PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Sunday, January 15, 2017

Scrummy Restaurant & Cafe | Lokasi Pilihan Menganjurkan Pelbagai Majlis

Assalamualaikum semua,

Korang perasan tak zaman sekarang menganjurkan majlis di restoran/kafe menjadi trend ikutan ramai orang? Tak kisah la majlis hari lahir, majlis perkahwinan/pertunangan, pelancaran produk, pertunjukkan fesyen dan banyak lagi lah. Ada yang berpendapat menganjurkan majlis di lokasi-lokasi sebegini lebih mudah dan lebih rendah kosnya berbanding mengadakannya di kompleks membeli belah, dewan besar dan sebagainya. Majlis juga kelihatan lebih tersusun dan kelihatan eksklusif gitu, betul tak? hehehe...

Lokasi Restoran yang RZ kunjungi kali ini memang sesuai sangat untuk menganjurkan sebarang majlis seperti yang RZ sebutkan di atas, tapi bukan itu sahaja malah banyak lagi acara/majlis lagi. Nanti RZ ceritakan dengan lebih lanjut.

Selamat datang ke SCRUMMY RESTAURANT & CAFE

Scrummy Restaurant & Cafe

Suasana Scrummy Restaurant & Cafe yang sangat Welcoming membuatkan RZ teruja nak masuk ke dalam. Dari pandangan luar, nampak macam kecil je, tapi melangkah je masuk ke dalam memang agak luas juga dan perkara pertama RZ terfikir selepas masuk ialah...


"Macam kafe-kafe dalam drama Korea! Comel!"

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Suasana agak mendamaikan, dengan warna-warna cerah dan ceria, pencahayaan pun menarik dan RZ suka jarak yang selesa di antara setiap meja, maklumlah RZ ni kadang-kadang kalau tak terlanggar meja sebelah, tersadung kaki kat kerusi orang lah, hahaha. Rasanya situasi tu takkan berlaku kat Scrummy Restaurant & Cafe ni dah! 

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Kemudahan surau yang selesa disediakan di sini, serta paip untuk mengambil wudhu' juga diletakkan di dalam ruangan yang sama. Sangat memudahkan pengunjung.

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Kemudahan tandas pun disediakan, jangan risau, hehehe.

Scrummy Restaurant & Cafe

Ada juga ruang santai di mana korang boleh duduk di sofa sambil membaca majalah, dan meja kopi sekali, hehehe. Masa ni kopi belum order lagi tau? hahahaha... Kalau Blogger seperti RZ ni, lokasi ni memang sesuai sangat untuk update blog. Oh, ya di sini juga disediakan kemudahan WiFi tau? hehehe...

Scrummy Restaurant & Cafe

Sekali pandang mesti korang akan fikir "Kafe macam ni, mesti harga tinggi melangit!". Salah! hahaha. Sebenarnya julat harga setiap menu di Scrummy Restaurant & Cafe berada dalam kategori rendah ke sederhana, tidak terlalu mahal. Pendek kata kalau korang nak RZ 'payung' untuk makan tengahari tu takde hal lah! Hahahaa. Sebut pasal menu, mesti korang nak tahu apa yang RZ makan di sini kan?

MENU PILIHAN DI SCRUMMY RESTAURANT & CAFE (PROMOSI JANUARI  DAN FEBRUARI 2017)

Scrummy Restaurant & Cafe
Burger Meleleh (Beef)
Scrummy Restaurant & Cafe
Burger Meleleh (Chicken)



Scrummy Restaurant & Cafe
Chicken Chop

Scrummy Restaurant & Cafe
KL Sirloin Steak
Scrummy Restaurant & Cafe
SP Rib eye Steak



Scrummy Restaurant & Cafe
Red Velvet

Scrummy Restaurant & Cafe
Chocolate Cake

Tak cukup ye? Sabar, hidangan kat atas tu baru sikit, hahaha. Sempena Bulan Januari dan Februari 2017 ini juga terdapat Set Menu Tahun Baru Cina. Siapa yang tak suka Chinese Food kan?

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe

Pendek kata pakej makanan yang korang akan dapat memang setanding dengan hotel 5 bintang, tapi dengan harga yang sangat berpatutan.

ANJURKAN MAJLIS ANDA DI SCRUMMY 
RESTAURANT & CAFE


Scrummy Restaurant & Cafe

Seperti yang RZ sebutkan di perenggan kedua, Scrummy Restaurant & Cafe juga menerima tempahan untuk menganjurkan majlis di sini. Boleh memuatkan seramai 200 orang pada satu masa, menjadikan ianya lokasi yang sangat bersesuaian sekiranya anda ingin menganjurkan sebarang majlis tertutup di sini. Antara majlis yang boleh dianjurkan di sini seperti;

> Theme Party
> Corporate Lunch & Dinner
> Hi-Tea Buffet
> Wedding Dinner
> Birthday Party
> Companies Annual Dinner
> Cocktail Party
> Product Launching
> Fashion Show Event
> Outside Catering

Pakej tempahan lokasi bukan saja meliputi makanan/minuman, ia didatangkan bersama pakej seperti berikut:-

> Latar Pentas (Backdrop)
> Pentas (Stage)
> Pencahayaan (Lighting)
> Hiasan (Decoration)
> Susun Atur Meja (Table Set up)
> Hiasan Buffet (Buffet Decoration)
> Muzik
> Door Gift

Scrummy Restaurant & Cafe

Scrummy Restaurant & Cafe
No.2, Jalan Suppiah Pillay
3rd Mile Off Jalan Ipoh,
51200 Kuala Lumpur

Waktu Operasi
Isnin -Sabtu (8.00 am - 10.00 pm)
Ahad *Ditutup untuk function*

Laman Web

Facebook

Instagram

Untuk tempahan, hubungi
03-40505991

10 comments:

Nina Mirza said...

Dah makan sini gak.... Paling suka burger meleleh dia. Sedap..!!

firzz duka said...

1. Deco cantik.

2. Makanan dia nampak sedap.

3. Ada kemudahan bilik sembahyang..

Wehhhhh..bawak aku ke sini nanti...

YB SHEHAN said...

JAHAT SUNGGUH GAMBAR2 NI. TERLIUR NYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Dura Norell said...

Dia punyer burger, macam memanggil-manggil den ke sana huhu

Kak Sue said...

Deco cantiknya..makanan pun nampak sedap semua..mesti cuba nie

Lisa Nurulain said...

perut rasa berjoget2 pulak.. hahaha.. mohon belanja lisa ye kalau sampai area sana

Afiq Halid said...

Meleleh tgk menu dia. Hahaha

mas saari said...

cantiknya deco cafe dia, pastu bilik solat pun comel dan bersih. menu pulak semua nampak menyelerakan! memang akan jadi pilihan cafe sebegini.

Lia Hasty said...

Konsep menarik dan juga hidangan makanan yang menarik ;)

LiaHasty
www.liahasty.com

Bella Idura said...

sedap dan terbaik!!