Cosmoderm


Thursday, April 28, 2016

Bila Mira Filzah Komen Di Blog Razzwey

Assalamualaikum semua,

Benda ni dah berlaku lama dah, tapi baru teringat nak cerita kat sini. Terkejut beruk RZ bila Mira Filzah komen kat blog RZ yang tak seberapa ni (walaupun sebenarnya memang syak ada orang menyamar), hahahaha. Tapi sebab nama Mira Filzah tu, RZ redha je konon-konon dia sendiri yang komen, hahahaha.


Malas nak cakap banyak, korang tengok je lah komen di gambar bawah ni. hahahaha.


Tapi bila ada komen yang ini pula


Kalau dah "bodyguard Mira Filzah" pun komen sekaki, sah la menyamar! benci betul lah! hahahahaa.

P/S: Hati-hati dengan individu menyamar sebagai artis, hahahaha.

Wednesday, April 27, 2016

Jubah Lelaki Moden 'Ipman' Dari Rizq Design Bakal Viral?

Assalamualaikum semua,

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini fenomena jubah lelaki makin banyak di pasaran, dan RZ pun tak silap dah 2 tahun beraya dengan hanya berjubah, gitu! Bukan lah maksudnya RZ tiada baju melayu yang biasa tu, ada je cuma kadang-kadang bila buka almari sekurang-kurangnya ada lah beberapa pilihan pakaian untuk dipakai kan? hahaha. RZ pun selesa berjubah sebab senang pakai, sarung je, hehehe.

Cuma kesulitan RZ bila memilih jubah ialah kebanyakan yang dijual berpotongan slim fit. RZ pula bukan slim, bila sarung sah-sah akan jadi 'fit' a.k.a KETAT, hahaha. RZ pun bukan lah jenis yang memilih bab berpakaian ni, asal ada je haaa gitu. Walaupun kadang-kadang teringin juga nak bergaya stylo mylo, hahaha.

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Jadi, bila RZ dapat tahu yang jubah-jubah yang dikeluarkan oleh Rizq Design ini berpotongan Regular Fit, haaa nampak gaya raya ni berjubah lagi lah RZ ye? hahaha. RZ berpeluang untuk melihat koleksi terbaru jubah lelaki moden dari Rizq Design yang mempunyai rekaan unik seperti jubah yang dipakai dalam filem 'Ip Man'. Koleksi terbaru ini diperkenalkan sendiri oleh pemilik jenama Rizq Design, Fazreen Rafi. Rasanya jubah 'Ip Man' untuk Aidilfitri 2016 ini juga bakal 'viral' kerana keunikan rekaannya. RZ suka rekaanya yang sederhana, unik dan material yang selesa dipakai.

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Fazreen Rafi, mesti korang kenal kan? pelakon muda yang kini dah bergelar usahawan. RZ tak berpeluang menonton drama lakonannya, tapi si Afiq tu peminat setia drama Spa Q, dia yang bagitau, hahaha. Dalam gambar, jubah 'Ip Man' ni nampak cantik juga, teringin juga nak tengok ia dipakai secara live gitu, dapat pegang sendiri jubah ni, tengok sendiri kualiti kain, jahitan dan kemasan. Ala-ala pengkritik fesyen pula, hahaha.
   
Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man
  
Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Mari kita lihat bagaimana jubah 'Ip Man' ini digayakan secara live.

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Cantik juga bila jubah 'Ip Man' ni disarungkan ke blogger Lan Careno ni, terus RZ rasa terpikat, errr kat jubah, bukan dekat Lan, hahaha. Di bahagian sisi kanan jubah ini ada zip tapi bukan panjang hingga ke bawah, sedang elok untuk kita selesa untuk sarungkan ke badan. 
Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Di bahagian pergelangan tangan jubah, logo Rizq Design (RD) tersulam cantik berwarna keemasan, menampakkan ciri mewah dan ekslusif dan kemasan jahitan yang berkualiti.

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Dalam sesi yang sama, Fazreen Rafi juga memperkenalkan kurta juga dari Rizq Design, yang ini pun rasanya macam nak beli juga, sebab cantik!

