PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Wednesday, September 28, 2016

Anda Bakal Terpukau Dengan Gambar-Gambar Ini | Xcape Resort Sungai Lembing

Assalamualaikum semua,

Akhirnya hujung minggu yang RZ berpeluang untuk keluar dari kesibukan kotaraya Kuala Lumpur. Bukan Kompleks Kotaraya tu kat Pudu tu, hahaha. Keluarnya RZ dari Bandaraya Kuala Lumpur untuk menikmati sebuah percutian yang sudah lama ditunggu, percutian berkualiti. Tak main lah cuti-cuti duduk hotel, keluar shopping, tengok bangunan tinggi, menghadap gajet, itu hari-hari RZ dah hadap bila pergi balik kerja, hahaha.

Percutian kali ini membawa RZ jauh ke Sungai Lembing, Kuantan Pahang. RZ nak menjelajah hutan pula, nak tengok pokok-pokok, mandi kat air terjun, trekking, fuhhhh. Gajet semua sorok dalam beg, tak perlu sebab takde line, hahaha.

Xcape Resort Sungai Lembing

Sebenarnya entry ini, baru nak bagi suam-suam, entry seterusnya RZ akan cerita lebih panjang lebar lagi. Entry seterusnya korang akan disajikan dengan gambar-gambar seperti ini, hahahaa. Mohon terpukau dan teruja ye? hahaha...

GAMBAR SENYUMAN

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

GAMBAR TEMPAT MENARIK

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

GAMBAR MENAKUTKAN (hahaha)
Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

(muka takut tidak terkecuali)
Xcape Resort Sungai Lembing

  GAMBAR AKSI LAGAK NGERI BERTARAF ANTARABANGSA

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing


Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Xcape Resort Sungai Lembing

Macam mana? dah teruja tak? Nantikan entry seterusnya, lebih banyak bebel, lebih banyak gambar dan lebih membuatkan korang teruja.

Sebenarnya RZ takleh move on lagi dengan pengalaman di Sungai Lembing. Terima kasih kepada Xcape Resort Sungai lembing atas kenangan yang tak mungkin RZ lupakan. Banyak lagi RZ nak cerita tentang Xcape Resort Sungai Lembing ni, tak sabar nak bebel panjang lebar, hahahaha.

Errmmm, rasa macam nak pergi sana lagi dan tak nak balik KL dah, rindu suasanya di situ. Sungai Lembing, tunggu kehadiranku lagi!!!

Sunday, September 11, 2016

Bila Gambar Dah viral

Assalamualaikum semua, 

Nak dijadikan cerita, ada lah sebuah drama kat tv baru-baru ni pasal kisah cinta seorang abang tentera, hahaha. RZ tak berkesempatan nak menonton drama tu, almaklumlah balik kerja je dah pukul berapa, memang tak sempat nak menghadap tv lah.


Biasalah drama-drama adaptasi novel ni, memang selalu je mendapat kritikan netizen, malah hingga ke page-page fb yang besar seperti "Siakap Masak Keli", "Pen Merah Jambu", "Oh Matahari" dan juga "Sultan Melatah", hahahaha. 


Atas tu, itulah gambar yang diviralkan di media sosial, Facebook, twitter, instagram. Boleh pula dikata bentuk dressing tu macam telur mata, hahahaa. Maka RZ tak nak ketinggalan untuk ikut sama, hahahaha.



Tapi tak sangka kurang dari 24 jam, keluar pula post ini:



Hambekkk!!! 4.5k retweet kau! Hahahahaa. Kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Ingatkan dah senyap dah, tapi kurang 48 jam ada lagi yang keluar, hahaha.


Nak cakap apa lagi, 18k like. Mujur takde sebarang "hencapan" di ruangan komen, ye lah sekadar hiburan saja. Takde niat untuk memburukkan siapa-siapa, mahupun drama tersebut. Hahahahaaa... Terima je lah bila gambar dah viral, hahaha.