Cosmoderm

Thursday, November 24, 2016

Terlajak Tidur Sebab Bantal!

Assalamualaikum semua,

Lama betul tak update blog kan? Kesibukkan melampau sangat sejak akhir-akhir ni. Ditambah lagi dengan tidur yang kerap terganggu, tidur tak nyenyak, jadi mood untuk update entry tu tak sampai-sampai, hahahaha.

Bercakap pasal tidur yang kerap terganggu tu bukanlah sebab ada yang hantar "sesuatu" atau kena kacau hantu, hahahaha. Tapi sebab bantal dah lama, bangun je mesti sengal tengkuk. Ye lah, bantal dah tak gebu, letak je  kepala terus dah sama level dengan tilam dah, macam tak pakai bantal langsung, hahaha. Seksa tau, bila sakit tengkuk dek sebab salah bantal ni, nak 2 ke 3 hari jadi robot, kesian kan? hahaha.

bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Jadi penyelesaiannya ialah cari je bantal baru kan? Tapi takkan asyik nak tukar bantal je kerjanya, kena lah cari bantal yang tahan lama dan yang penting, GEBU, hahaha. Masa-masa macam ni teringat bantal yang super gebu masa duduk kat sebuah hotel yang famous gitu kat Kota Bharu. Dia punya selesa, letak je kepala atas bantal terus tak sedar diri dah, lena kaaauu!! hahahaha. 

Sejak dari kejadian salah tidur bulan lepas, nekad nak cari bantal sebiji macam kat hotel, demi demi nak mendapatkan tidur yang berkualiti, hahaha. Minggu lepas ternampak kat facebook, ada seorang sahabat menjual bantal hotel, ibarat orang mengantuk disorongkan bantal (memang cari bantal pun, hahahaha), bantuan datang tepat pada masanya.

bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Ok, mari kita cuba peluk sikit bantal ni. Sah! sama dengan bantal kat hotel. Gebunya! macam peluk diri sendiri pula, hahahaha. Tapi soalan utama:

"Selesa tak?"

Meh baca perbualan RZ sendiri dengan agen #DagPillow selepas try bantal untuk malam pertama;

bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Bayangkan lah sambung tidur jam 7 pagi, bangun-bangun je dah jam 12.30 tengahari. Nampak tak betapa selesanya tidur RZ, nyenyak tau? hahaha. Sengal tengkuk pun dah takde dah setiap pagi, tak stress dah, yeaaayyy! Dan kes terlajak ni berlanjutan bukan sehari saja, malah menjangkit ke hari ahadnya dan isnin, dah la isnin tu kerja, hahahaha..

Jadi RZ salahkan bantal ini sebab terlalu selesa, mengakibatkan RZ terlajak tidur, hahahaha. Tapi serius berbaloi, dah lama tak merasa tidur yang nyenyak dan berkualiti dan bebas sakit tengkuk, hahaha.



bantal hotel, Das Abdul Global, #DAGPillow

Brader hensem kat atas ni agen bantal #DAGPillow yang sah tau, RZ dapat bantal tersebut melalui beliau, ececehhh. C.O.D. Jangan risau stok sentiasa ada, nampak bantal-bantal kat belakang tu? Dah serupa menara dah, hahaha. 

Nak beli ke? Call/whatssap/SMS ke: 

017-939 1711 (Ahmad Fikri) 
017-344 5608 (Raihana)

Ok, nak sambung tidur dulu, eeehhhh!!!!


4 comments:

cik za said...

wahh! kalo sedap rasanya macam nak borong je..
lagi pulak kita lately kerap sakit kepala. and leher'

razzwey razz said...

Serius sedap, ada 2 jenis bantal tapi try yang ni dulu. Tapi yang ni pun dah selesa gile...

Raihana Nadzri said...

Cikza. Boleh la try bantal yg kami jual ni. InsyaAllah selesa. Ramai customer yg berpuas hati..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)