdapat juga GAME STATION dan menangi hadiah-hadiah yang ditawarkan seperti barangan elektrik dari Harvey Norman.

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

16 Going On 17 New Year Countdown Party takkan lengkap tanpa penampilan dari selebriti-selebriti tanah air. Korang akan dihiburkan dengan persembahan mantap dari Dina Nadzir, Alvin Lee, Shawn Lee, kumpulan An Honest Mistake, Rejuvenate Dance Crew. Acara ini akan dihoskan oleh pengacara serba boleh Baki Zainal.

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

MENANTI PERSEMBAHAN DINA NADZIR

Citta Mall 16 Going On 17 New Year Countdown Party

Antara persembahan yang RZ tak sabar nak tengok pada malam countdown nanti tak lain tak bukan dari Dina Nadzir. Rz sudah lama mengikuti perkembangan beliau sejak Malaysian Idol lagi, pastinya suara lantang Dina bakal memukau pengunjung Citta Mall nanti. Khabarnya Dina yang baru saja selesai merakamkan dua single barunya yang akan dilancarkan pada 2017. Agaknya kita akan dapat dengar tak lagu baru tu pada malam 31hb nanti? Nak tau, korang kena lah datang sendiri ke Citta Mall, hehehe.

Oh ya, korang tertanya tak macam mana Rz boleh tahu semua ni? mestilah RZ hadir pada majlis media preview dulu, sebab tu RZ kata 16 Going On 17 New Year Countdown Party pasti akan meletop punya!

Terima kasih juga pada Mr. Dakgalbi dan Flickers yang menyediakan makanan buat kitorang pada malam tersebut, sedap!!!






Korang tanda siap-siap kat reminder handphone dan kalendar 31hb Disember 2016 tau. Pastikan jangan salah lokasi hahaha, setkan waze anda ke Citta Mall, Ara Damansara. Jom Partaaaaayyyyy....


Monday, December 19, 2016

Teruja Menonton Perlumbaan Supermoto | FIM Asia Supermoto Championship 2016

Assalamualaikum semua,


Sebenarnya ada satu rahsia yang RZ simpan sekian lama bila bercerita tentang motor, tak kisahlah jenis kapcai ke, superbike ke, scrambler ke, apa saja yang bertayar dua, hahaha. Korang yang dah baca rahsia ni jangan bagitahu kat orang lain tau? hahaha. Rahsianya ialah;

RZ FOBIA NAIK MOTOR!

Kisah lama kemalangan motor beberapa tahun lalu, menjadikan RZ takut nak naik motor, hahaha. Ye lah, sampai tergolek-golek atas jalan raya. Dah serupa panda golek turun bukit dah rupanya, kikikikiii.

FIM Asia Supermoto Championship 2016

Tapi tujuan utama entri ini bukanlah nak cerita pasal kisah golek tu, hahaha. Sebenarnya nak cerita keterujaan RZ menonton sendiri FIM ASIA SUPERMOTO CHAMPIONSHIP 2016 bersama rakan-rakan KBBA9 bertempat di Stadium Shah Alam. Menunggang dengan menonton ni lain sikit perasaannya, menonton takdelah seseram menunggang, hahaha.

Sebenarnya FIM ASIA bukan satu nama yang baru dalam dunia suka permotoran Antarabangsa, ditubuhkan pada tahun 1904 FIM (Federal Internationale de Motocyclisme) bertujuan untuk menyelaras dan membangunkan sukan permotoran dan juga membantu pengguna motor dalam bidang yang berkaitan.

FIM ASIA SUPERMOTO CHAMPIONSHIP 2016 yang berlangsung di Stadium Shah Alam ini juga sebenarnya merupakan destinasi terakhir setelah 3 edisi yang terdahulu telah diadakan di Australia, Indonesia, Filipina dan kini di Malaysia. Apa yang lebih membanggakan Malaysia, peserta negara kita, Muhd Habibullah atau lebih dikenali dengan nama Gabit kini telah mendahului peserta-peserta lain dari segi kutipan mata melalui pencapaian cemerlangnya sepanjang siri kejohanan tahun 2016.

kiri - kanan (Gabit, Gaban & Khairi Zakaria) Pelumba Malaysia
FIM ASIA SUPERMOTO CHAMPIONSHIP 2016 ini disertai oleh pelumba dari 18 buah negara seperti Australia, United Kingdom, Jepun, Singapura, Taiwan, Indonesia dan banyak lagi. Jangan terkejut bukan pelumba lelaki saja yang menyertai ye? Ada pelumba wanita juga. Tak cukup terkejut lagi? Pelumba wanita tersebut berasal dari MALAYSIA! Siti Fatimah Husna, bangga weiii. 

