Cosmoderm

Monday, October 15, 2018

LINDUNGI HATI ANDA DENGAN HIMALAYA BIOPURE

Assalamualaikum semua,

Semua orang tahu akan kepentingan menjaga kesihatan badan kan? Bukan saja sihat luaran tetapi kesihatan dalam juga tak kurang pentingnya. Badan nak pakai lama ni, jadi jangan ambil mudah, haaaa begitulah nasihat dari seorang raji kepada para pembaca blognya, hahaha.

Antara anggota dalam yang kurang diambil perhatian kesihatannya adalah hati. Korang tau apa fungsi hati? Mari raji ceritakan, antara fungsi utama hati adalah dalam proses metabolik tubuh adalah:-

- Memecahkan atau menukar bahan
- Mengekstrak tenaga
- Menjadikan toksin kurang membahayakan pada tubuh
 dan mengeluarkannya dari aliran darah

Dalam erti kata lain, hati ni kira macam filter lah gitu…

DETOX HATI DENGAN BIOPURE



Pernah dengar tak Produk Himalaya? Jenama produk penjagaan diri berasaskan herba. Mesti kalau korang yang selalu pergi ke Farmasi terkenal, pasti akan jumpa produk Himalaya. Rangkaian Produk Himalaya sangat pelbagai dari hujung rambut hinggalah ke hujung ke kaki, sehingga ke penjagaan kesihatan dalaman, semua ada.

“Hati juga perlu Detox”

Sepertimana orang kata, badan kena buat detox, hati juga perlu kita buat detox. Dan Himalaya ada produk yang khusus untuk tujuan tersebut.



BIOPURE

Biopure merupakan formula tradisional yang dirumuskan untuk menjaga kesihatan hati. Antara fungsi Biopure adalah mencegah lemak-lemak tepu dari berkumpul di hati, menyingkirkan toksik-toksik dari ubatan dan juga mencegah kesan sampingan berbahaya dari pengambilan alkohol.

Biopure mengandungi beberapa jenis herba yang diadun bersama seperti:-

- Achiellea Millefolium
- Cichorium intybus
- Raphanus Sativus
- Terminalia Chebula
- Piper Longum


Sememangnya khasiat dari Biopure sangat memberi manfaat untuk menjaga kesihatan dalaman di samping boleh juga untuk menambah selera makan bagi yang kurang selera. Yang penting harga yang sangat berpatutan, selain dari di farmasi terpilih, korang boleh mengunjungi butik Himalaya di kompleks membeli belah terpilih.




Untuk lebih lanjut layari:-

Website

Facebook

Instagram

   

10 comments:

Nadia Johari said...

Himalaya best sangat produk dia..ada dari baby hingga besar

Saidila Lifestyle said...

biopure memang elok untuk orang yang ada masaalah hati seperti yang raji bagitahu, thanks info, semoga bermanfaat

mas saari said...

Produk Himalaya ni pelbagai kan, memang bagus sangat!

ai said...

First time dengar detox hati. Bagus.

Eiza GreenAppleKu said...

Kalau sesaja nak detox hati boleh tak?

Julia Johari said...

KAk juju mmg suka dgn himalaya ni...satu keluarga kami guna tau

YB Shehan said...

tq info.. baru tau,..

Sis Lin said...

Boleh sama pulak dengan yang anak Sis makan ni..tapi baru lagi dia amik, baru nak masuk dua botol..
Walau harga mahal tapi bagus sangat katanya...

game offline android terbaik said...

kereeen mantap

Lisa Nurulain said...

tak pernah try lagi ...