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Seperti biasa, nak juga tengok kurta ini secara live kan?

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Segak Abang PCL kita menggayakan kurta dari Rizq Design ni, material kain tak sama seperti jubah 'Ip Man' tapi pegang je kurta ni dah boleh tau, material yang digunakan memang berkualiti tinggi dan tak panas bila dipakai. Butang pada pergelangan tangan menjadikan kurta ini juga sebagai 'Wudhu Friendly', mudah.

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Okay, mari kita bercerita pasal pilihan saiz. pilihan saiz bermula dari saiz S hingga XXL, maka RZ pun boleh pakai jubah 'Ip Man' ni, jadi yang lebih kecil dari RZ lagi tiada masalah, hahahaha. RZ sebagai benchmark gitu.

Dah sembang pasal saiz, harga pula bagaimana? pilihan warna macam mana?

Harga jualan bagi koleksi jubah & kurta moden bermula dari RM 109 sehingga RM 229. Terdapat 3 koleksi jubah dengan 10 pilihan warna setiap koleksi, dan 1 koleksi kurta moden dengan 10 pilihan warna.

Sempena  Aidilfitri ini juga Rizq Design berkolaborasi dengan pelakon baru yang top meletop dengan drama Tundukkan Playboy Itu, Hafidz Roshdi. RZ pun tau drama tu dari budak Afiq tu juga, hahahah. Cantik juga jubah yang ini, alahaiiii nak beli yang mana satu ni?
Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Antara koleksi lain dari Rizq Design.

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

berita baik kepada para peniaga di luar sana yang ingin menjadi agen/dropship jubah lelaki moden. Anda dijemput ke OPEN DAY JUBAH LELAKI MODEN untuk melihat dan merasai sendiri koleksi jubah dan kurta Rizq Design sempena Aidilfitri 2016.

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man


Tarikh: 30 April & 1 Mei 2016
Masa: 10 pagi – 8 malam
Lokasi: Alam Avenue 2, Seksyen 16 Shah Alam

Kelebihan bila anda menjadi agen/dropship dengan Jubah Lelaki Moden:

Kadar keuntungan yang menarik bagi agen, bermula dari 20% sehingga 50%, heyyy banyak tu!!!. Agen boleh mula membuat PRE-ORDER bermula 30 April 2016 dan stok dijangka tiba pada 1 Jun 2016. Ingat, 1 JUN 2016, hehehe.

Untuk lebih lanjut mengenai Jubah Lelaki Moden, sila ikuti perkembangan mereka di:-

Facebook:

Instagram:

Sebagai penutup, apa lagi? Senyum semua!!!

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Jubah lelaki moden Rizq Design Jubah ip man

Tuesday, April 26, 2016

Pekan Station Kampung Baru | Restoran Western Murah

Assalamualaikum semua,

Asyik makan je kerjanya RZ ni kan? Ye la, kejap-kejap entry makan, tengok facebook gambar makan lagi, pergi sana makan, pergi sini makan, hahaha. Well, nak buat macam mana dah namanya kerja kan? Tapi kerja makan ni, memang RZ suka lah.

Siapa suka western food? Angkat tangan! Korang terbayang apa? Fish & Chips? Chicken Chop? Lamb Chop? apa lagi? takkan tu je kan, ada banyak lagi sebenarnya. Korang baru makan sikit je tu, hahaha. Tapi dalam kepala korang mesti dah cakap "western food mesti mahal!" betul tak?

Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL

RZ cadangkan korang ke Pekan Station, Kampung Baru. RZ baru je ke sana dengan rakan-rakan Kelab Blogger Ben Ashaari, memang serius berbaloi. Kalau nak cakap bab harga pula, memang sangat-sangat berpatutan, tak padan dengan portion besarnya, tengah-tengah Bandaraya KL pula tu! hahaha. Kalau korang jenis yang cepat kenyang, sepinggan tu boleh makan 2 orang, hahaha.

Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL

Nampak gambar di atas tu, memang tengah-tengah KL kan? cantik view boleh nampak KLCC, Menara KL & banyak lagi lah bangunan tinggi belakang tu, hahaha. Cuma kat sini parking je lah yang jadi kerumitan, alaa parking jauh sikit boleh je (jalan kaki 2 minit kot?), takkan nak parking sampai sebelah meja makan kot? hahaha. RZ jamin kotang takkan menyesal.

Sampai je kat Pekan Station, RZ tengok menu. Mak aihhh murahnya! Murah la nak dibandingkan dengan restoran western lain di tengah-tengah KL tu, haaaa.


Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL

Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL

Jangan terkejut bila tengok menu di atas, harga setiap menu tiada yang melebihi RM20 pun! Korang akan lagi terkejut bila tengok portion setiap menu tu, besar! RZ makan sepinggan pun semput tau! hahahaha.

Apa yang kitorang makan?

Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Lamb Chop RM16.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Fish & Chips RM10.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Chicken Bleu RM12.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Mix Grill RM16.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Beef Steak RM14.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Chicken Grill RM11.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Chicken Grill Pasta RM11.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Mix Grill Pasta RM16.00 WAJIB CUBA!!
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Meatballs (10 biji) RM5.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Mushroom Soup RM4.00
Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL
Chicken Boxing (7 pcs) RM8.50 highly recommended
Kredit gambar-gambar oleh LAN CARENO

Dah tengok kan? Portion besar wooo!!! Kalau tak habis boleh bungkus bawa balik sambung makan kat rumah, haaaa. Kalau pergi makan kat restoran western yang lain susah nak jumpa portion sebanyak ni, murah lagi! Kan RZ dah kata, TAK PADAN DENGAN PORTION BESAR! Jadi kehadiran RZ ke Pekan Station Kampung Baru ni, memang sangatlah berbaloi! Tak sia-sia tak makan tengahari sebelum tu, hahaha.

Pekan Station Kampung Baru Restoran Western Murah KL

Ada yang tanya RZ, "ada delivery service ke?".

Memang ada pun, haaaaa. Pekan Station Kampung Baru ada perkhidmatan penghantaran ke HKL, Hospital Pusrawi, IJN, Kg. Baru Medical Centre dan tak lupa juga sekitar kawasan Kg Baru. Peghantaran hingga ke dalam wad juga boleh tau? Tapi ada syaratnya, hehehe. Pembelian minimum ialah RM30, barulah boleh buat delivery. Harga delivery adalah sedikit berbeza dengan harga dine-in. Namun masih berbaloi tau?

Pekan Station Kampung Baru mula beroperasi jam 6 petang hingga 1 pagi dan ditutup pada hari Khamis. Tapi sebelum korang datang boleh tengok laman facebook mereka. Biasanya sebarang makluman akan diumumkan di sana, samada restoran ditutup atau ada promosi terbaru ke. Laman facebook Pekan Station sangat aktif, anda juga boleh berinteraksi melalui laman sosial.  

Restoran Pekan Station

Jalan Raja Uda, Kg. Baru Kuala Lumpur. 

(Waze Pekan Station Western Food)

Tel: 010-796 0648

Operation Hour: 6 petang – 1 pagi

Tutup: Setiap Khamis

Facebook: Pekan Station

Instagram: @PekanStation




Friday, April 22, 2016

Tertewas Dengan Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Assalamualaikum semua,


Beberapa hari yang lalu RZ bersama dengan rakan Kelab Blogger Ben Ashaari berpeluang untuk mengunjungi cawangan kafe Pretz n' Beanz yang baharu dibuka di Bangsar. RZ pun baru pertama kali ke sini. Selalu tengok kat facebook kawan-kawan pergi tapi cawangan kat Solaris Mont Kiara, namun terasa cemburu diri ini, hahahaha. Lokasi Pretz n Beanz Bangsar sangat mudah untuk anda jumpa, Jalan Telawi 2, betul-betul berhadapan dengan La Bodega, hehehe.

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Jom kita ronda-ronda sekitar, hehehe.


