PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Wednesday, January 20, 2016

Demam Dilwale | Penyanyi Asal Lagu Janam janam

Assalamualaikum semua,

Semua kawan-kawan RZ masih lagi demam dek akibat fenomena DILWALE, hahahaha. Lebih-lebih lagi bila dengar lagu ost filem tu, Janam Janam dan satu lagi lagu Gerua. RZ tak berkesempatan lagi nak menonton Dilwale di pawagam, jadi masih belum mengalami demam tersebut, hahahaha. 

Tapi ramai orang dok pakat share video youtube dua lagu tu, Janam janam & Gerua. Jadi RZ pun nak tumpang dengar lah juga, konon tak nak ketinggalan, hahaha. Lagunya not bad, klip videonya jangan cakap lah, cantik yang teramat okay?

Korang dah dengar ke lagunya? meh RZ tepek sket. Ini lagu Janam janam, rasanya belum ada klip video rasmi lagi (rasanya lah sebab tak tengok lagi wayangnya).


Ini pula lagu Gerua, MV cantik okay??? kagum sangat!!!


Tapi korang tau tak siapa penyanyi asal lagu-lagu tersebut? RZ cuba untuk google penyanyinya, almaklumlah bukan semua pelakon hindustan boleh menyanyi dengan cemerlang, hampir semua "lip sync" je. Google punya google, RZ pun jumpa lah juga dengan penyanyi asal lagu tu, iaitu ARJIT SINGH.


Arijit Singh is an Indian playback singer and a music programmer. Born in JiaganjMurshidabadWest Bengal, his career began upon participating in the reality show Fame Gurukul (2005), in which he lost at the finals. After winning another reality show called 10 Ke 10 Le Gaye Dil, Singh built a recording setup of his own, beginning his journey with music programming. Subsequently, he went to become as an assistant music programmer to Pritam ChakrabortyShankar-Ehsaan-LoyVishal-Shekhar and Mithoon.
Singh rose to widespread prominence and became a household name with the release of "Tum Hi Ho" from Aashiqui 2 (2013). He was given the Best Male Playback Singer award for the song, in 59th Filmfare Awards. In 2014, he collaborated with Jeet Gannguli—for whom he performed the rest of his tracks in Aashiqui 2 —for CityLights, where he rendered the romantic version of the song "Muskurane", which fetched him most nominations in the year. Gannguli composed Suno Na Sangemarmar and Shankar–Ehsaan–Loy's Sufi songMast Magan garnered him another two nominations in 60th Filmfare Awards. (SUMBER WIKIPEDIA)

Nak tengok video menyanyikan Janam Janam & Gerua secara live?

Pada RZ kedua-dua lagu ni agak boleh tahan lah juga, boleh layan nyanyi. Tapi tetap all time favorite RZ ialah lagu ini, lagu lain takleh lawan, hahahahaa. Dola Re dola dari filem DEVDAS, epik tau!!!
Enjoy!!!


4 comments:

Bella Idura said...

Good info. Tualaa.. gaduh ngan sepupu. dia kata srk yang nyanyi. Memamg tak percaya la..

razzwey razz said...

Srk nyanyi tak sedap! Hahaahahaaaa

Sue Izza said...

oiii sduah2 la,,move on plesss

Akif Imtiyaz said...

Best laaa lagu dia..janammm janaaaaam janammm