FIM Asia Supermoto Championship 2016

Sebenarnya RZ tak tahu sangat akan kewujudan FIM ASIA SUPERMOTO CHAMPIONSHIP 2016 ni, kesian kan? Hahahaha. Harapnya selepas kejayaan anak malaysia dalam kejohanan ini, lebih banyak perhatian diberikan dan juga lebih banyak penaja yang besar-besar untuk menarik minat orang ramai bukan sahaja untuk menonton malah menarik minat anak muda di luar sana untuk menyerlahkan lagi kemahiran dalam sukan permotoran yang lebih membawa faedah dari berlumba secara haram dan berbahaya di "litar sendiri".

"ORANG KATA MAT MOTOR TAKKAN KE MANA?"

Siapa kata mat motor tak boleh berjaya? FIM ASIA SUPERMOTO CHAMPIONSHIP 2016 diungguli oleh.... tidak lain tidak bukan Muhd Habibullah a.k.a Gabit peserta negara kita! Gabit berjaya mengharumkan nama negara setelah mendahului pungutan mata keseluruhan sebanyak 171 mata menjadikan beliau sebagai juara keseluruhan kejohanan tersebut. Gabit membawa pulang piala kejohanan dan wang tunai USD3000 (RM13,428).

FIM Asia Supermoto Championship 2016
kredit www.ayuejean.com
SEKITAR FIM ASIA SUPERMOTO CHAMPIONSHIP 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016

Oh ya sebelum nak tutup cerita akhirnya RZ berjaya mengatasi fobia menunggang motor. Tak percaya?

FIM Asia Supermoto Championship 2016
kredit www.benashaari.com
Hahahahaha... Tipu je! tapi Big Ben (Ben Ashaari) kata macam RZ, ada juga yang percaya tu! hahahaa. 

FIM Asia Supermoto Championship 2016

Abaikan model paling kiri bawah tu! Hahahaa...

Thursday, November 24, 2016

Terlajak Tidur Sebab Bantal!

Assalamualaikum semua,

Lama betul tak update blog kan? Kesibukkan melampau sangat sejak akhir-akhir ni. Ditambah lagi dengan tidur yang kerap terganggu, tidur tak nyenyak, jadi mood untuk update entry tu tak sampai-sampai, hahahaha.

Bercakap pasal tidur yang kerap terganggu tu bukanlah sebab ada yang hantar "sesuatu" atau kena kacau hantu, hahahaha. Tapi sebab bantal dah lama, bangun je mesti sengal tengkuk. Ye lah, bantal dah tak gebu, letak je  kepala terus dah sama level dengan tilam dah, macam tak pakai bantal langsung, hahaha. Seksa tau, bila sakit tengkuk dek sebab salah bantal ni, nak 2 ke 3 hari jadi robot, kesian kan? hahaha.

bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Jadi penyelesaiannya ialah cari je bantal baru kan? Tapi takkan asyik nak tukar bantal je kerjanya, kena lah cari bantal yang tahan lama dan yang penting, GEBU, hahaha. Masa-masa macam ni teringat bantal yang super gebu masa duduk kat sebuah hotel yang famous gitu kat Kota Bharu. Dia punya selesa, letak je kepala atas bantal terus tak sedar diri dah, lena kaaauu!! hahahaha. 

