PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Tuesday, January 5, 2016

Resort Agrofarmstay @ Skill Tech Melaka | Tempat Menarik Di Melaka

Assalamualaikum Semua,

Hujung minggu lalu RZ berpeluang untuk  menghadiri Bengkel Fotografi Kelab Blogger Ben Ashaari yang diadakan di Resort Agrofarmstay @ Skill Tech, Durian Tunggal Melaka. Lokasinya tak lah jauh sangat dari Tol Ayer Keroh dan juga sangat dekat Universiti Teknikal Malaysia (UTeM).

Sambil berbengkel tu, kira nak sambut juga tahun baru 2016 dengan cara yang lain, asyik dok dataran buat countdown je, bosan. Apakata kita manfaatkan cuti tahun baru tu dengan menuntut ilmu dan dalam masa yang sama menenangkan fikiran. Maka, Agrofarmstay @ Skill Tech menjadi pilihan kami, hehehe.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Bagi sesetengah ahli Kelab Blogger Ben Ashaari, kunjungan kali ini adalah buat kali kedua atau ketiga mereka, tapi bagi RZ ini adalah kali pertama RZ menjejakkan kaki ke Agrofarmstay @ Skill Tech yang berkeluasan 30 ekar dipenuhi kehijauan alam yang mendamaikan. Excited juga RZ nak explore tempat ni, dari kejauhan dah nampak kuda dah, hahahaa.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Anda mempunyai pilihan tempat penginapan di Agrofarmstay @ Skill Tech, antaranya:-

1. VILLA

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech


Villa yang sangat besar di atas bukit ini mengandungi 7 bilik (1 bilik 2 orang) sesuai untuk yang memiliki keluarga yang besar atau kegunaan korporat dan boleh juga untuk reunion kelab seperti Kelab Blogger Ben Ashaari, hehehee. Apa lagi yang ada dalam villa ini?

7 Bilik tidur (aircond)
2 Ruang tamu (atas/bawah)
1 Dapur 

Biasanya kalau dah menginap RZ amat pentingkan keselesaan katil dan bantal, Alhamdulillah duduk je atas katil rasa tak nak turun dah, selesa sangat hahahaha. Bilik-bilik pun luas, bersih, perabot tip top. 

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

2. CHALLET

Di Agrofarmstay @ Skill Tech juga terdapat 10 buah Challet yang setiap satunya boleh menempatkan 10 orang. Sesuai bagi yang ingin mengadakan kem motivasi ke, team building ke, hari keluarga atau apa-apa pun boleh, hehehe. Tandas juga disediakan tapi bukan di setiap challet, tetapi di luar hehehe. Tak perlu risau pasal sesat tak jumpa challet sebab, setiap challet mempunyai warna yang berlainan, hahahaha.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

3. Selain dari dari itu terdapat juga River View 2 Katil, River View 6 Katil dan Garden View 8 Katil yang boleh anda pilih untuk menginap. Keselesaan? Dijamin 100% selesa! Bukan sekadar Agrofarmstay yang memberi jaminan, tetapi RZ juga jamin anda akan rasa selesa di sini.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Bila dah menghadiri bengkel ni, mestilah korang akan tertanya juga "Mana bilik kuliah?". Jangan risau, di Agrofarmstay @ Skill Tech mereka menyediakan kemudahan tempat untuk mesyuarat, seminar, aktiviti luar, bilik ceramah, dewan makan terbuka dan tertutup juga. Dan yang penting WIFI pun ada, hehehe.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Selain dari bersantai di bilik, apa kata kita bersantai di kolam renang pula? ada kolam untuk kanak-kanak dan juga dewasa, tak dalam pun kalau RZ berdiri dalam kolam dewasa, level perut je, hahaha. Berdekatan dengan Villa juga ada kawasan padang yang luas jika nak buat sukaneka, senaman pagi atau nak piknik pun boleh, hehehe.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Ada kuda juga kat sini, namanya UJANG, hahahaha. Taklah sebenarnya namanya BUJANG, tapi dia suka Ujang, hahahaha. Macam kembar pun ye jugak! hahahaha. Kambing pun ada, juga, hehehe.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Pernah dengar cerita dongeng dulu-dulu pasal orang yang tinggal dalam rumah kasut? hehehe. Kat sini lah tempatnya, Agrofarmstay @ Skill Tech, hahahaha. Sebenarnya ini bilik karaoke je, hahaha. hantu karoks macam RZ ni memang melekat je lah mic kat tangan. 
Agrofarmstay @ Skill Tech


Kemudahan surau juga disediakan di Agrofarmstay @ Skill Tech jika ingin menunaikan solat berjemaah. Surau terapung gitu, di atas kolam.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Agrofarmstay @ Skill Tech

Kesimpulannya, Pengalaman menginap di Agrofarmstay @ Skill Tech ni sangat menyeronokkon. 2 hari 1 malam rasanya tak cukup, nak kena seminggu baru puas ni, hehehe. Insyaallah kalau ada rezeki nak ajak family RZ ke sini juga, nak relaks santai-santai, jauh dari hiruk pikuk bandar. Bak kata jiran RZ, back to nature katanya, hahahaha.

Agrofarmstay @ Skill Tech

Haaaa, abang kacak tinggi ni namanya Encik Bari, beliau merupakan pengurus Agrofarmstay @ Skill Tech. 

Sebarang pertanyaan atau urusan tempahan boleh menghubungi maklumat seperti di bawah:-

ALAMAT

RESORT AGROFARMSTAY@SKILL-TECH,
Lot 453, Batu 13,
Jalan Tebong/ Machap,
76100 Durian Tunggal,
Melaka

HOTLINE :

016-209 8623 / 012-2118246

Instagram: Agrofarmstay

17 comments:

YB Shehan said...

Nak repeat lg. Suasana tenang n slesa

Mera Hussain said...

2hr duduk situ asyik usha je kolan renang tu. Sampai ke sudah tak terjun. Huhu.. nak datang lagi!!

razzwey razz said...

Itu lah... Rileks habissssss...

razzwey razz said...

Tau takpe, geram je usha semingpul... Baru ingat nak pose ala² model majalah manggewwww... Hahahaha

Mummy Julia said...

Best rasa mcm nak return balik je kat sini.. Nyaman!

iffah hussin said...

next time datang nak bagi pancing... banyak ikan kat tasik tu hi hi hi

maryam assiddeeqah said...

Next tme nak terjun kolam

Ben Ashaari said...

Best!

Ben Ashaari said...

Best!

razzwey razz said...

Jom buat bengkel lagi kat sini...

razzwey razz said...

Next time Datang nak berendam kat semingpul....

razzwey razz said...

Haritu tak sempat... Lama tak berendam...

razzwey razz said...

Best woooooo

Yan Ty said...

Tempat ni memang best nk rest / berkursus.. lain suasana nya..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

acu yuhan said...

hi, menarik taw perkongsian ni. btw done follow, follow me back :)

Akif Imtiyaz said...

Sangat menarik..tempat pon best jer tuu..byk kemudahan..mesti seronok kat sana kan kan