Cosmoderm

Saturday, January 9, 2016

Nanafa Juta Beauty | Blanco Set & Heroes Mens Wash

Assalamualaikum Semua,

Siapa di sini yang mementingkan penjagaan wajah? boleh la dikatakan semua la ye? Tapi selalunya bila sibuk kerja selalu takde masa nak cuci muka, ye la balik kerja terus pengsan, hahaha. Meh RZ perkenalkan korang pada satu produk yang baru saja memasuki pasaran lebih kurang 3 bulan yang lalu. Blanco Set dari Nanafa Juta Beauty memang sesuai untuk korang yang selalu sibuk tu (termasuk RZ).

Packaging Blanco set ni menarik gak, eye catching gitu! Berbekalkan tagline "Licin Monne Putih Seppo!" yang bermaksud "Licin Gila Putih Melepak!", Nanafa Juta Beauty sudah mula mendapat tempat yang baik di pasaran tempatan. Mari kita lihat produk keluaran Nanafa Juta Beauty. 
BLANCO SET

nanafa beauty blanco set

Blanco set yang terdiri dari Blanco Bar dan Blanco Serum sangat mudah digunakan. Basuh muka guna Blanco Bar, keringkan muka lepas tu sapukan pula Blanco Serum pada muka, senang kan?

Kelebihan Nanafa Beauty Blanco Set

- Menghilangkan Jerawat Pasir
- Menghilangkan Jerawat Batu
- Mencerahkan Kulit Secara Sekata
- Memudarkan Parut Jerawat
- Memudarkan Jeragat
- Mengekalkan Kelembapan Kulit Wajah
- Mengecilkan Pori-Pori Kulit
- Menganjalkan dan Menyegarkan Kulit
- Membuang Toksin


nanafa beauty blanco set


Yang penting Blanco Set ini telah mendapatkan kelulusan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Harga pula macam mana? Anda boleh beli secara set dan boleh juga beli berasingan.


Blanco Set RM80.00
nanafa beauty blanco set

Blanco Serum RM50.00
nanafa beauty blanco set

Blanco Bar RM40.00
nanafa beauty blanco set

RZ baru 5 hari menggunakan Blanco set ni pun dah terasa bezanya. Bayangkan kalau dah 10 hari? Mesti Licin Monne Putih Seppo! macam supermodel Victoria Secret! hahahaha! (ohmaaaiiii perasan betul budak nih!!) 


GAMBAR SEKADAR HIASAN, HAHAHAHAA!!!!!


HEROES MENS WASH

Haaaa, ada lagi satu produk baik punya juga dari Nanafa Juta Beauty. Tapi produk ini khas buat lelaki sahaja, ye lelaki sahaja. Jangan kecewa wanita & gugurlz di luar sana, produk untuk korang dah banyak dah, kami mahu juga! hahaha. Produk ini merupakan yang pertama seumpanya di Malaysia dan mungkin juga di dunia. Haaaaa, sila kagum ye? hehehe.

Produk ini diberi nama, Heroes Mens Wash! Macam mana rupa dan bentuknya? Macam mana nak pakai? Apa khasiatnya? RZ dah pakai ke belum? Berapa harganya? Kejap lagi RZ jawab ye? hehehe. 


nanafa beauty heroes mens wash


Heroes Mens Wash ni sebenarnya pencuci keintiman untuk lelaki gitu! Haaaaa, ye la, seperti perempuan juga, lelaki juga mahu jaga kulit wajah, jaga badan, dan kebersihan di bahagian "itu" juga kena lah jaga juga kan? Jangan fikir lain, kita fokus kepada kebersihan ye? hehehe.

nanafa beauty heroes mens wash

Banyak kelebihan Heroes Mens Wash ni, selain dari menjaga kebersihan, ia juga mengandungi:-

  • Beatin iaitu anti kerangsangan pada kulit yang mana berfungsi sebagai antiseptik yang membunuh bakteria yang tidak diingini. 
  • Glycerine iaitu mencerahkan warna kulit. Menggantikan sel sel kulit yang rosak dengan sel baru. Membantu menghilangkan kotoran di permukaan sel. 
  • Extra Sireh iaitu mengurangkan radang kulit dan melegakan gatal gatal. Ia juga mencegah ejakulasi pramatang. 
  • Sea Salt pula berfungsi untuk melegakan gatal gatal kulit. Bersifat alkali dan menguatkan sistem imunasi badan. 
  • Catuaba Extract iaitu membantu mengatasi masalah mati pucuk. Meningkatkan tumbesaran saiz penis serta meningkatkan  syahwat serta mengurangkan risiko kanser prostat. 
  • Menthol Crystal iaitu meningkatkan pengaliran darah dengan meningkatkan pengangkutan oksigen. 


nanafa beauty heroes mens wash

Macam mana nak pakai Heroes Mens Wash ni? Lagi mau tanya? hehehe. Senang sangat soalan tu. Ingat tau, Heroes Mens Wash ni pencuci keintiman lelaki, jadi jangan pula pakai satu badan buat mandi, kang seminggu dah habis, hahaha. Pakai setiap kali korang mandi juga, takyah risau. 

Picit sikit je atas tapak tangan, pastikan bahagian tu dah basah ye? Lepas tu sapu, bagi banyak buih dan biar untuk beberapa minit, ala sambil-sambil tu korang gosok lah gigi ke? main angry bird ke? kejap je, hahahaha. Lepas tu basuh dengan air bersih. Korang akan terasa sangat segar, rasa macam mint mint berangiiiiiiin je, haaaaa. Senang kan? RZ dah try Heroes Mens Wash ni, memang terbaik, hehehe.

Bagaimana dengan harga Heroes Mens Wash?  Sangat berpatutan ok? Lihat bawah.

nanafa beauty heroes mens wash

Amacam, berminat nak beli tak? RZ boleh katakan kedua-dua produk dari Nanafa Juta Beauty, Blanco Set dan juga Heroes Mens Wash ni memang bagus. Sebab RZ sendiri menggunakan kedua-dua produk ini. Kalau nak tengok terstimoni dari pengguna yang lain korang boleh terus ke page facebook atau instagram mereka. Kalau nak jadi agen jualan mereka juga dialu-alukan.

facebook

Instagram

No Telefon
016-4126546 / 016-9806500




4 comments:

Unknown said...

Yg macam gam UHU tu apa?

Unknown said...

Yg macam gam UHU tu apa?

razzwey razz said...

Serum lah... -_-

Akif Imtiyaz said...

Hehehe pkai jgn tak pakai..