PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Tuesday, March 14, 2017

i-Sihat Susu Kambing Vachoc | Sedap dan Sihat!

Assalamualaikum semua,


Bila sebut pasal kambing, dalam kepala asyik terbayang kambing panggang je, haaaa dan bau kambing juga hahaha. Tak pernah pula terfikir bab susu kambing, sebab ramai orang kata susu kambing boleh tahan bau hamisnya, macam bau badannya juga, hahahaha. Bukan apa, rz dah pernah minum susu lembu, minum susu unta, tak pernah terfikir pula nak minum susu kambing takut tak masuk tekak, hihihihi...

i-Sihat Susu Kambing Vachoc

Rasanya rz takkan minum lah susu kambing, rugi duit nak beli tapi akhirnya tak minum. Cuma baru-baru ini rz jumpa satu produk susu kambing keluaran i-Sihat, tertera jelas pada kotak;

RASA SUNGGUH ENAK | TANPA BAU HAMIS

Ye ke ni? Nak cuba juga lah sekotak sebab produk yang rz dapat ni berperisa campuran Vanilla dan Coklat. Meh rz kenalkan i-Sihat Susu Kambing Vachoc, formulasi yang diperkaya dengan Omega, Mineral, DHA, Multi Vitamin, Zat Besi & Asid Folik, Kalsium & Protein. Di samping itu Vachoc juga mengandungi ekstrak kurma, kismis, buah zaitun, buah tiin, badam, ginkgo biloba, buah delima, safron, habbatus sauda dan manna.

i-Sihat Susu Kambing Vachoc

Rz cuba bancuh satu sachet dulu, ye la kita masih ragu-ragu la katakan, hehehe. Orang kata nak manja-manja dulu, kalau sedap kita buka sachet yang kedua, hahahaha. Ok, sah!

TIADA BAU HAMIS! 

Rasanya pun tak manis, bagus lah untuk yang menjaga kesihatan dan mengawasi kandungan gula tu, tak perlu tambah gula dah. Tapi kalau nak juga rasa manis tu, letak lah pemanis stevia, hihihihii...

i-Sihat Susu Kambing Vachoc

Setakat ni rz sukakan rasa Susu Kambing Vachoc, kena dengan selera dan tekak. Tapi kan tak seronok lah minum seorang kan? RZ siap Open Table kat kawan sepejabat, taklah ramai, 2 orang je, diorang pun suka! hehehe... (Abaikan pose ala kambing bertanduk itu, hahaha)

i-Sihat Susu Kambing Vachoc


KHASIAT I-SIHAT SUSU KAMBING

Susu kambing pun dah ramai tahu akan khasiatnya. Tapi mesti lah korang pun nak tahu kan? Tiada rahsia tersembunyi gitu, hihihi...

1.  Menambahkan tenaga dan stamina dalam tubuh badan. 

2. Meningkatkan daya ketahanan badan san fungsi tulang, gigi, otot, sel kulit serta Saraf. 

3.  Meningkatkan daya ingatan, kepekaan & kecerdasan minda (iQ-EQ) 

4.  Bersifat alkali, mudah hadam, tidak menyebabkan alahan. 

5. Mencegah anak dari demam kuning, ekzema, sembelit dan pembentukkan     lendir. 

6. Membantu penyerapan kolestrol & sistem penafasan.


PACKAGING 

Haaaa, lupa nak bagitahu, ianya didatangkan dalam 2 bentuk packaging iaitu pouch dan sachet.

  • Pouch Pack
    • Kandungan bersih sebanyak 500 gram.
    • Didatangkan sekali dengan scoop percuma bagi menyenangkan hidangan, terutamanya untuk para ibu yang mempunyai anak / bayi kecil kerana scoop tersebut bersamaan dengan 1 ounce.
    • Pouch pack ini lebih sesuai untuk disimpan dirumah untuk seisi keluarga menikmati khasiat Susu Kambing i-Sihat bersama.

  • Sachet Pack
    • Kandungan sebanyak 500 gram, sama seperti Pouch Pack.
    • Didatangkan dalam bentuk sachet untuk menyenangkan korang untuk bawa kemana saja.
    • Setiap pack mengandungi 20 Sachet seberat 25 gram setiap satu.


CARA BANCUHAN

I-Sihat boleh di minum 2 kali sehari: 

Pada waktu pagi (sebelum sarapan) & pada waktu malam (sebelum tidur).

✅Pouch Pack: 4 scoop untuk setengah cawan air saja. Jangan bancuh banyak2 air sgt 😊

✅Sachet Pack: satu sachet  untuk setengah cawan air sahaja

✅Guna air suam (elakkan air panas mendidih, sebab nutrisi akan berkurang)

✅kalau ada shaker/botol air, guna air sejuk pun boleh 😊 just shake shake saja


✅Baca basmallah, selawat dan semoga i-Sihat memberi manfaat kepada kesihatan tubuh anda dan keluarga dengan izin Allah swt.


