PTS

Cosmoderm

cosmoderm

Cosmoderm

cosmoderm

Monday, May 15, 2017

Shopping Sakan Dengan Shopee!

Assalamualaikum semua,

Sebelum mula membebel dengan panjang lebar, Rz ada satu soalan.

"Siapa kaki Online Shopping
Sila angkat tangan!"


Cahaya Raya Bersama Shopee

Uish ramai betul angkat tangan ye? Hahaha... Ini bermakna;

"Kita geng! Hahaha!"


Ye lah zaman serba moden ni, semuanya di hujung jari. Jimat pun jimat, tak perlu keluar rumah, hanya perlu berbekalkan laptop atau handphone saja, dan juga internet hahaha. Sambil baring pun kita boleh shopping, sambil makan biskut cip coklat di hadapan televisyen juga boleh. Apa? Takde biskut kat rumah? Biskut pun boleh beli secara online sekarang. Pendek kata hampir semua benda kita boleh beli secara online.

Cahaya Raya Bersama Shopee

Rz pun paling kurang sebulan sekali mesti ada beli barang secara online, ye lah sekali sekala bagi reward diri sendiri apa salahnya, hahaha. Nak reward kan diri sendiri pun tak perlu mahal-mahal, kata nak jimat? Barulah namanya perbelanjaan berhemah gitu, hahaha. 

"Ada ke platform online shopping 
yang murah?"

Mestilah ada, kalau tak mana lah rz boleh terjebak kan? Hahaha... Sekarang ni mata dok ralit buka apps Shopee kat handphone. Tak cukup kat handphone, kat laptop pun tengok juga, hahaha. Rambang mata weyy, barang cantik, harga murah siapa yang mampu menahan diri dari godaan ini? Hahaha... By the way, korang mesti dah tau pasal Shopee kan? Kaki online shopping yang tak tahu pasal Shopee meh sini, nak ketuk kepala, hahahaa.

Cahaya Raya Bersama Shopee

Siapa yang dah muat turun apps Shopee? Rz jamin korang semua akan rambang mata dok scroll skrin handphone, lain macam murah dia! Sampaikan barang yang Rz tak perlu pun macam nak beli juga, hahaha. Melampau sungguh bunyinya kan? Tapi cuba lah korang tengok sendiri, kat web http://www.shopee.com.my pun boleh. Sedangkan sambil menaip entry ini pun, rz sempat curi-curi pandang web Shopee, hahahaa... Risiko rambang rambang mata tanggung sendiri ye? hahahaha! 

Cahaya Raya Bersama Shopee

Dah sebulan muat turun apps Shopee, rasanya belum sampai suku pun barang-barang kat sini yang rz dah tengok, banyaaaaakkk sangat! Shopee ni senang je, klik je kat mana-mana kategori item yang korang nak cari.

Cahaya Raya Bersama Shopee

Macam rz, kalau buka je web Shopee, memang terus klik kategori... errrrr, errrrr SEMUA! Hahahaha... Betul, memang rz akan tengok semua kategori, tapi yang paling lama rz 'lepak' kat Men's Clothing, Mobiles & Gadgets, Watches, Men's Bags & Wallets dan Computers & Laptops. Menjamu mata lah kiranya, sebelum kita decide nak beli mana satu kan? hahaha. Memandangkan gaji masuk minggu depan, korang kena tolong rz pilih mana satu nak masuk dalam shopping cart.  

Cahaya Raya Bersama Shopee

Rz memang obses dengan beg, kadang-kadang beli beg bukan sebab nak pakai, tapi sebab beg tu cantik! Hahaha... Korang nampak tak harga-harga kat bawah ni? Macam mana lah tak rambang mata? Hahaha! Tapi rasanya rz dah jumpa dah beg idaman, nak tengok? cantik kan? hihihhii... Ok, Add To Cart, DONE!!!

Cahaya Raya Bersama Shopee

Sekarang nak cari tablet pula. Bukan apa, laptop rz sekarang tengah bermasalah, kalau nak beli laptop mungkin budget tu belum cukup lagi jadi nak cari tablet yang bersesuaian dengan kewangan rz, rasa-rasa boleh jumpa tak? Korang tolong rz pilih tau? Yes!! ada tablet di situ!

