Cosmoderm

Wednesday, January 24, 2018

Menikmati Rock' n Bowls di Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

Assalamualaikum semua,

Dah lama tak buat food review kan? Hahaha. Hari ini rz berpeluang untuk ke sebuah restoran ternama di lokasi yang agak jarang rz kunjungi walaupun teringin nak pergi selalu, hihihii. Rz menikmati makan malam di...

Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

HARD ROCK CAFE, KUALA LUMPUR 

Hard Rock Cafe Kuala Lumpur memperkenalkan menu terbaru bertemakan Rock' n Bowls. Got it? Rock' n Rolls? Rock' n Bowls? Hehehe. 


Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

Rock' n Bowls merangkumi 3 hidangan yang bertaraf Rock Star gitu! Setiap satu memiliki rasa unik tersendiri yang pastinya akan memberi kepuasan kepada pengunjung yang mementingkan kualiti terbaik dalam setiap suapan, kelas kan? Hehehe...

APA YANG RZ MAKAN?

Rz berpeluang untuk mencuba kesemua 3 menu Rock' n Bowls. Apabila rz diberitahu yang 3 menu ini adalah bertaraf Rock Star, ternyata ianya benar! Tak tipu, memang super sedap! 

Southwest Meatball Bowl
- Brown rice bowl cooked with a blend of Cajun and Southwest seasonings, topped with hot meatballs, honey sriracha glaze, chili lime crema, grated cotija cheese and crispy, seasoned tortilla straws.


Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

Seperti keterangan menu, semua jelas kelihatan pada hidangan ini, hehehe. Secantik presentation menu di atas pinggan, secantik itulah juga rasanya. Meatball tu rasa macam nak makan seorang je, tak nak kongsi-kongsi, hahaha. Tekstur & rasa yang sempurna, tiada rasa yang terlalu kuat, keseimbangan setiap ramuan harus diberikan pujian!

BBQ Shrimp Noodle Bowl
- Rice noodle bowl served with grilled shrimp in an Asian BBQ sauce mixed with shredded napa cabbage, sesame soy glaze, sliced green onions, white sesame seeds, freshly squeezed lime juice and fried won tons.


Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

Rz penggemar makanan laut, terutamanya udang. Lihat pada gambar hidangan nampak macan pedas kan? Sebenarnya tak pedas pun, budak pun boleh makan. Seperti menu sebelumnya, ini juga tidak kurang lazatnya serta portion yang besar, kalau tak kenyang rz tak tau lah perut korang jenis apa, hahahaha.

Chili Lime Chicken Bowl
- Brown rice bowl topped with grilled chili pepper lime chicken, Cajun seasonings, diced avocado, black beans, roasted corn, grated cotija cheese, chili lime crema, chopped cilantro and nacho seasoned tortilla straws.


Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

Jika menu pertama tadi ada daging lembu, menu kedua pula ada udang, menu ketiga dalam siri Rock' n Bowls ini ada ayam, haaaa korang boleh pilih menu mana yang berkenan, nak order semua pun boleh, hahaha. Tak tau nak cakap apa, memang sedap. Persamaan diantara ketiga-tiga menu ini adalah, kesemuanya dihidangkan dalam portion yang besar, maka orang yang perutnya berkapasiti tinggi macam rz akan tersandar kekenyangan, hahahaha.

Oh yaaa, rz nak bagitau anda hanya boleh menikmati 3 menu Rock, n Bowls bermula 10hb Januari 2018 hingga 13hb March 2018 sahaja. Masa terhad, jadi jangan terlepas peluang pula tau? Nanti menyesal...

MENU LAIN?

Sebenarnya sementara menunggu hidangan Rock' n Bowls siap, kitorang sempat cuba menu starter, ala kudap-kudap gitu, hahaha. Menu ini tak termasuk dalam family Rock' n Bowls, jadi korang boleh order bila-bila masa pun.

JUMBO COMBO

Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

CLASSIC NACHOS
Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

MANGO BERRY COOLER

Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur


HOT FUDGE BROWNIE
Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

MUD PIE
Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

Secara keseluruhannya, rz sangat berpuas hati dengan kesemua hidangan terutamanya '3 Rock Star utama' yang memang perghhh, terbaik! Rasanya macam nak celebrate birthday kat HRC je, (Ada yang nak belanja tak?) hahaha. Sambil makan kita layan band yang membuat persembahan.

Rock' n Bowls Hard Rock Cafe Kuala Lumpur

Untuk keterangan lanjut atau sebarang makluman promosi terbaru layari http://www.hardrock.com.

7 comments:

Nina Mirza said...

enjoy kann dinner sana, sedap lak tu menu Rockn'Bowls dia
Nanti kita pi lagi eh

Yanty Lee said...

Klu ada birthday party please bring me along..

Farahin Esa said...

Menu dia semua mengiurkan..... huwaaa!!!!

Eyqa Hasnan said...

Tertarik betul tengok Jumbo Combo tu

mas saari said...

Semua nampak sedap, nyum²!

qaseh dalia said...

Sedap gila nmpk .. fuhh

Dura Norell said...

Berkenan tengok hot fudge brownie tu😄