Sejak dari kejadian salah tidur bulan lepas, nekad nak cari bantal sebiji macam kat hotel, demi demi nak mendapatkan tidur yang berkualiti, hahaha. Minggu lepas ternampak kat facebook, ada seorang sahabat menjual bantal hotel, ibarat orang mengantuk disorongkan bantal (memang cari bantal pun, hahahaha), bantuan datang tepat pada masanya.

bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Ok, mari kita cuba peluk sikit bantal ni. Sah! sama dengan bantal kat hotel. Gebunya! macam peluk diri sendiri pula, hahahaha. Tapi soalan utama:

"Selesa tak?"

Meh baca perbualan RZ sendiri dengan agen #DagPillow selepas try bantal untuk malam pertama;

bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Bayangkan lah sambung tidur jam 7 pagi, bangun-bangun je dah jam 12.30 tengahari. Nampak tak betapa selesanya tidur RZ, nyenyak tau? hahaha. Sengal tengkuk pun dah takde dah setiap pagi, tak stress dah, yeaaayyy! Dan kes terlajak ni berlanjutan bukan sehari saja, malah menjangkit ke hari ahadnya dan isnin, dah la isnin tu kerja, hahahaha..

Jadi RZ salahkan bantal ini sebab terlalu selesa, mengakibatkan RZ terlajak tidur, hahahaha. Tapi serius berbaloi, dah lama tak merasa tidur yang nyenyak dan berkualiti dan bebas sakit tengkuk, hahaha.



bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Brader hensem kat atas ni agen bantal #DAGPillow yang sah tau, RZ dapat bantal tersebut melalui beliau, ececehhh. C.O.D. Jangan risau stok sentiasa ada, nampak bantal-bantal kat belakang tu? Dah serupa menara dah, hahaha. 

Nak beli ke? Call/whatssap/SMS ke: 

017-939 1711 (Ahmad Fikri) 
017-344 5608 (Raihana)

Ok, nak sambung tidur dulu, eeehhhh!!!!


Wednesday, September 28, 2016

Anda Bakal Terpukau Dengan Gambar-Gambar Ini | Xcape Resort Sungai Lembing

Assalamualaikum semua,

Akhirnya hujung minggu yang RZ berpeluang untuk keluar dari kesibukan kotaraya Kuala Lumpur. Bukan Kompleks Kotaraya tu kat Pudu tu, hahaha. Keluarnya RZ dari Bandaraya Kuala Lumpur untuk menikmati sebuah percutian yang sudah lama ditunggu, percutian berkualiti. Tak main lah cuti-cuti duduk hotel, keluar shopping, tengok bangunan tinggi, menghadap gajet, itu hari-hari RZ dah hadap bila pergi balik kerja, hahaha.

Percutian kali ini membawa RZ jauh ke Sungai Lembing, Kuantan Pahang. RZ nak menjelajah hutan pula, nak tengok pokok-pokok, mandi kat air terjun, trekking, fuhhhh. Gajet semua sorok dalam beg, tak perlu sebab takde line, hahaha.

Xcape Resort Sungai Lembing

Sebenarnya entry ini, baru nak bagi suam-suam, entry seterusnya RZ akan cerita lebih panjang lebar lagi. Entry seterusnya korang akan disajikan dengan gambar-gambar seperti ini, hahahaa. Mohon terpukau dan teruja ye? hahaha...

GAMBAR SENYUMAN

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

GAMBAR TEMPAT MENARIK

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

GAMBAR MENAKUTKAN (hahaha)
Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

(muka takut tidak terkecuali)
Xcape Resort Sungai Lembing

  GAMBAR AKSI LAGAK NGERI BERTARAF ANTARABANGSA

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing


Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Macam mana? dah teruja tak? Nantikan entry seterusnya, lebih banyak bebel, lebih banyak gambar dan lebih membuatkan korang teruja.

Sebenarnya RZ takleh move on lagi dengan pengalaman di Sungai Lembing. Terima kasih kepada Xcape Resort Sungai lembing atas kenangan yang tak mungkin RZ lupakan. Banyak lagi RZ nak cerita tentang Xcape Resort Sungai Lembing ni, tak sabar nak bebel panjang lebar, hahahaha.

Errmmm, rasa macam nak pergi sana lagi dan tak nak balik KL dah, rindu suasanya di situ. Sungai Lembing, tunggu kehadiranku lagi!!!