PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Friday, July 22, 2016

Leher Dah Nampak! | Kurus dengan KuRose

Assalamualaikum semua,

Tak lewat lagi kan RZ nak ucap Selamat Hari Raya? Raya sebulan weh! Mestilah meriah kan, pakai baju cantik-cantik, boleh makan macam-macam, haaaa gitu! Tapi sebelum tu, nak tanya juga, puasa korang bagaimana pula? Bagi yang berniat untuk menurunkan berat badan sempena ramadan ni, berjaya tak? hehehe. Bagi yang berjaya RZ ucapkan tahniah, namun pada yang kurang berjaya menurunkan berat badan semasa ramadan baru-baru ini, RZ syorkan korang cuba KuRose!

KuRose ke Kurus? RZ tak salah taip, KuRose ni sebenarnya nama produk. Tujuannya? Dah namanya KuRose, mestilah antara tujuan utamanya ialah untuk mengKURUSkan badan, tak gitu? Tapi selain dari menurunkan berat badan, ada banyak lagi manfaat KuRose ni. Sekejap lagi RZ cerita panjang lebar, hehehe.

KuRose, KuRose Stay Slim,

Apa kandungan dalam KuRose?

KuRose, KuRose Stay Slim,

Sebenarnya KuRose ni merupakan minuman detox, ala yang korang selalu lihat kat facebook tu, potong lemon, potong limau nipis, letak timun rendam semalaman dalam botol air. Haaaa, tapi kali ini korang tak perlu nak potong-potong lagi dah, semua kandungan digabungkan di dalam 1 sachet yang kecil ini saja.


KuRose, KuRose Stay Slim,

KuRose mengandungi 21 sachet yang boleh diminum terus selepas dibuka, RZ amalkan 1 sachet sebelum tidur. TIADA kesan sampingan drastik seperti buang air besar tanpa henti, hahaha. Baguslah kan? Penat tau kalau nak berulang alik ke tandas. Sebab tu RZ suka KuRose ni, tidak memberi kesan sampingan yang pelik, hahaha.


KuRose, KuRose Stay Slim,

RZ ada sebutkan tadi, selain dari menurunkan berat badan, KuRose juga mempunyai banyak lagi kelebihan. Nak tau apa dia? lihat gambar di bawah berserta testimoni pengguna KuRose sekali.

KuRose, KuRose Stay Slim,

RZ mula menggunakan KuRose bermula minggu ketiga ramadan, walaupun pada ketika itu pemakanan pun tak begitu teratur sangat, dek kerana jemputan berbuka puasa di sana sini, tapi kesannya tetap kelihatan. Bagaimana jika RZ menggunakan KuRose dalam masa yang sama membuat senaman dah mengawal pemakanan? mesti lebih ketara perubahannya. Nak tengok perubahan pada RZ tak?

SEBELUM

KuRose, KuRose Stay Slim,

SELEPAS (2 MINGGU MENGAMALKAN KUROSE)

KuRose, KuRose Stay Slim,

KuRose, KuRose Stay Slim,

Selepas 2 minggu, paling ketara kelihatan ialah Double Chin RZ dah semakin susut. Selain dari itu, tali pinggang RZ pun sudah terpaksa ditambah lubang lagi, kerana sudah mulai longgar, seluar kerja pun dah longgar, baju pun sama. Haaaa Kulit pun nampak cerah sikit, hahahaha. Makin cantik lah RZ lepas ni, ehhh kacak! haaaaa, Kurus, Kacak dan Sihat, gitu!
Gambar di bawah meruapakan antara yang berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan KuRose. Segak dan cantik semuanya.

KuRose, KuRose Stay Slim,

KuRose, KuRose Stay Slim,

KuRose, KuRose Stay Slim,

KuRose, KuRose Stay Slim,

Haaaaa, macam mana? RZ bukan saja selitkan testimoni orang lain saja tau. Malah testimoni dari RZ sendiri, memang berkesan. Dan RZ juga bercadang untuk meneruskan lagi pengambilan KuRose sehinggan mencapai berat badan yang ideal gitu. Yang penting sekali ialah, KuRose merupakan produk buatan Malaysia, Halal dan diklasifikasikan di bawah kategori makanan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Ada yang berminat nak dapatkan KuRose, sempena hari raya ini KuRose akan dijual dengan harga kasih sayang gitu, cuma RM100 sebotol/21 sachet. Tawaran harga kasih sayang ini hanya terhad kepada 100 pembelian botol yang pertama saja, cepaaatttt!!! Harga asal bagi KuRose ialah RM188, jimat banyak tu.