Cahaya Raya Bersama Shopee

Yang ni korang rasa okay tak? Harga pun tak terlalu mahal, dan spesifikasi pun not bad... Ok keputusan telah dicapai, jom kita...

Add To Cart!

Cahaya Raya Bersama Shopee

Thanks korang tolong rz pilih barang nak beli kat Shopee, nanti gaji dah masuk kita terus check out ye? hehehe.

Cahaya Raya Bersama Shopee

Mari kita cuci mata sikit. Tau tak, dekat kategori Men's Clothing ada juga untuk jejaka-jejaka 'saiz comel' macam rz? Hahahaha... Betul lah, tak tipu. Ada yang sampai 7XL pun ada, tapi rz takde lah sampai ke situ besarnya, hahaha! Rz masih lagi bersaiz alololoo gitu!

Cahaya Raya Bersama Shopee

Harapnya dengan adanya baju ini, rz akan kelihatan lebih sasa hendaknya, hahahaa. Heyy! tak beli yang ni lah, kita cuci mata je! Hahaha...

Cahaya Raya Bersama Shopee

Anyway nak bagitau korang ni... yang belum sempat membeli belah untuk hari raya. Mulai 15hb Mei 2017 hingga 30hb Jun 2017, korang kena ushar web http://www.shopee.com.my setiap hari, setiap masa kerana...

"Promo Cahaya Raya Bersama Shopee dah bermula!!!"

Cahaya Raya Bersama Shopee

Korang bayangkan lah, pada waktu biasa pun harga dah luar biasa murah. Dengan promo Cahaya Raya Bersama Shopee, korang boleh dapatkan barangan yang dikehendaki dengan harga diskaun sehingga...

90%

Cahaya Raya Bersama Shopee

Ada juga kontes untuk korang sertai, mudah sangat nak menang! Antaranya 45 Days Surprise Giveaways. Korang hanya perlu ada username Shopee je, isikan nama pada borang, mana tau ada rezeki korang boleh menang hadiah lumayan keseluruhan bernilai RM25, 000!!!  

Nak join lettew... Hahaha... Meh klik sini.... 45 Days Surprise Giveaways

Cahaya Raya Bersama Shopee

Haaa, takkan nak tengok je rz shopping dan menang hadiah? Jom lah shopping sama-sama! Menang hadiah best wooo....

Untuk lebih lanjut apa kata korang layari;

Laman Web Shopee Malaysia

Instagram Rasmi Shopee Malaysia

Laman Facebook Shopee Malaysia


Cahaya Raya Bersama Shopee

13 comments:

Mieza S said...

Jangan habiskan duit rajiπŸ˜‚πŸ˜‚ shopping esok pulak

Afiq Halid said...

Bag kat gambar tu menarik. Jap nak tgk . Harap2 beli satu je. Hahaha

mas saari said...

Sape tak rambang mata oiii, semua murah². Lagi² promo raya, 90% ko! Terus banyak barang nak shopping, hahahaa!

azni said...

ish... nak angakt tangan JUGAK!! iols kuat gak soping

Mama Kembar 3 said...

Akak pun angkat tangan ni haaa...nampak tak? Hehehehe

Emarieys said...

Kan meroyan kat Shopee nanti ni..nak macam-macam.

Cikk Mimin said...

EHH. Mimin pun terangkat tgn gak. hahahaha

YB Shehan said...

Aishhh xle jadi. Termimpi2

IQ = Izyan Balqis said...

memang menghantui betul shopee ni

MAT NOR said...

Wife saya baru terjebak dengan shopee. Murah sana sebab free postage & postage ditanggung partially oleh shopee dan buyer. Jimatlah jugakkan shopping di sana. Nasib baik budget kurang takdelah shopping sana hanya window shopping. 11street dan lazada wife dah jarang buka asyik ke app shopee je.

Sue Izza said...

Reward diri sendiri katanya masalahnya setiap hari dok cari nk reward diri bukan sebulan sekali hahhahah

mOoN IzzaN said...

byk lagi barang yg x punggah kuar dari cart ni.. hahahaha.. terbaik weii shopping kat shopee

Norliza Nordin said...

sonok dapat shopping.. sekali dah start memang asek terjebak aje ni. bahaye2 hihihi