PRODUK LAIN KELUARAN I-SIHAT

Sebenarnya selain dari i-Sihat Susu Kambing Vachoc yang rz cuba, ada 2 lagi perisa yang dikeluarkan iaitu;

1. Susu Kambing Asli
  • i-Sihat Susu Kambing Asli 
    • ASLI tanpa gula tambahan, organik, tanpa bau hamis, lemak berkrim. 
    • Mengandungi nutrien² & zat seperti Kalsium, Omega 3,6,9 & Vitamin A,B,C.
i-Sihat Susu Kambing Asli

2. Susu Kambing Vachoc
  • i-Sihat Susu Kambing Vachoc Plus 10
    • Terbaik untuk Kanak - kanak membesar.
    • Berperisa Coklat yang lazat.
    • Vachoc Plus 10 mengandungi 10 jenis ekstrek yang naik untuk minda, antaranya:
      • Buah Zaitun, Buah Tiin, Buah Delima, Kurma, Kismis, Badam, Manna, Saffron, Habbatus Sauda dan Ginkgo Biloba.
i-Sihat Susu Kambing Vachoc

3. Premium Berry
  • i-Sihat Premium Berry 15 Dalam 1
    • Mengandungi 15 Ekstrek Aktif yang terdiri daripada:
      •  Applephenon, Ekstrak Bunga Sakura, AstaxanthinCollagen, Buah Strawberi, Buah Berry, Badam, Kismis, Habbatus Sauda, Buah Tiin, Delima, Saffron, Kurma, Madu dan Susu Kambing.
      • Setiap satu Ekstrek ini mengandungi khasiat dan kelebihan tersendiri, Contohnya:
        • Memutihkan Kulit, Menegangkan dan menganjalkan kulit serta mengurangkan kedutan.
        • Mengurangkan Pigmentasi, Bintik Hitam dan Kulit Kusam disamping mengekalkan Awet Muda.
i-sihat premium berry


TESTIMONI 

Ini adalah testimoni sebenar pengguna produk-produk i-sihat Susu Kambing Asli, i-Sihat Susu Kambing Vachoc dan i-Sihat Premium Berry;

i-Sihat Susu Kambing Vachoc

i-Sihat Susu Kambing Vachoc

i-Sihat Susu Kambing Vachoc

i-Sihat Susu Kambing Vachoc

Haaa, tak nak cakap panjang-panjang. RZ yang baru 2 hari minum Susu Kambing Vachoc ni pun berpuas hati, bukan saja dari segi rasa yang sedap dan kebaikan khasiatnya tapi juga membantu rz untuk kenyang lebih lama pada waktu pagi. Jimat duit untuk beli sarapan woooo, hahahaha. Secara tak langsung membantu juga rz dari segi penjimatan wang, hihihi...

MANA NAK DAPATKAN?

Dapatkan i-sihat:


CARELINE: 019-2020 911



22 comments:

Lisa Nurulain said...

bgus gak ni susu kambing yang tak bau hamis. biasanya budak tknk minum susu kambing sebab berbau

Mama Kembar 3 said...

Bagus utk ekzema gak ye, boleh laa nak cuba

Phyzha said...

susu kambing i-sihat terbaik

Shark Kay said...

hahah..
betul jugak kat ko tu razi..
ingt kambing ingt bakor.
kalau daging kambing tu dah sodap.
susu dia apatah lagi
tapi x pnah lagi try brand ni.
kalu jumpa leh try.

YB Shehan said...

Teringin nak rasa aih.. mai secawan..

PencariMakan said...

Mai CAWAN dengan SUSU 2 kotak Razzi.. Nampak sedap sangat aih...

Dkna Abza said...

terbayang kambing golek hahahahaa

Akif Imtiyaz said...

Tak pernah rasa lagi susu kambing..bak laa skit nk try rasa ..

Nadia Johari said...

minum susu kambing masa pregnant je..Tak prefnant tak minum..boleh cuba ni

Normi Nieza said...

razy sila blanje cik nor..hihi

razzwey razz said...

Sekarang budak pun boleh minum dah, takde bau langsung... Sedap!

razzwey razz said...

Boleh try tu...

razzwey razz said...

Sedap! Sayang nak habiskan, sebab sedap...hahahaha

razzwey razz said...

Try shark, kot leh tambah berat badan ke... Hehehe

razzwey razz said...

Sejak first time makan kambing, terus nak try susu kambing plak ye... Meh meh

razzwey razz said...

Kita ada sekotak je, hahahahaha...

razzwey razz said...

Sebab lapar, hahahaha

razzwey razz said...

Meh meh meh...

razzwey razz said...

Bagus tau utk ibu menyusu anak...

razzwey razz said...

Alaaaa, baru nak mintak cik nor blanje... Hahahaha

mas saari said...

Tak pernah jugak minum susu kambing dan memang lemah sikit bab² minum susu ni. Tapi susu ni nampak sedap, kena cuba ni!

Ilyas Syafiq Othman said...

perghhhh. geram nya tengokkk!!!! mesti sedap gila kan?