Untuk lebih lanjut mengenai KuRose, lawati:-

Facebook

Instagram

Hotline
019- 2176962

Wednesday, July 20, 2016

'Bonding Time' Bersama Bapa

Assalamualaikum semua,


Maaflah menyepi seketika dari blog, bukan apa mood raya tahun agak sedikit terganggu kerana kesihatan yang tak menentu, dengan demamnya, batuknya, selsemanya, sakit kepala lagi, adoyai! Memang boleh bikin hilang mood, malah nak baring pun takde mood, apatah lagi nak bangun, hahahaha.

Maka raya kali tak banyak pun keluar ke rumah kawan-kawan, ke shopping mall, lebih banyak menghabiskan masa di rumah bersama keluarga saja. Ye lah, dah balik setahun sekali, takkan nak habiskan masa sekejap saja kan dengan keluarga? Maka hanya berehat di rumah, menonton wayang bersama adik beradik, buka youtube tengok ceramah ustaz Shamsul Debat, bermain game dengan anak-anak saudara, gotong royong, mandikan kucing, ke pasar bersama ibu, berjoging di taman bersama bapa, haaaa banyak lagi lah, semua dilakukan bersama keluarga.

Bercakap pasal joging bersama bapa, sebenarnya bukan joging pun kami sekadar berjalan mengelilingi trek di taman sambil berbual. Lagipun keadaan kaki bapa yang belum sembuh sepenuhnya menyulitkan bapa untuk berjalan dengan laju, apatah lagi untuk berlari-lari anak. Jadi riadah anak-bapa ini lebih kepada bonding time mengeratkan lagi kemesraan kami berdua.




Grace Point, sembulan menjadi lokasi riadah kami. Lokasi yang bersih, selamat, tidak panas dan dekat dengan rumah menjadi kriteria pemilihan taman ini sebagai tapak riadah kami. Sebenarnya di sekitar rumah saja ada banyak tempat riadah, tapi bapa yang tidak suka tempat yang terlalu ramai orang (sama seperti anaknya juga, hehehe) menyukai lokasi ini. Parking juga tidak menjadi masalah di sini. Untuk yang tidak tahu, Grace Point merangkumi tempat beriadah, Food Court, taman permainan, tugu peringatan Double Six, muzium mini Double Six dilengkapi dengan kemudahan tandas (bersih gila okayy???).






Treknya tidaklah begitu jauh, satu pusingan hanya 500 meter saja, tapi itupun tidak terasa jauh sebab kiri kanan saja diapit dengan pokok-pokok, redup saja rasanya. 




Berjalan sambil bersembang-sembang dengan bapa tidak terasa sudah 10 pusingan dihabiskan. Oh ya, taman ini bukan saja ada trek untuk berjalan/joging saja tapi ada peralatan untuk bersenam juga.




Kebersihan taman ini juga sentiasa terjaga, setiap hari memang petugas pembersihan menjalankan tugas memastikan kebersihan taman sentiasa bersih dan selamat. Memang tip top. Oh ya, kami juga ditemani oleh seekor kucing, hehehe.




Fakta Tugu Peringatan Double Six

Tugu Peringatan Double Six adalah sebuah memorial yang terletak di Sembulan di dalam kawasan kompleks perumahan Taman Grace di Kota KinabaluSabahMalaysia bagi mengingati tragedi kemalangan pesawat pada 6 Jun 1976 dikenali sebagai Tragedi Double Six yang telah meragut nyawa Ketua Menteri pertama Sabah, iaitu Tun Fuad Stephens, beserta enam menteri lain. Sumber (Wikipedia)

Fakta Menarik: Bapa RZ melihat sendiri kapal terbang tersebut terhempas di situ.