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

RZ sukakan dekorasi dalaman Pretz n' Beanz ni, minimalis, tidak sarat dengan hiasan berat. Ruang yang luas dan selesa, malah jarak antara setiap meja juga dalam keadaan yang selesa. Maka RZ tak perlu risau terlanggar meja sebelah, tersadung kerusi orang hahahaha.

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar


Nampak kan? Ruang sangat selesa di antara setiap meja, jadi kalau nak bercinta ke, nak bergosip ke tak perlu risau orang meja sebelah terdengar, hahaha. Kalau nak guna bawa laptop buat kerja atau nak update blog pun boleh kerana Pretz n' Beanz menyediakan kemudahan sambungan internet wi-fi, hehehe. Tanya je password kat staff Pretz n' Beanz yang sangat peramah dan sentiasa senyum, pasti permintaan anda akan ditunaikan, hehehe.

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar


Ada juga ruang untuk anda memberikan komen terhadap perkhidmatan yang diberikan ooleh pihak Pretz n' Beanz, tak kira lah dari segi layanan staff mahupun keenakan makanan serta kenangan istimewa di sana, hehehe.


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Apa yang kitorang makan di Pretz n' Beanz?

Continental Breakfast ini boleh kata hidangan sarapan barat yang sempurna gitu, ditambah lagi dengan cendawan memang kecur air liur RZ masa ambil bau, hahahaha. 


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar
Continental Breakfast
Haaaa, yang ini menu kegemaran RZ, Champignon Baked Egg served with pretzel & Sour Cream Onion. Walaupun rupa luarannya seperti lasagna, tapi rasanya jauh lebih sedap, rasa macam tak cukup semangkuk ni, hahaha.

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Nak tengok dari jarak dekat? nah...

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar


Haaaa, menu ini RZ pasti anda tak pernah jumpa lagi di mana-mana kafe, Pretz n' Beanz memperkenalkan Pretzel Pizza, serius sangat sedap! Anda boleh pilih di antara pizza 7 inci atau 10 inci. Tempting kan pretzel pizza ni? haaaa, kena lah datang sendiri ke Pretz n' Beanz, cuba sendiri! Tak menyesal!


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar


Ini pula Dory Fish with cream spaghetti ni memang ohsem! Ikan Dory memang kegemaran RZ, isi lembut, kena pula dengan spaghetti yang berkrim. Mujur RZ berkongsi dengan kawan, kalau tak dah licin RZ habiskan seorang ni, hahaha.


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Apalah makna singgah ke Pretz n' Beanz kalau tak order Pretzel kan? hahaha. 


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar


Takkan makan je kan? Mesti lah kitorang order minuman dan juga pencuci mulut. Singgah di Pretz n' Beanz memang takde istilah kenyang, hahahaha. Sentiasa rasa nak tambah order je lagi, semua sedap! hahaha.


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar


Dessert kat sini, ya ampun. RZ surrender, terbaik wooookkkkk!!!! Volcano Chocolate Cake with Ice Cream ni betul-betul menggoda nafsu makan, hahaha. Antara yang korang patut cuba bila ke Pretz n' Beanz. Gambar di bawah ini juga antara menu yang RZ rekomen untuk korang cuba, sangat menggiurkan, hahaha. Blueberry Cheese Cake dan Rainbow Chilled Cheese Cake, mantap!


Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar

Kafe Pretz n' Beanz Bangsar


RZ kerap ke Bangsar sejak akhir-akhir ini, kalau anda lihat entry-entry yang lepas. Tapi Pretz n' Beanz ni memang berada di liganya sendiri, antara tempat yang RZ akan singgah. Kalau tak singgah makan pun, mungkin akan datang untuk take away

Untuk lebih lanjut atau ingin mengetahui promosi terbaru dari Pretz n' Beanz, ikuti link-link di bawah:-

Facebook :
Instagram :
Email :
pretznbeanz@pretznbeanz.com

No.9 Jalan Telawi 2 Bangsar Baru,
56100 Kuala Lumpur, Malaysia.

Telefon : 03-22019026